Flis moja torbiel jest na jajniku, na 99% zrobiła się po stymulacji hormonalnej, tej co miałam do invitro. W czasie punkcji nie można pobrać wszystkich pęcherzyków, bo niektóre ( tak słyszałam) są bardzo malutkie. No i u mnie najprawdopobniej z tych pęcherzyków utworzyła się torbiel, tylko ujawniła się późno, bo podobno jeśli tak się zdarza to pojawia się wcześniej. Na wizycie na początku maja nie było jej, a po 3 tygodniach już była i to taka duża ( 16cm). Niektórym dziewczynom się wchłonęła, ale moja niestety jest nadal, ale ważne że już się nie powiększa. Było widać taką małą wypukłość, a ja wtedy myślałam,że to jedna dzidzia się tam ulokowała, teraz wiem,że to nie dzidzia, jest taka wypukłość z lewej strony brzucha, ale nie za bardzo rzuca się to w oczy. Dr powiedział,że nie ma możliwości usunięcia jej w ciazy, że jest to bardzo niebezpieczne, zresztą ja bym się i tak nie zgodziła. No i z tego powodu juz na początku czerwca u mnie jest podjęta decyzja o cc, zresztą myślę,ze u mnie i tak tylko to wchodziło by rachubę.