reklama

Ciąża bliźniacza

Netka - ja znalazłam wózek na allegro, ale pojechaliśmy oglądać na żywo ;-) nigdy nie kupiłabym w ciemno, bo to nie kosztuje 5 zł. Właśnie w tym Twoim wózku podoba mi się możliwość zrobienia pojedynczego. U mnie gondolki zakłada się naprawdę lekko, z resztą składanie stelaża też nie jest jakieś skomplikowane. Ale wszystkie wady i zalety wyjdą w używaniu :-)

reklama
A propos ruchów - to u mnie dopiero teraz dzieciaki ruszają się mniej więcej 60-40, bo wcześniej czułam praktycznie tylko jedno - wiele bliźniaków tak ma - mnie też pocieszały już teraz rozpakowane mamuśki :-)

Ponawiam jeszcze raz pytanie. Może któraś z Was będzie wiedziała coś więcej w tym temacie : Dziewczyny któraś kupiła używany wózek abc zoom-i kurcze nie pamiętam która. Przeglądałam sobie oferty tych wózków i napisane w jednym ogłoszeniu było o przetartym materiale na spacerówce i że jest to często spotykane. I moje pytanie, czy tak jest faktycznie i w tym kupionym wózku też tak jest, czy po prostu ten z oferty był mega eksploatowany ?? Dołączam tą ofertę żeby było wiadomo o co chodzi : http://allegro.pl/abc-design-zoom-z-pebble-pelen-komplet-i3046437101.html

Witam nową mamę :-)

Lilonka dlaczego śpioszki nie służą do spania ?

:-D My akurat mamy takie welurowe (z misia), to się nie bardzo nadają. Chyba teraz bardziej maluszki śpią w pajacach bawełnianych niż w śpiochach i kaftaniku ;-)

Kupiłam wózek używany - ale u mnie np gondole są wsuwane na adaptery i dlatego materiał jest trochę wyjeżdżony. A tu spacerówki są nakładane i te przetarcia są w jakimś dziwnym miejscu (na obramowaniu) - chyba że to maluch wykopał.
A to gdzieś daleko od Ciebie? Zawsze lepiej podjechać i obejrzeć niż kupować kota w worku. Tym bardziej, że cena minimalna jest pewnie koło 1500

Tigla, nie pomogę z tym wózkiem. Dla mnie temat wózków jest narazie jak z kosmosu.

Co do ruchów dzieci, to też mam wrażenie, że jeden to jakiś wiercipiętek jest a drugi czasami da znak swojego istnienia. Póki co na usg wszystko ok i waga tez wyrównana więc sie tym nie martwię. Ja mam oba łożyska na przedniej scianie a maluchy ostatnio leżały główkami do gory.

Lilonka, bo ja zgłupialam odnośnie tych śpioszków i już się zastanawiałam, czy teraz może są jakieś mini piżamki niemowlęce :)
A co do tego wózka to żeby go obejrzeć to musiałabym jechac ponad 600 km :-p. Odpowiada mi ten model i jestem ciekawa, czy te przetarcia zawsze sie robią po jednych bliżniakach, czy po prostu ten wózek jest zajechany.

Hej dziewczyny, ale tego duzo do ogarniecia. Mam na mysli posty:)

Witam nowa mame:)
Wozek...temat dlugi jak rzeka, ja mam Tako Duo jumper i juz wiem, ze bede zalowala. Wszystko jest ok. Zwrotny, ladny oh i ah, ale jest mega szeroki ponad 90cm:/

Co do ubranek i tego w czym spia dzieci. Z doswiadczenia wiem, ze zakladalam malej lekkie bawelniane ubranko. Czasem byl to pajacyk, a czasem body ze spodenkami, byle czyste;)) Welurowe raczej za cieple. A juz latem spala w samym body.

Pochwale sie troszke, bo wrocilam od lekarza. Tutaj maja taka polityke, ze 34 tydz to tydz bezpieczny, czyli nie robia juz nic, aby zapobiec przedwczesnemu porodowi. Lekarz powiedziala, ze dzieci wyjda kiedy beda mialy ochote i trzeba sie do tego dostosowac:) Szynki nie sprawdzali wlasnie z tego powodu. Juz nie jest to wazne. Male rosna, jest roznica, ale obie rosna. Obie ulozone glowka w dol. Najprawdopodobniej, jesli nic nie ulegnie zmianie , porod sn. Udalo mi sie nawet zobaczyc wloski na glowie u jednej:DD Co do wagi 1990g i 2200g , jak na dziewczynki podobno dobrze. Jestem cala w skowronkach. Boli mnie wszystko, rwie, mam czeste bole, ale czekam...Czekam z niecierpliwoscia na te moje szkraby i podtrzymuje to co pisalam wczesniej 36tydz musze zaliczyc!!:))

Lekarze chca abym rodzila sn, wszystko na to wskazuje.Polozenie dzieci i to,ze wieksza jest pierwsza do wyjscia. Ale do konca tego przewidziec sie nie da. Jesli pojawia sie skurcze nabierajace na sile, odejscie wod i w tym momencie dzieci bede ulozone glowkami w dol, to bede rodzic naturalnie. Jesli pojawi sie jakis problem wtedy cc:) Pozostaje tylko czekac:) Teraz mam co tydz wizyty takze bede na biezaco:)

reklama
No Margaret to dobre wiadomości :tak:. Faktycznie 200 gr to niewielka różnica. Ty mocno zaciskaj nogi, my będziemy jeszcze mocniej trzymać kciuki i będzie szansa na dotrwanie do tego Twojego wymarzonego 36 tc :-). Mój mąż jak usłyszał, że można dzieciaki do spania ubierać tylko w bodziaki to sie niezmiernie ucieszył, bo uwielbia te nóżki z fałdkami :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry