reklama

Ciąża bliźniacza

Hej, dawno mnie tu nie bylo ale uzupelnilam braki: )
Gratuluje maluszkow, tych swiezo narodzonych oraz tych bedacych na swiecie dluzej:)

Bylam ostatnio u lekarza i kazal mi sie zapisac na usg do innego lekarza( chyba jego znajomego, bo kazal sie powolac na niego) ale patrzylam w necie na str tego szpitala ze usg blizniat to koszt 300-400 zl.:eek: i pytanie do Was...Wy tez tyle placilyscie za dokladniejsze badanie usg maluszkow???
Obecnie jestem w 15 tyg i na tym usg dowiem sie plci maluszkow wiec sie ciesze ale ta cena mnie przeraza:sly:

reklama
Cannot ja u mojej gin za kompleksowa wizyte z usg placilam 200 zl. Jak bylam na genetycznym i polowkowym u super specjalisty od usg to placilam 300 i byla to taka sama cena jak przy jednym dziecku

Czyli nie mam co marudzic tylko trzeba zaplacic...
Trudno.
Mam jeszcze obawy co do dzieci, tzn. Moj brzuch od kilku dni jest miekki i nie czuje takich boli jak wczesniej, nie wiem czy to dobrze czy zle.:confused:

jjka ale śliczny i rozstępów nie widzę, super ;)
mnie lekarz podlicza jak za 1 dziecko, więc usg kosztuje 100 zł, ale chcę się wybrać na usg 3 d i patrzyłam że właśnie koło 300 zł szok

cannot taka cena za zwykłe usg to bardzo dużo. Masz już stwierdzoną owodniowość i kosmówkowość? W 15 tyg wcale nie jest powiedziane że uda się poznać płeć... Mnie lekarz wysłał na lepsze usg w 10 tyg ciąży właśnie żeby stwierdzić jaki to typ ciąży bliźniaczej i zapłaciłam 170zł. Za ok 3 tyg powinnaś mieć usg połówkowe i za to płaci się 200-300zł.
Jak masz miękki brzuch i cię nie boli to chyba tylko się cieszyć :-D

jjka super zdjęcie, chyba sesję brzuszkową miałaś :happy:

Witam. Mnie juz tu nikt nie zna bo ja sie dawno udzielalam w temacie ciazy blizniaczej.
Wszystkim gratuluje podwojnego szczescia (nbie taki diabel straszny) balam sie bardzo jak to bedzie z blizniakami ale w sumie jest luzik. No chyba ze mnie sie jakies wyjatkowo grzeczne egzemplarze trafily. Pisze do was bo mam wozek blizniaczy na sprzedaz. Nizej zalaczam fotki. Moze jakas mamusia ze Szkocji sie tu udziela i bylaby zainteresowana. Jak cos to prosze pisdac na priv.
Pozdrawiam. asa.jpgfrd.jpgqqq.jpg

Załączniki

• asa.jpg
    asa.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 74
  • frd.jpg
    frd.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 69
  • qqq.jpg
    qqq.jpg
    50,7 KB · Wyświetleń: 77
reklama
jjka
ale fajny brzuszek :tak: miałam taki sam kształt ale masę rozstępów.

[URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/cannot-129295.html"]cannot

[/URL]
jakieś kosmiczne kwoty:eek: u mnie najlepszy lekarz w Bydgoszczy od genetyki bierze 150zł na samo USG bez badania (co prawda nic do Ciebie nie mówi i atmosfera drętwa- ale jeżeli chodzi o badanie lepszego nie ma) , słyszałam że jest jakiś młody lekarz z super sprzętem ( młody wiec nie ma jeszcze renomy) i bierze 200zł ale gabinet i USG podobno extra.
Napierajka

GRATULACJE!!! Cudowna data :-) mam nadzieję że maluszki dają pospać. Czekamy na foty i wieści jak Ty się czujesz!g.jpg

Jakiś czas temu było coś o stawianiach brzucha - ja no-spe i magnez brałam od 20 tc cały czas i tylko dawkę zwiększałam. Pod koniec ciąży brałam 3x1 magnez, 3x2 no-spa, 2x1 czopek skopolanu i tak brzuch mi się stawiał.

Załączniki

• g.jpg
    g.jpg
    7,4 KB · Wyświetleń: 77

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry