reklama

Ciąża bliźniacza

No to szczęściara z Ciebie. Ja biorę tyle lekarstw że czasem się w tym gubię :-( Pregna plus (standard bo witaminy,kwas foliowy i kwasy dha) a poza tym luteina, żelazo, magnokal + sam magnez, nitrendypina. Nawet nie będę pisała o dawkowaniu ale wychodzi że biorę 12 tabletek dziennie. I nie dziwne pewnie że do tej pory nie mam apetytu, tak pewnie jestem tymi lekami zmulona:dry:

reklama
Jak bede u lekarza na nastepnej wizycie to sie go podpytam o te sterydy, zobaczymy co powie. Ja jak narazie biore tylko witaminy Pregnacare i nic wiecej nie musze. U mnie tez jeden maluch nie dal sie wogole zmierzyc i nie chcial pokazac co ma miedzy nogami, spal w bardzo dziwnej pozycji i w ogole nie chcial sie obudzic. Dlatego plec drugiego bobasa do konca nie jest pewna, moze da sie podejrzec na nastepnym usg. Albo dzidzia chce nam zrobic niespodzianke :) Synuś nie był juz taki niesmialy, od razu pokazal co ma miedzy nogami, nie trudno bylo nie zauwazyc:-D

edytka 84- ​pod biustem, nie pomyliłam się :-) mam tam dzidzię jż od 3 tyg i tam też kończy się moja macica. Też byłam w szoku i z ciekawości spytałam lekarza który robił USG połówkowe i potwierdził. Potem już od mojego gina dowiedziałam się że ginekologicznie jestem tak jakbym była 9 tyg do przodu w ciąży pojedynczej tj. jak byłam w 20 tyg na wizycie to powiedział że macica jest tak duża jakbym była w 29 tyg ciąży pojedynczej :-) Stąd mam problemy ze zgagą i małą pojemnością żołądka bo dzidziuś uciska no i oczywiście z oddychaniem. Podobno tak jest w ciążach mnogich?

Dziekuje za wpisanie na liste. Co do polozen naszych malenstw to ja mam corke bardzo nisko ze mam nadzieje dotrwac przynajmniej do 36tyg. A juz nie mowie jak czasami mnie kopie po lewym jajniku to az mnie zegnie. Ma ktos dzidzie tak bardzo nisko ulozona?

Agniecha777- mój drugi bobasek jest bardzo nisko. Jak lekarz mi mierzył szyjkę na usg to na wydrukowanym zdjęciu widać szyjkę i zaraz część główki malucha. Także jednego mam w żołądku a drugiego meega nisko ;-)

Edytka84 na tym etapie ciąży, to chyba faktycznie raczej bliżej biustu niż pępka. Ja, z tego co pamiętam, jak byłam u lekarza w 16tc , to macicę miałam już nad pępkiem.

Witam nowo przybyle mamusie:)

Pisalyscie o twardnieniu brzucha... mogly byscie mi to przyblizyc? Caly brzuch jest twardy czy jak?
A jakie objawy sa przy skracaniu szyjki? Boli wtedy podbrzusze?

Cannot ja to odczuwam tak że trochę poniżej pępka robi mi się twardy brzuch i to twardnienie schodzi w dół i znika. Wszystko trwa może 30 sekund i nie boli ale nie jest przyjemne. Miałam to do niedawna parę razy dziennie ale odkąd biorę magnez, to już nie tak często.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry