reklama

Ciąża bliźniacza

Gieniuś dasz radę kochana, bo w brzuszku podwójna motywacja. U mojego emka w rodzinie jest sporo cukrzyków - teść, siostra. Ostatnio pożyczyłam glukometr i zmierzyłam sobie cukier. Kurczę mam nadzieją że bejbiki się odwrócą, bo na mikołaja chcemy zrobić usg 3d ;-)

reklama
Witam,

Czy mozna dziewczyny do Was sie przylaczyc???
Ciaza nie jest dla mnie nowoscia bo juz w jedenej bylam i mam 3 letnia coreczke, jednak ciaza blizniacza to juz zupelnie cos nowego dla mnie.:-) Przyjaciolka sie ze mnie smieje, ze blizniaki sobie "wykrakalam", poniewaz zawsze mowilam, ze jak bede drugi raz w ciazy to wlasnie blizniaczej. No i mam czego chcialam :-D

Dziewczyny, dzieki za słowa otuchy po moim usg prenatalnym. Czekam na wyniki badania krwi i zobaczymy.

Marcikuk
, na pewno martwisz się o maleństwo, ale żółtaczka szybko minie. Wiele dzieci ją przechodzi po porodzie. Ani się obejrzysz a bedziesz z maleństwami w domku!

Witam Wszystkie blizniacze mamy :)
Czy mozna sie do Was dolaczyc??

Ciaza dla mnie sama w sobie nie jest nowoscia bo juz mam coreczke, jednak ciaza podwojna to juz spore zaskoczenie :)
Aczkolwiek moja przyjaciolka sie smieje, ze czemu ja sie dziwie skoro blizniaki sama sobie "wykrakalam", poniewaz od zawsze mowilam, ze jak bede drugi raz w ciazy to to beda blizniaki. Wiec chyba ma ona racje:)

Malenka gratulacje
marciciuk moje szkraby tez miały żółtaczke. I tez leżały w solarium w okularach. Tylko moja je co chwile ściągala i musiałam co chwile wstawać taka obolala i jej zakładać. I nie spalam cała noc jak tam spała na brzuchu bo bałam sie ze sie przydusi. Ale jeśli chodzi o zoltaczke to nie ma co sie martwić.

Bojka - witaj :-) Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie:-) Znasz już płeć maluchów??
Od wczoraj odczuwam takie dziwne cóś w brzuchu - czy to możliwe że to już ruchy maleństw?

Lilonka wg mnie moga to byc ruchy maluszkow. Ja osobiscie ruchy dzieci czuje od 13-14 tygodnia ciazy, ale to dlatego ze to nie jest moja pierwsza ciaza i wiedzialam czego sie spodziewac. W tym momencie czuje codziennie ruchy dzieci przewaznie popoludniu i wieczorem. Niestety nie znam plci dzieci. Myslalam ze moze tydzien temu jak bylam na USG sie dowiem, ale niestety lezaly w polozeniu glowkowym i na dodatek plecami wiec nic za bardzo nie bylo widac. W pierwszej ciazy plec poznalam dopiero ok 30 tygodnia

bo corka zawsze byla tak ulozona ze nic nie bylo widac.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry