reklama

Ciąża bliźniacza

Kasiamama dobrze,że mieszkasz w takiej okolicy, gdzie zakładają pessar, bo gdybyś mieszkała tu gdzie ja to niestety - nic z tego. Ja również czułabym się bezpieczniej z takim zabezpieczeniem, ale tutaj nie jest to stosowane, ponieważ jak powiedział mój dr - nie ma badań potwierdzających skuteczność tej metody. Mam więc nakaz leżenia i to wszystko na szyjkę. Cieszę się bardzo, że się nie zmniejszyła i wydaje mi się,że mój mały przeniósł się ciut wyżej, więc już mi tak nie uciska na nią. Trzymam kciuki za Twoje usg połówkowe &&&&

reklama
gotadora widzę, że nie tylko ja mam takiej przejścia w ciąży bliźniaczej... Zazdroszczę ci tego rozpoczętego 30 tc :) A z tym leżeniem to tak całkowicie? Kompletny zakaz chodzenia? Bo mnie lekarz bardzo lakonicznie poinformował o tym, że muszę odpoczywać. Liczę na to, że Pani doktor, która robi mi usg połówkowe powie coś więcej odnośnie mojego stanu i zdrowia maluszków.

kasiamama ja mam w zaleceniach: bezwzględne leżenie. W mojej obecnej sytuacji ( jestem sama) jest to niemożliwe, tak więc leże ile się da, ale wstaje, bo wiecznie "coś", czasem po zakupy, co dzień dwa razy dziennie wychodzę parę metrów od domu z psem, któremu musi starczyć taki pseudo spacer. Muszę też jeździć 30km do lekarza, bądź jak jutro na wyniki. A z pozostałych dolegliwości mam nadciśnienie, torbiel (16cm) i cukrzyca. Mam nadzieje,że to już koniec dolegliwości.

Karmelova ja za bardzo nie pomogę, mam własną działalność, gdy źle się czułam to zamykałam drzwi i tyle. Od niedawna jestem na zwolnieniu, tzn od 24 tygodnia jakoś. Ale i tak muszę "doglądać"swego.

gotadora tym bardziej podziwiam Twoją wytrwałość! Trzymam mocno kciuki za jak najlepsze samopoczucie jak najdłużej oczywiście :) Pisałaś, że niedługo M. wraca więc na pewno będziesz miała o wiele lżej (mówię z własnego doświadczenie, bo mój mąż w obecnej sytuacji jest niezastąpiony- po pracy biega z psem, na zakupy i jeszcze ogarnia dom). Wiem, że ciąża bliźniacza jest bardziej wymagająca ale nie wyobrażam sobie, że tam w środku nie mam moich dwóch maluszków :)

dziewczyny ale początek roku się zapowiada!

[TABLE="width: 546"]
[TR]
[TD]1. Dolorez
[/TD]
[TD]24 sierpień. 13 ( 10. Sierpień )
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2. Ver7601
[/TD]
[TD]29.wrzesień.13
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3. Ineska uk
[/TD]
[TD]04.październik. 13 ( 18.09.13 CC )
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4. Nnatalie04
[/TD]
[TD]05.październik. 13 ( 21 września )
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5. Gotadora
[/TD]
[TD]23.padziernik. 13 ( 09 października )
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6. Raczel
[/TD]
[TD]24.październik. 13
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7. Flis
[/TD]
[TD]15.listopad. 13
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8 Justynia
[/TD]
[TD] 29.listopad. 13 ( 8.grudzień.13)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9. Paolka
[/TD]
[TD]29.listopad. 13
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10. Kasiamama
[/TD]
[TD]30.grudzień. 13
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.Nik_i
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12. Jjka
[/TD]
[TD]5. styczeń. 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13. Jok
[/TD]
[TD]6.styczeń. 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14. Karmelova
[/TD]
[TD]7.styczeń.14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15. Napierajka
[/TD]
[TD]8. styczeń.14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Karmelova ja też jestem już od jakiegoś miesiąca na zwolnieniu, a to z tego względu, że pracuję w laboratorium chemicznym i nie chciałam ryzykować zdrowia dzieci. Poza tym z pracy wracałam coraz bardziej zmęczona i mój M. stwierdził, że długo tak nie pociągnę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry