Onlyone - tutaj zalecaja dawac inne rzeczy niz mleko po 6 miesiacu ale lekarka mi powiedziala ze takie maja standardy ale spokojnie mozna dawac wczesniej. Ja moim dalam jabkuszko starte na tarce jak mieli 4 miesiace pozniej wprowadzilam soczek jablkowy I z marchwi. Od tygodnia jedza tez kaszke (zamiast jednej butelki) jak im dalam pierwszy raz kaszke bezsmakowo z cow and gate Mati strasznie plula Filip dostal ataku hhisterii zmienilam na bananowa z aptamila I wcinaja az im sie uszy trzesa. Bezsmakowa z aptamila tez jest fajna bo mozesz ja wymeszac ze startym owocem. Za kilka dni dam im ziemniaka I marchewke. Jesli dobrze pamietam to twoje chlopaki tez sa wczesniakami wiec ja bym poczekala az skoncza 4 miesiace. I pamietaj zeby wprowadzac po troszku czyli daj im kilka lyzeczek na poczatek a pozniej zwiekszaj dawke. I odczekaj 3 dni pomiedzy wprowadzaniem nowych posilkow
reklama
Dziewczyny, ciezko Was nadrobic.
Jesli chodzi o higiene szpitalna, to ja po cc nisilam majty wysokie siateczkowe. Byl staly doplyw powietrza a przy okazji trzymaly podpaski. Personel szpitalny jak najbardziej aprobowal taka bielizne.
Musze sie Wam pochwalic ze ruszyla nieco moja laktacja. Dzis udalo mi sie odciagnac ponad 100 ml pokarmu. Karmie chlopcow na zimane mlekiem sztucznym i swoim. Z cycem ciezko im idzie- szybko sie niecierpliwia a ja nie wiem ile wypijaja. Wola pic z butli.
Wczoraj moj Karolek zrobil pierwszy krok w doroslosc- odpadl mu kikut pepowinowy :-)
Wszystkim dziewczynom nierozpakowanym zycze jak najdluzszego donoszenia maluchow. I nie martwcie sie pobytami w szpitalach. Po powrocie z maluszkami do domu nawet nie pomyslicie ze tam lezalyscie :-)
Jesli chodzi o higiene szpitalna, to ja po cc nisilam majty wysokie siateczkowe. Byl staly doplyw powietrza a przy okazji trzymaly podpaski. Personel szpitalny jak najbardziej aprobowal taka bielizne.
Musze sie Wam pochwalic ze ruszyla nieco moja laktacja. Dzis udalo mi sie odciagnac ponad 100 ml pokarmu. Karmie chlopcow na zimane mlekiem sztucznym i swoim. Z cycem ciezko im idzie- szybko sie niecierpliwia a ja nie wiem ile wypijaja. Wola pic z butli.
Wczoraj moj Karolek zrobil pierwszy krok w doroslosc- odpadl mu kikut pepowinowy :-)
Wszystkim dziewczynom nierozpakowanym zycze jak najdluzszego donoszenia maluchow. I nie martwcie sie pobytami w szpitalach. Po powrocie z maluszkami do domu nawet nie pomyslicie ze tam lezalyscie :-)
NovaMama - dziękuję za super szczegółową relację z porodu. Nie zadręczaj się że nie udało się sn i zgodziłaś się na cc - najważniejsze że dzieciaczki zdrowe :-) czekamy teraz na piękne foto całej twojej trójeczki
Tigla- a jak sytuacja z twoimi nadgarstkami? dajesz radę wszystko zrobić sama przy maluszkach ? polepszyło się trochę po porodzie czy nadal bez zmian?
Dziewczynki z początku listy
jak się miewacie po długim weekendzie? Wszystkie mam nadzieję jeszcze w trójpakach jesteście
Mi coraz ciężej cokolwiek robić
w brzuchu już 110 cm na wadze +20kg, ciśnienie coraz większe i nogi jak balony;/ We wtorek idę zrobić wyniki i w środę do ginka na wybadanie tematu szpitala i cc bo telefonicznie w czwartek coś przebąkiwał o wcześniejszym zakwaterowaniu w szpitalu
głównie przez ciśnienie. No ale zobaczymy co tam w wynikach wyjdzie jeszcze. Odliczam niecierpliwie już tylko dni do porodu ale jeszcze troszkę niech posiedzą grzecznie w brzucholu.
A to mój olbrzym

Tigla- a jak sytuacja z twoimi nadgarstkami? dajesz radę wszystko zrobić sama przy maluszkach ? polepszyło się trochę po porodzie czy nadal bez zmian?
Dziewczynki z początku listy
jak się miewacie po długim weekendzie? Wszystkie mam nadzieję jeszcze w trójpakach jesteście
głównie przez ciśnienie. No ale zobaczymy co tam w wynikach wyjdzie jeszcze. Odliczam niecierpliwie już tylko dni do porodu ale jeszcze troszkę niech posiedzą grzecznie w brzucholu.A to mój olbrzym

Załączniki
Maggi brzuszek nie wyglada na taki olbrzymi ale pewnie Ci juz ciazy bardzo:-)
Eevlee super ze laktacja sie rozkrecila na pewno bedzie jeszcze lepiej,no i dosc szybko kikutek odpadl :-)
Mam pytanie,mozecie mi powiedziec jaki stanik zalozyc do bluzki z dekoldem,bo po domu latam w tym do karmienia ale na jakies wyjscie potrzebowalabym jakis elegantszy powiedzmy a takiego z drutami to nie zaloze bo mi druty przeszkadzaja,musze sobie jakis kupic tylko nie bardzo wiem jaki?:-)
Eevlee super ze laktacja sie rozkrecila na pewno bedzie jeszcze lepiej,no i dosc szybko kikutek odpadl :-)
Mam pytanie,mozecie mi powiedziec jaki stanik zalozyc do bluzki z dekoldem,bo po domu latam w tym do karmienia ale na jakies wyjscie potrzebowalabym jakis elegantszy powiedzmy a takiego z drutami to nie zaloze bo mi druty przeszkadzaja,musze sobie jakis kupic tylko nie bardzo wiem jaki?:-)
Witam dzieczyny tak was podczytuje czasem i dzis jestem zaszokowana,a dokladniej historia porodu novejmamy starsznie ciezko mi zrozumiec ze tak dlugo sie zastanawialas nad cc , przecierz to przerazajace zeby 3 lekarzy tlumaczylo jak wielkim ryzykiem byl porod sn. Bo z tego co zrozumialam myslalas chyba o sobie na poczatku skoro zdrowie dzieci postaiwlas dopiero na drugim miejscu i po namowach wielu ludzi stwierdzials ze wolisz cc
Poprostu w glowie mi sie niemiesci. Przepraszam z gory za mojego posta, niechce Cie obrazic ani nic takiego ale mnie przerazilo to co napisalas bo ja jak tylko uslyszalam ze trzeba ciac bo synek lezy poprzecznie to bez zadnego ale ,natychmiast sie zgodzilam i mialam wszystko gdzies , najawzniejsze bylo zeby moje dzieci urodzily sie zdrowe a wiedzialam ze ryzykujac porod sn moglo by ktores ucierpiec. I dlatego dziwi mnie twoje podejsci rozumiem Cie ze porod sn byl by dla ciebie lepszy bo ja tez bym wolala tak urodzic. Ale jestem z siebie dumna ze wybralam cc bo wiem ze to byla najlepsza decyzja jaką moglam podjac dla moich dzieci.I wlasnie nie rozumiem czym sie zadreczasz?? Skoro to bylo najlepsze wyjscie.Pozdrawiam i mam nadzieje ze zle tego nie odbierzesz.
Poprostu w glowie mi sie niemiesci. Przepraszam z gory za mojego posta, niechce Cie obrazic ani nic takiego ale mnie przerazilo to co napisalas bo ja jak tylko uslyszalam ze trzeba ciac bo synek lezy poprzecznie to bez zadnego ale ,natychmiast sie zgodzilam i mialam wszystko gdzies , najawzniejsze bylo zeby moje dzieci urodzily sie zdrowe a wiedzialam ze ryzykujac porod sn moglo by ktores ucierpiec. I dlatego dziwi mnie twoje podejsci rozumiem Cie ze porod sn byl by dla ciebie lepszy bo ja tez bym wolala tak urodzic. Ale jestem z siebie dumna ze wybralam cc bo wiem ze to byla najlepsza decyzja jaką moglam podjac dla moich dzieci.I wlasnie nie rozumiem czym sie zadreczasz?? Skoro to bylo najlepsze wyjscie.Pozdrawiam i mam nadzieje ze zle tego nie odbierzesz.Różyczka82
Fanka BB :)
Witajcie 
Maggi - ładny brzusio
i duży
Zaraz moje zdjęcie wkleję - myślałam że ja mam duży...
Waga mi spada - mam 9,5kg na plusie - a było już +11kg... A w pasie 107cm - czyli o jakieś 30cm więcej niż przed ciążą.
Zobacz załącznik 556487
Mamy już urządzony pokoik dla dzieci, ostatnie pranie się suszy, ciuszki do szpitala wybrane, moja torba prawie cała spakowana... I oby jeszcze z - 5-6 tygodni udało się wytrzymać. Jeszcze majciochy dokupić muszę bo mam tylko 2 sztuki i jeden biustonosz do karmienia bo też mam jeden....Nie dociera do mnie że to już TUŻ TUŻ!!!!!!!
Maluchy brykają coraz bardziej, śpi mi się masakrycznie źle...niewygodnie, do toalety wstaję często, brzuch mnie pobolewa, hemoroidy dokuczają...
Wczoraj byłam na kontrolnym ktg w szpitalu - chcieli mnie na patologię położyć bo dyżurująca lekarka stwierdziła że może mam za mało wód płodowych bo przyspieszone tętno u chłopców wyszło. Ale sama się zdecydować nie mogła - może to odwodnienie, może stres a może to normalne bo to wcześniaki by były jakby się teraz urodziły! Dodam że ktg miałam ponad 1,5 godz robione i tak mnie już brzuch rozbolał od tego ściskania że myślałam że zwariuję
Koniec końców podpisałam papier że się nie kładę na własne życzenie, dostałąm zastrzyk po którym ledwo siedzę i dziś mam iść na kontrolne ktg :/ Szyjka długa i zamnięta - 6cm ma
więc wydaje się że wszystko jest ok.
Polka ja ten sobie kupuję na "wyjścia" Biustonosz Mama Alles BLUETTE 75 F sklep SUPER (3154984552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Mierzyłam go i bardzo fajnie leży na biuście
Eevlee - super że masz coraz więcej mleka - może Maluchy jeszcze na cyca się przestawią jak będziesz często przystawiała...a jak nie to ważne że Twoje mleczko będą dostawały - każda kropelka jest ważna podobno
Maggi - ładny brzusio
Waga mi spada - mam 9,5kg na plusie - a było już +11kg... A w pasie 107cm - czyli o jakieś 30cm więcej niż przed ciążą.
Zobacz załącznik 556487
Mamy już urządzony pokoik dla dzieci, ostatnie pranie się suszy, ciuszki do szpitala wybrane, moja torba prawie cała spakowana... I oby jeszcze z - 5-6 tygodni udało się wytrzymać. Jeszcze majciochy dokupić muszę bo mam tylko 2 sztuki i jeden biustonosz do karmienia bo też mam jeden....Nie dociera do mnie że to już TUŻ TUŻ!!!!!!!

Maluchy brykają coraz bardziej, śpi mi się masakrycznie źle...niewygodnie, do toalety wstaję często, brzuch mnie pobolewa, hemoroidy dokuczają...
Wczoraj byłam na kontrolnym ktg w szpitalu - chcieli mnie na patologię położyć bo dyżurująca lekarka stwierdziła że może mam za mało wód płodowych bo przyspieszone tętno u chłopców wyszło. Ale sama się zdecydować nie mogła - może to odwodnienie, może stres a może to normalne bo to wcześniaki by były jakby się teraz urodziły! Dodam że ktg miałam ponad 1,5 godz robione i tak mnie już brzuch rozbolał od tego ściskania że myślałam że zwariuję

Koniec końców podpisałam papier że się nie kładę na własne życzenie, dostałąm zastrzyk po którym ledwo siedzę i dziś mam iść na kontrolne ktg :/ Szyjka długa i zamnięta - 6cm ma
więc wydaje się że wszystko jest ok.Polka ja ten sobie kupuję na "wyjścia" Biustonosz Mama Alles BLUETTE 75 F sklep SUPER (3154984552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Mierzyłam go i bardzo fajnie leży na biuście
Eevlee - super że masz coraz więcej mleka - może Maluchy jeszcze na cyca się przestawią jak będziesz często przystawiała...a jak nie to ważne że Twoje mleczko będą dostawały - każda kropelka jest ważna podobno
Bibiana
Maggi sliczny brzusio
i wcale nie taki duży.
Różyczko Twojego zdjęcia nie widzę:-(
Co za lekarka, dobrze że sie nie położyłaś, potem by cie trzymali nie wiadomo ile, może po dzisiejszym ktg coś powiedzą, ale żeby sprawdzić ile jest wód to może niech zrobią usg a nie gdybają....ech Ci lekarze....
A szyjka imponująca
daj jej troszkę

Eevlee super że laktacja się poprawia, zobaczysz bedzie lepiej
Multimama a co z Tobą? dawno Cię nie było....
Różyczko Twojego zdjęcia nie widzę:-(
Co za lekarka, dobrze że sie nie położyłaś, potem by cie trzymali nie wiadomo ile, może po dzisiejszym ktg coś powiedzą, ale żeby sprawdzić ile jest wód to może niech zrobią usg a nie gdybają....ech Ci lekarze....
A szyjka imponująca
daj jej troszkę

Eevlee super że laktacja się poprawia, zobaczysz bedzie lepiej

Multimama a co z Tobą? dawno Cię nie było....
Różyczka82
reklama
Podziel się: