Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Dopiero co wróciłam z wizyty. Szyjka krótka, ale mam leżeć w domu ,a za dwa tygodnie już na szpital bezwzględnie.
Dziewczyny ważą równo po 2200g. Czyli przez dwa tygodnie przybrały po 0,5 kg.
gotadora, piękna waga dzieciaczków, flis też ładnie. Za tydzień, dwa będą mieć super wagę!
Ja w 1 dniu 25 tc miałam wagę chłopaków po ok. 860 g, ale po brzuszku widzę że rosną bardzo szybko. W tali przybywa mi 2-3 cm tygodniowo. jjka odstawiłaś pączki, jak tam twój cukier? Robiłaś dodatkowe badania?
Na dobrym sprzęcie tak. Ja poznałem core właśnie w 12tc. Niestety z bliźniakami czekalam do 16tc bo prenatalne miałam w poradni genetycznej na NFZ i pani dr. Czasu nie miała :-/ więc postanowiłem odwiedzić tego samego lekarza co w poprzedniej ciąży.
KPe007 ja właśnie na badaniu prenatalnym w 12tc poznałam płeć dziewczynek :-) A na 100% lekarka potwierdziła mi na usg połówkowym w 20tc. Z tym, że ja oba te badania miałam robione prywatnie, na bardzo dobrym sprzęcie.
Dziewczyny piękne wagi Waszych maluszków. I kto tu mówi, że bliźniaki nie mogą pięknie i równo rosnąć Trzymam kciuki za wszystkie bliźniacze brzuszki!!!
Mnie też na usg genetycznym teoretycznie lekarka podała płeć, ale mówiła żeby się jeszcze nie nastawiać na 100%, z tym że, myślę, że to musi być dobry sprzęt i dobry lekarz ;-)
Popieram. Lekarz, który robił mi USG w 13 tyg. dobrze określił płeć dzieciaków, którą potem potwierdził na połówkowym. Jednak mój lekarz prowadzący, który miał słabszy sprzęt w 16 tyg stwierdził że to jeszcze za wcześnie
no i jestem po wizycie
dziewczynka 1470
chłopiec 1420
wizyta za 3 tyg,utrzymaną mam no-spe 3 x dziennie, i skopolan w czopkach doraźnie. szyjka ok - rozwarcia brak :-) no i obydwoje są ułożone główkowo wiec SN wraca do łask
gotadora
to miło z jego strony :-) najważniejsze że maluchy zdrowo rosną i jesteście pod obserwacją - a teraz każdy kolejny dzień na wagę złota, a jak dziś twoje skurcze??