reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Do lipca na pewno dotrwasz :tak:
a ja przytyłam 17kg :szok: masakra!! i to wcale mi wszystko w brzuch nie poszło.. urosłam cała i to nieźle :S no ale ten ruch co teraz mam, w porównaniu z tym przed ciążą i ten apetyt :eek: mam nadzieję, że uda mi się wrócić do formy po ciąży :-(

Zenia - spoks - ja na dzień dzisiejszy mam z 24 (chyba bo w szpitalu nikt mnie już nie ważył ;-)) tylko 6 na plusie Myślałam, że dłużej będę się zmagać z wagą, ale jest nieźle:tak: Tylko stopa życiowa się powiększyła, więc czeka mnie wymiana całego obuwia :szok:

reklama
Hej:-)
Wpadlam zeby powiedziec ze obaj moi chlopcy odlaczeni od respiratora. Teraz sa na CPAP-ie na najnizszych parametrach. Maja podawanych mniej uspokajaczy wiec sa bardzo ruchliwi a Fifi otwieral dzis nawet oczka. Nadal czekam na nabor wagi. Pozdrowionka dla Was i nie przejmujcie sie waga!!:-)

Onlyone uwielbiam takie zdjęcia ryczków ;-). Udało mi się moim tez zrobić zdjęcie jak obie na syrenie jechały :-D

Elala masz zdrowe podejście z ta wagą. Ja nawet po cc jeszcze się nie zważyłam i nadal o tym nie myślę. Po cichu liczę, że samo przyszło to samo pójdzie ;-)

Palam super wiadomości :-):-). Masz silnych synków. Nadal trzymam kciuki.

Elala :-) tak, w niedzielę w nocy powinien dojechać :-) no teraz to jeszcze obejmie mnie bez problemu :-D ... zauważyłam,że o wile wolniej chodzę, więc jestem na prawdę pełna podziwu dla Ciebie,że pracowałaś tak długo. Zazdroszę etapu wykańczania pokoików, u nas remont może się skończy we wrześniu.

Wydaje mi się,że dziś poczułam pierwszego kopniaka od małego. A malutka to już kilka dni tak delikatnie do mnie puka,że jak rękę przystawię to czuje :-)

Palam cudne wieści :-)

Palam super wiadomości!!!! oby tak dalej!!!

Onlyone ale masz przystojniaczków ;)

Lilonka mojej siostrze też po ciąży stopa urosła, taki urok :tak: ale masz fajnie nakupować tyle butów hihi

Zenia ja może nie byłam jakąś sportsmenką, ale też codziennie rower, zimą narty, zawsze gdzieś tam byłam w ruchu a teraz nic, ale w mojej rodzinie kobietki małą w ciąży tyją, w sumie wszystko idzie w brzuszek, wydaje mi się że to geny, moja koleżanka z pierwszym dzieckiem bardzo dużo przytyła i w drugiej ciąży ograniczała jedzonko, wszystko na parze, dużo ruchu a i tak sporo przytyła....nic sie wagą nie przejmuj jak przyszło to i pójdzie :tak:

Onlyone duże już te Twoje chłopaki :-)
palam super wieści!! :tak:
Lilonka o ile ci noga urosła? :shocked2: Kurcze mi nie może urosnąć bo już noszę 41 :shocked2::shocked2::shocked2:
Bibiana mam nadzieję, że pójdzie :-)

Zenia, no naturalnie.. :sorry: ...

Onlyone zdjęcie czadowe. :laugh2: A co do wagi to wymiatasz. :tak:

Gloriane, heh kobiety w ciąży to chyba lubią się zamartwiać. Ja na przykład dzisiaj sobie wymyśliłam, że mi się brzuch obniżył. Nie powiem, lepiej mi się oddycha, ale ucisk małej na pęcherz większy i bolesny. A i do wc chodzę często się "wypakować', nie raz na 2-3 dni a 2-3 x dziennie. ;-)
Trzymam kciuki za pomyślny wynik testu. :tak:

Palam,
cieszymy się razem z Tobą dobrą nowiną. :-)

Ostatnia edycja:
Ja na razie mam nadal +10kg i się tym nie martwię. Maz mowi ze mnie taka duza też kocha.

Pałam cudowne wieści!! Oby tak dalej.

Mam nadzieje ze mi noga nie uroscie bo nosze duze 41 i wtedy to juz w ogóle butów nie kupie. Ja to moge urosnąć. Moja ciotka po urodzeniu syna urosła kilka cm.

Palam - !!!! Brawo dla chłopaków! Dzielni, silni!!! Dzięki, ze dajesz znać, ze masz choć chwilke dla cioteczek forumowych
Tigla - Nikoś moj to masakra - taki ryczek! Cały czas najlepiej nosić i przytulac, a lulanie... To dopiero jest walka... Macha nogami, rzuca sie, walczy normalnie zeby nie zasnąć. Samuel za to cały czas sie śmieje - a najbardziej jak Nikoś wyje... Czasami normalnie nie mam siły. Od wczoraj Sam próbuje wstawać, szarpie sobie bluzki, i jak mu nie wychodzi (wiadomo, ze nie) to sie wscieka i krzyczy. Wygladam coraz gorzej... Jak zombie... Do tego 3 dzień pada i trzymam maluchów w domu. Boże daj już nam lato!
Buziaki dla wszyskich ciezaroweczek - i byłych i terazniejszych!!!! :*

reklama
Zenia Ja przed ciążą to ćwiczyłam intensywnie spinning, aerobic, bieganie, codziennie minimum 1 godzina, 6 dni w tygodniu więc tak jakby Cię rozumiem, z mojej atletycznej budowy zostały szczupłe umięśnione żylaste ręce:eek: Wchodzę co 2-3 dni na wagę z przyspieszonym biciem serca ze strachu;-)

Tą cukrzycę sobie bzduram trochę pewnie tym, że chłopcy tacy ciężcy.

Pozwalasz sobie jedzeniowo na wiele? Dręczą Cię zachcianki?

Netka hahah czasem sama z siebie się śmieje, jak to możliwe, że taki paranoik jak ja daje radę w ciąży i to bliźniaczej:-D
Co do obniżonego brzuszka...w sumie patrzę sobie na Twój suwaczek-i na tym etapie to jednak chyba całkiem możliwe co? Mąż się wypowiedział?;-)

Palam Super wieści ale to żadne zaskoczenie, wszystkie tu wiemy że wszystko z maluszkami będzie w jak najlepszym porządeczku:cool2::-)

Do góry