reklama

Ciąża bliźniacza

Jasmina - kurcze wlasnie nie wiem co z Katka tez mnie martwi bo nie ma jej juz z tydzien. Pisalam do wspolnej znajomej moze ona cos wie.
Malena - dasz rade tylkonlez i ogladaj sufit pozniej nie bedziesz miec czasu. Waga dzieci ladniusia. Pozdrow sylhe od nas trzymamy kciuki za szybki powrot do zdrowia Kacperka

reklama
Cześć Dziewczyny:) Witam się, jestem Ola. Spodziewam się bliźniaków, jestem dopiero na początku drogi:) Dowiedziałam się już 1,5 miesiąca temu, a nadal nie mogę w to uwierzyć:) To moja pierwsza ciąża więc mam mnóstwo wątpliwości i niepokoju w sobie. Chętnie do Was dołączę. Od razu mam 2 pytania. Kiedy zaczął Wam rosnąć brzuszek? Ja zaczynam 10 tydzień, a już szefowa męża się zorientowała... Drugie pytanie bardziej techniczne- jak mogę ustawić sobie suwaczek? Pozdrawiam cieplutko.

Olenika- witaj :-) z suwaczkuem nie pomogę bo sama nie wiedziałam jak ustawić i tez ktoś mi pisał . A brzuch było u mnie widać na początku tylko taki wydety i dopiero ok 16 tyg juz bardziej ciazowy

Malena- sliczna waga dzieciaczkow. Jestem pewna, ze wytrzymasz jeszcze dlugo :-) czy sie stresuje pytasz ? Otóż dziś nawet nie miałam czasu myśleć o tym , bo cały dzień sprzatalam chatę. Jutro jadę do szpitala na spotkanie z anestazjologiem i dowiem sie o której bede mieć cc w środę .
Ale myśle , ze juz jutro włączy mi sie stres. Choć i tak to wszystko do mnie nie dochodzi :-)

Olenka - witaj wsrod ciezarowek ponad gabarytowych:-) Po pierwsze to gratuluje.
No szok to pewnie jest i oczywiste ze masz wiecej pytan niz odpowiedzi ale to normalne zwlaszcza ze to twoja pierwsza ciaza i od razu podwojna. Pociesze cie ze pozniej wcale nie jest latwiej nadal masz mnostwo pytan, zwlaszcza jesli nie wiesz czego sie mozesz spodziewac. :) ale glowa do gory dziewuszki tutaj pomoga.
Co do twojego pierwszego pytania to bywa z tym roznie. Zalezy jak masz malenstwa ulozone, jakiej jestes budowy ciala itp. Spodnie ciazowe tzn wieksze dosc szybko musialam kupowac bo gdzies pod koniec 3 miesiaca ale widac po mnie dosc dlugo nie bylo. Ja do teraz mam raczej skromny brzusio. Ciazy juz nie ukryje ale kazdy sie dziwi ze mam maly brzuch jak na blizniaki. Jedno jest pewne w ciazy blizniaczej nie musisz od razu wygladac jak wieloryb. Mowisz ze szefowa meza sie zorientowala coz niektore kobiety to widza. Ja jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy a moja mama mowila do mojej siostry ze ma nadzieje ze sie nie myli ale ja to chyba w ciazy jestem. No i jestem. Ona to po oczach widziala.
Co do suwaczka to z tym gorzej. musisz wejsc na swoj profil i tam masz rozne opcje. A suwaczki masz z prawej strony monitora u gory. suwaczki - nie tylko ciazowe. TAm podarzasz zgodnie z instrukcja i pozniej masz link do wklejenia na swoim profilu. Mam nadzieje ze cos zrozumialas z tego. Moze ktoras z dziewczyn lepiej to wytlumaczy ja niestety dlugo sie meczylam nad moim i jakos sie udalo.
Pozdrawiam

Malena- bo Sylha miała dziś sie zgłosić do szpitala i nie wiadomo kiedy miała być cc. A rozumiem , ze i tak miała skurcze i tak czy siak by dziś urodziła ? Mam nadzieje, ze Kacperek szybko wyzdrowieje . To jest chyba prawda, ze dziewczynki są silniejsze od chłopców . U palu tez synek leżał dłużej w szpitalu. Oj te chłopy delikatne:-)

Katka nie odzywa sie od czasu USG w środę ...

Dziewczyny i stało się, w niedzielę odeszły mi wody, 32 tydzień się dokładnie rozpoczynał.
Kaja 1540 i Lena 1300, obie dostały 10 punktów. Lena przez pierwsze kilka godzin była wspomagana maską.
Leżą w inkubatorkach, zaraz jak tylko stoczę się z łóżka, bo brzuch strasznie boli idę z nimi posiedzieć. Walczę z laktacją, jeśli lekarze ocenią i mój i ich stan zdrowia jako zadowalający, będziemy się kangurować.

Załączniki

• Img88D0057E.jpg
    Img88D0057E.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 83
  • Img1E2C030C.jpg
    Img1E2C030C.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 87
Nuggy gratulacje! Maleństwa widocznie śpieszyły się na świat, ale szybko nadrobią wagę :-) Oby tylko znaleźć się w domku bo szpital to szpital.

Olenka witaj - widzę, że mamy trochę wspolnego. Jesteśmy obie w początkowej fazie ciazy i pierwsza ciaża jest bliźniacza. Cieszę się, bo juz myslałam, że jak dziewczyny urodzą to zostanę samam na forum. To forum to prawdziwa skarbnica wiedzy, dobrze, że tu trafiłaś :-) Musze Ci napisać, że mi też brzuch jakoś wydeło, ale nie tak ciążowo, tylko jakbym miała wzdęcia - mój mąż mówi, że widać, że jestem w ciaży. Ja narazie trzymam wszystko w tajemnicy - jeszcze 2 tygodnie do kolejnego usg i jak wszystko będzie ok to powiadomie swoich rodziców :-)

SYLHA graluluje !!!!!! swieta racja ze chłopcy słabsi u mnie tez córka oddychala sama a syn pod respiratorem tydzien
nuggy ja tez urodzilam na poczatku 32tc tylko ze moje malenstwa dostaly po 6,7 pkt wiec u ciebie rewelacja waga tez super.
dziewczyny wiem ze wam ciezko juz przy koncówce ciązy ale zycze obyscie jak najdluzej wytrzymaly
ach i zapomnialam sie pochwalic ze u mnie w Gorzowie Wlkp. urodzily sie tydzien temu czworaczki-4 dziewczynki -juz naszykowalam ubranka zeby troszke wspomóc
pozdrawiam

reklama
Nuggy - gratulacje i mnóstwa zdrówka dla szkrabków. Niech teraz rosną duże i silne :-)
Oleńka - ja jestem drobną i szupłą osobą (51 kg) i spodnie ciążowe musiałam kupić w 9 tygodniu, bo w swoje przestałam się dopinać. Koło 11 tygodnia pojawił się początek brzucholka, a teraz się powiększa - szczególnie wiecxorem. Ale na wadze zaczęłam przybierać dopiero od kilku dni jak narazie + 800 g

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry