reklama

Ciąża bliźniacza

Margaret88 - witamy serdecznie :-) i gratulujemy dziewuszek. 100 g to nieduża róznica między Twoimi dziewuszkami :-)

Zenia.mi - ja będę sama z maluchami, tzn na początku emek weźmie jakiś urlop, potem teściowa ze 2 tygodnie. A potem sami będziemy od 8-16. A jeszcze obiecałam, że w razie jakiejś katastrofy zajadę do pracy :eek: zobaczymy jak to wyjdzie ;-)

reklama
witam kobietki, zenia.mi a skąd taki pomysł ze pierwsze 3 miesiace nie da sie rady? Ja jestem sama od poczatku z trojką dzieci i daje sobie swietnie rade ze wszystkim. Wiadomo ze czasem ciezko ale daje rade spokojnie. Mamy ustalonu harmonogram dnia i nawet udało sie nocy i tego sie trzymamy :) Moj mąz jezdzi tirem za granice i jest w miesiącu 3 razy w domu a mamy niemam a tesciowa na wsi tak ze niema co narzekac tylko szlaec z maluchami :) A dodam ze na początku moj synek był bardzo chory, na szczesci wszystko za nami. Ciąza tez skomplikowana i zakonczona cc w 35 tyg. Jeju tak was czytam i mysle ze juz 9 miesiecy moje dzieci maja a tak bardzo sie ich bałam jak sie urodza i jak dam rade, ale tak jak to kiedys gdzies przeczytałam "Blizniaki sa jak Mediamarkt nie dla idiotow " :D miłego dnia :tak:

marcikuk to faktycznie ciężko miałas :/
mona008 naczytałam sie juz na wszytskich praktycznie mozliwych stronach ^^ babyonline blizniaki.net edziecko itp juz nawet nie pamietam na ktorej... al jak sie dowiedzialam ze bedą bliźniaki to zaczęłam tyle czytać, że mój już mi groził odcięciem internetu
marcikuk mona008 podziwiam was, że tak sobie dałyście rade, mi póki co teściowa zaproponowała, że może przyjść do nas mieszkać na cały sierpień i moja siostra że może pomóc do końca wrzesnia bo potem wraca do akademika jak będę musiała to skorzystam z ich pomocy :-)
a Was podziwiam naprawdę, że same dałyście rade

Ostatnia edycja:
Podziwiam was dziewczyny. Im blizej do porodu, tym wiecej mysli typu: jak sobie dam z tym wszytskim rade. Poza mezem tez nie mam tutaj nikogo, na kogo moge liczyc. On calymi dniami w pracy... Ale, najwazniejsze aby dzieciaczki byly zdrowe. Z tym chyba kazda z was sie zgodzi;))

Mona - rozwalilas mnie tym tekestem o blizniakach :-D:-D:-D:-D normalnie padlam :-D:-D ale cos w tym jest :-)
zenia.mi, margaret - to nie ma co podziwiac zobaczycie jak juz dzieci sie pojawia ze ogarniecie wszystko szybciej niz wam sie to wydaje. Ja tez zawsze podziwialam kolezanki starsze stażem jak one sobie daja rade bo ja przez cala ciaze mialam wiecej pytan niz odpowiedzi. To chyba normalne ze kazda z nas sie martwila jak da sobie rade ale zobaczycie ze nie taki diabel straszny jak go maluja. Mnie kazdy pytal jak ty sobie dasz rade z blizniakami sama w obcym kraju ze z jednym jest co robic a z dwojka to juz musi byc masakra. A prawda jest taka ze nie mam porownania, nie wiem jak to jest miec jednego niemowlaka w domu. Mala rewolucja zyciowa byla to prawda bo przejsc od 0 do 2 to jest nagly szok. Ale idzie ogarnac. Zobaczycie ze zrobicie sie zorganizowane. A jesli w jeden dzien nie odkurzycie to swiat sie nie zawali.
Najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe, a reszta sama przyjdzie

Dokładnie Margaret :tak: Najważniejsze żeby maluchy były zdrowe. Resztę się jakoś ogarnie;-) Najwyżej obiadu nie będzie, pranie się zrobi w nocy, a sprzątanie odłoży na bliżej nieokreślony termin:-D Czasem mam ataki paniki, że nie dam rady, ale z drugiej strony w robocie ogarniam 500 pracowników, to 2 dzieciaków nie dam rady ;-)

Hej dziewczyny,
Musiałam nadrobić zaległości z kilku dni i juz odpisuję co zapamiętałam:)Ja też wchodzę w 30tydzień i boję się,żeby za wcześnie nie urodzić jak każda zresztą,jutro wizyta u lekarza i zobaczymy.
Margaret super gratuluje dwóch dziewczynek,faktycznie ostatnio jakaś plaga parek i chłopców.Mi jakos sie parka trafić nie chciała:(No ale dam rade,drużyne piłkarską założe to może coś z tego będzie:)juz mam jednego skrzata 3 latka w domu,ale córka też jest najstarsza ma 13 lat:)bardzo chciała mieć siostrę,no ale cóż będzie miała dobrze,ale chyba dopiero za jakieś 20 lat:)
Apropos wózków to ja zdecydowałam się na Peg Perego Duette,dostałam od dwóch niezaleznych mam bliźniaków wskazówki,że jest najlepszy a testowaly kilka i przede wszystkim wygodne dla maluchów bo szerokie siedzeniaitd.,zimą zapewne ważna sprawa!!!,4 opcje ustawienia fotelików itp.Jesli chodzi o łóżeczka to mam dwa z szuflada i nie wyobrażam sobie innych,przydaje się szuflada baaaardzo.
A pas sprawuje sie swietnie,wiec polecam!!!

Racja drogie panie, Zeby tylko szkraby zdrowe były a siły sa niewiadomo skad :tak: jezeli tylko macie mozliwosc pomocy przy bobasach to kozystajcie ile mozna wkoncu od tego babcie są :) ja tez przeczytałam tyle w necie o blizniakach jak byłam w poczatkach ciazy ze mozg az bolał :D ale jak sie urodziły to wszystko i tak było i jest inaczej niz myslałam. a jestem tak zorganizowana ze chyba nigdy dotąd taka nie byłam hehe . Dacie rade ze wszystkim, w koncu kto ma sobie lepiej rade dac jak nie Mamusia :) Tez sie uśmiałam jak ten tekst przeczytałam :-)

Co do bryczki dla moich ksiezniczek;) zdecydowalam sie na tako jumper duo 3w1 Wózek bliźniaczy TAKO Jumper DUO + foteliki (2928062915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Fakt, nie miesci sie w drzwiach, ale ja mieszkam w domku, wiec moge go zostawiac w garazu:) latwo sie nim prowadzi, dzieci maja w nim duzo miejsca,co jest faktycznie wazne zima. Zwlaszcza tutaj, gdzie temperatury sa bardzo niskie i dzieci spia na dworze :-) Tak, tak. Dobrze czytacie. Temperatura -15 , a dzieci sa wystawiana na godzinne spanko na dworze. Cala Norwegia :))

A ten tekst blizniaki i Mediamarkt...bezbledny:rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry