reklama

Ciąża bliźniacza

Marcikuk- dobrze,że tempka spadła to mleczko dalej masz!!!!A jak cycuchy?!?!?!

Lola- właśnie chciałam pytać kiedy Lenkę Ci wypuszczą?!?!?

I trzymamy kciuki za Malenę&&&&&&&& dzisiaj ma mieć CC!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-)

reklama
No cy czas mysle o tej naszej Malence czy ja w koncu potna.
Sylha - mleko mam i to coraz wiecej. Zaraz wlasnie ide do chlopakow. Ogolnie jest spoko z tym ze nadal potrzebuje duzo pomocy wiec dobrze ze mnie trzymaja w szpitalu. Emek mi pomaga ze wszystkim chociaz dzieki tabletkom branym regularnie jest coraz lepiej

Dee Dee - bardzo dziękuję za radę! Od jutra zaczynam, dzisiaj czas na zakupy.
Sylha - nie mogę się napatrzeć na Twoje maluchy!
Marcikuk- nie dawaj się tam, masz dwa powody, dla których siła najważniejsza!!!!

Za Malenę kciuki zaciśnięte, jak tylko się da!

Ja od trzech nocy mam jakieś koszmary o krwawieniu albo porwaniu dzieci po porodzie. Jeszcze trochę w las i będę pisała jakieś horrory. Teraz to w modzie.

A ja dzisiaj dostałam "super" wiadomość. Moja koleżanka idzie do "swojego" lekarza. Dla mnie przekaz jest jasny - idzie na 6miesięczne zwolnienie. Dla mnie oznacza to tyle, że będę robiła na 2 etatach i przez 8 godz. będę biegać i na siku czasu nie będzie. Chyba trzeba się streścić ze zwolnieniem. Ale na razie nie chciałam iść bo chcemy kredyt sobie załatwić. I co mam zrobić??

Marcikuk- mój emek też pomaga robi przy dzieciach wszystko oprócz kąpieli:-) w końcu to też jego dzieci!!!!A ty póki możesz to nabieraj sił i odpoczywaj, bo inaczej rana będzie potrzebowała dłużej żeby sie zagoić. Moja tak dopiero w domu miała czas na odpoczynek. I jak zaczną Ci się takie stwardnienia wokół niej robić to maść i masuj to, żeby Cię potem to nie ciągnęło.

Ja zara napiszę do tej naszej Malenki czy już po!!!!

Marcysiowa - będąc na zwolnieniu chyba możesz też ubiegać się o kredyt, bo w dalszym ciągu wykazujesz dochody. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Mnie lekarz wysłał na zwolnienie w 8 tygodniu, początkowo miałam straszne opory, ale teraz uważam, że to była jedna z lepszych decyzji. Mogę odpoczywać, przygotować się, na spokojnie wyspać i umawiać się na wizyty o każdej porze dnia. wiem, że nie zawsze jest taka możliwość, ale jeśli tylko możesz śmigaj po L4. Jeśli wisi nad Tobą wizja dodatkowych obowiązków...to jest Twój czas!!!!
sylha - daj znać, jak będziesz wiedziała coś o Malence!
marcikuk - najważniejsze, że masz mleko. Zbieraj siły i wykorzystuj emka, w końcu mamy równouprawnienie:-)

Wiadomość od Maleny:

Dziś przyszły na świat nasze skarby: Aleksander o godz. 11.38 3280g 10ptk i Kalina o godz. 11.41 2840g. 10ptk. Szczęśliwi rodzice pozdrawiają:-).

Wszystkiego najlepszego!!!!!Niech Wam dzieciaczki zdrowo rosną!!!!!No i super duże myszole:-)

malenaGRATULACJE!!!! No nareszcie!!!!
miss cinname ja tez tak mam... Tylko pomysle o maluszkasz to wyje w poduche, zeby nikt nie widzial :-) Jak urodze, to chyba codziennie bede zaryczana chodzila....

reklama
Malena gratulacje - piękna waga dzieciątek!!!!!

A ja juz po badanku prenatalnym. Oczywiście emek dzielnie mi towarzyszył :-) Maluszki rosną równo, mają już prawie 6 cm. Niemal wszystkie badane dziś parametry wyszły w normie. Przezierność karku u jednego 1,30 u drugiego 1,40 mm, widoczne kości nosowe, prawidłowe przepływy w zastawce trójdzielnej, prawidłowa budowa anatomiczna.
Martwi mnie tylko jedno: u jednego malucha lekarz stwierdził nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym. Powiedział, że nalezy to obserwować. Ja oczywiście juz zdążyłam sie naczytać w internecie i mam niezłego stracha. Za dwa tygodnie będą wyniki z badania krwi. Jak bardzo bym chciała żeby maluszki były już ze mną. Zwariować można przez takie wiadomości :-(

Obliczono mi ryzyko wad u dzieci i wynosi ono:
trisomia 21 1:2148
trisomia 18 1: 3112
trisomia 13 1:59850 a u drugiego malucha 1:59678

Dziewczyny co o tym sądzicie? Czy którejś z Was też ten przepływ wyszedł nieprawidłowy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry