reklama

Ciąża bliźniacza

Hej
Właśnie przed chwilą wróciłam od lekarzy. Ale wszystko po kolei.
Witam nowe trójpaki :-) Cześć Zenia i Margaret. Margaret to jesteśmy w identycznej ciąży:tak:.

Właśnie !!! PRZECIEŻ JA MAM DZIEWCZYNKI !!!! Nawet na suwaczku siedzą w różu:-D.

Mona masz mistrza za tekst o bliźniakach-cała prawda !

Lilonka z tą świńską grypą to masz przechlapane. Lepiej unikaj wszelkich skupisk ludzkich.

Eevlee gratuluję dobrych wyników chłopaków. faktycznie ładnie Ci rosną. Ja na tych badaniach byłam w 23 tc i Twoje dzieciaczki są minimalnie mniejsze niż moje ( a moje to naprawdę kruszynki).
Co do białka to ja mam jeszcze mniej bo 5,8. Muszę zwiększyć ilość mięsa (fuj), a nabiału jem dość sporo i ciężko będzie mi to jeszcze zwiększyć, bo mam ograniczenia żywieniowe w związku z cukrzycą.

Pani diabetolog dziś się dopatrzyła, że skoki cukru na czczo mogą zwiastować zwykłą cukrzycę :angry:.
Podsumowując u gina super :happy:, zadowolony z wyników i szynki. Wyznaczył mi wizytę za 3 tygodnie. A z cukrzycą niestety kontrola za tydzień. Przez 2 tygodnie schudłam 400gr.

reklama
Mona,Marcikuk - to forum zdecydowanie potrzebuje Waszych wizyt. Ja ciagle zastanawiam sie jak ogarnęła,nic o dzieciach nie wiem,jak myć,jak nosić,jak karmić...pytań milion,odpowiedzi może dziesięć. Ale potem czytam Was i jakoś wierze,ze bedzie dobrze. No no bedzie:). Dzięki!

Tigla - gdzieś mi umknelo,ze Ty masz dziewczynki! To teraz jesteście w dwójkę:).

Zapomnialam dodać, że ginek odstawił mi już wszystkie leki :-). Wiadomo, biorę witaminy i magnez, no i to zakichane clexane-ale to sukces, że tylko tyle.

Margaret tak, to ciąża jedno kosmówkowa.

eevlee, gratuluje dobrych wynikow :) nic tylko sie zrelaksowac, piwko wypic (zartuje) i sie cieszyc :)))
lilonka, u mnie siary na razie nie widac. moze przy moich malych piersiach w ogole jej nie bedzie do porodu? tez nie moge uwierzyc ze ten czas tak szybko leci, ty juz srodek 26 tyg, ja 24! a przeciez dopiero co dolaczylam do watku mamy blizniakow i onlyone i hakima byly jeszcze chyba przed 30tyg!
onlyone, to ty niezly zawodnik jestes jak jeszcze dajesz rade fizyczne prace takie wykonywac. tylko nie przesadz z wysilkiem!
witam nowe mamusie na forum, razem zawsze weselej!

bylam u mechanika, oczywiscie, jak podejrzewalam, moje szyby byly tymi 'z gornej polki'. ale juz, zrobione. najgorsze jest to, ze pan fachmistrz nie potwierdzil moich przypuszczen, ze szyba pekla od mrozu, powiedzial ze ktos musial w nia mocno uderzyc lub czyms rzucic, zaprezentowal mi nawet za pomoca mlotka z jaka sila trzeba uderzyc szybe zeby ta pekla (oczywiscie na jakiejs starej szybie)- i powiem wam ze trzeba sie postarac... czyli ktos sobie szedl ulica i postanowil sie pozbyc wlasnie skonczonej butelki..

jutro moja wizyta u ginki, ciekawe co powie na krew :/

juz na pewno biore wozek twinni babyactive, wlasnie dostalam maila zwrotnego z info, ze wozek po zdjeciu jednej gondoli ma 120cm dlugosci, wiec zmiesci sie do windy :) no i gondole mozna zlozyc na plasko przy chowaniu ich do bagaznika :)

Zenia i Mrgaret witajcie w gronie bliźniaczych mam :)
Kretowinka mówisz o tym wózku Wielofunkcyjny wózek bliźniaczy Baby Active TWINNI (2898885712) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?
Kiedy masz zamiar go kupić? Bo ciekawa jestem jak się prowadzi/sprawdza. Nie miałam okazji go na żywo póki co widzieć. A kupujesz z fotelikami? Te Maxi Cosi są fajne ale drogie...
No i powodzenia u lekarza jutro :)
Tigla - gratuluję dwóch dziewczynek :) Ale fajnie :)))
Już ja się doczekać nie mogę aż się dowiemy jaka jest płeć naszych szkrabów :)

reklama
Witam nowe mamusie podwójne.

Ja dzisiaj po wizycie. Dzieci zdrowe, równej wielkości. Jedno ułożone główkowo drugie poprzecznie. Szynka długa, zamknięta ale na wszelki wypadek, żeby macica odpoczywała dostałam luteinę 2x2. Jedno z maleństw to wg lekarza dziewczynka. Drugie się ukryło. Okaże się na następnej wizycie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry