reklama

Ciąża bliźniacza

Witam :) Miałam dzisiaj wizytę i troszkę cukier mam podwyższony iii 1,5kg do przodu od początku ciąży więc tu w sumie nie jest źle, ale martwi mnie rozmiar moich dzieci jedno ma 53,3mm a drugie 40,3mm i w tygodniach to pierwsze wychodzi na 12tydzien a drugie na 10t4dzien.
Nie wiem co o tym myśleć czy to bardzo źle? Lekarka powiedziała, że zobaczymy na następnym usg za 2tyg jak to wyjdzie ale zespół podkradania nie występuje przy ciąży dwujajowej więc czemu tak :confused:

Zenia.mi - nie myśl za dużo ;-) Mi na ostatnim usg wyszło 200 g różnicy między maluchami i może być wiele powodów takiego stanu rzeczy
1. Błąd pomiaru - czasem wystarczy niedokładne zaznaczenie na usg- mm w jedną, mm w drugą i robi się spora rożnica
2. Ciąża dwujajowa to 2 osobne ciąże - a przecież jeden maluch rodzi się 4500, drugi np 3200 - i obie ciąże są prawidowe
3. U mnie dziewczynka jest mniejsza - no a kobitki zawsze są drobniejsze;-)
U mnie na Twoim etapie było na każdym badaniu 5-6 dni rożnicy i lekarz tego nawet nie zauważał. Dopiero teraz gdy zrobiły się 2 tygodnie kazał przyjść szybciej.

reklama
jej imiona :-D książka z imionami przewertowana już dawno :-D wstępnie dla dziewczynek ponad 20 imion mi się podoba :eek: ale to jeszcze do weryfikacji i do przedyskutowania z moim M bo na moje wymarzone-Aurelia mi się nie zgadza :wściekła/y: a chłopczyk będzie Maksymilian co już postanowione :) awaryjnie drugi chłopiec to Franek
Zuzia i Maciuś tez masz bardzo ładne :)

O i kolejna podwójna mama witam

Ja po wizycie wszystko ok dzieciaki rosną i miejsca sobie nie mogą znależć :szok: jedno pośladkowo z nózkami z prawej a główką już po lewej stronie drugie schowane pod nim i poprzecznie .Do szpitala mma iść w poniedziałek i może być tak jak lilonka pisze

zenia do zapłodnienia drugiego jajeczka mogło dojść później i stąd ta różnica

reklama
Witamy kolejną podwójną ciężaróweczkę :-)

Anika a do szpitala idziesz na te zastrzyki na płucka? Muszę pogadać z ginem co on na ten temat myśli. Może trochę bym była spokojniejsza. A najbardziej się uspokoję jak będę miała wynik na suwaczku jak Onlyone czy Hakima :-) Co u was kochane?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry