reklama

Ciąża bliźniacza

adb, agniecha gratuluję udanej wizyty
ja odstawilam falvit mama, bo okazało się że od tych witaminek wymiotuję, od tygodnia nie biorę i ani razu mi się nie zdarzyło
ja jestem po wizycie, płci nie poznałam, ale wszystko jest ok, dzieciaczki mają się dobrze i są ułożone przodem do siebie w tak jakby iks :) przytyłam już 7 kg :) hemoglobina znacznie spadła od ost wizyty z 13,7 an 11,4 więc mam brać żelazo, cisnienie niskie, ale wszystko jest w normie, następna wizyta na początku lutego :)

reklama
Dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi:)
Macie racje, lezenie nie zaszkodzi dlatego do wizyty leze plackiem:)
Skoro ma to taki dobry wplyw jak wydluzanie sie szyjki:) u Rila:)
Emilek86- osobiscie patrzac po zdj brzuszka od 2 miesiac i teraz 18 tc to mam wrazenie ze poszedl w dol:/ Nie mam skurczy takich wyraznych, brzuch pobolewa tylko tak jak przy miesiaczce: /
Dzisiaj doslownie na jakies pol godz wyszlam do znajomego i stalam to pojawil sie znowu bol podbrzusza. Boje sie ze bede musiala lezec do konca ciazy bo tylko jak leze to nie boli.

Cannot wydaje mi sie ze przy bolach takich jak na miesiaczce to powinnas zglosic sie do lekarza. Mi moja lekarka powiedziala ze owszem bedziemy odczuwac rozne ciągnięcia, kopniecia itd ale przy bolach jak na miesiaczce to mam sie od razu zglaszac bo to moze sie szyjka xzybko skracac. Nie chce cie straszyc ale moze zaxtanow sie nad pójściem. Czasami lepiej raz za duzo jakraz za mało.

Też uważam że bólu miesiączkowego nie powinno się bagatelizować, można wziąć magnes, jak nie pomoże to no-spę, jak nie przejdzie to do lekarza...

Ciekawe jak tam karmelova i maluchy :happy2:

Katerine, Milla jak się macie? W sumie zostałyśmy same na szczycie listy... :baffled:

Edytka84- wlasnie ja biore Falvit mama od jakiegos 1,5 miesiaca i jak teraz pomysle to moze ja mam mdlosci od tego :sorry2:Ty jestes pewna, ze to od tego bylo? Jak rano czulam sie ok, tak teraz jest dramat- bol glowy z naprzemiennymi mdlosciami i uczuciem jakby cos w gardle stalo :-(Kurcze, w pierwszej ciazy czulam sie jakbym w ciazy nie byla wcale,a teraz to jakis horror jak narazie

Paulineczka raczej napewno, bo w pierwszej ciąży miałam to samo po Falvicie ale zaryzykowałam bo jest tani ale niestety nie dla mnie, odstaw na parę dni i zobacz, ja kupiłam teraz Omegamed Optima z Dha i jest ok

Sarenka89- ​nie wiem czy dobrze zrobiłaś z tym czytaniem. Czasem to może przynieść więcej szkody niż pożytku, szczególnie na początku ciąży, bo się człowiek nakręca. Najważniejsze to zachować spokój (wiem że to nie jest łatwe), myśleć pozytywnie, cieszyć się z tego szczęścia i się oszczędzać. A jakby co i były gorsze chwile to pisz! Na pewno forum pomoże:-)
Cannot- jak te bóle? Lepiej? Pomogły leki tzn. magnez, nospa i wypoczynek?

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Sarenka89 na pewno znajdziesz tu pocieszenie i rozwiazanie na wiekszosc problemow. Napisz na kiedy masz termin.

U mnie juz dobrze, mialam troche wolnego i zajmowalam sie domem i synkiem. Jak jestem w pracy to mam wiecej czasu na forum.
Z dolegliwosci obecnych to mam tylko czeste wstawanie na siku w nocy i mocne pieczenie skory na brzuchu to chyba od rozciagania. Na rozstepy pewnie tylko czekac....:-( Wygladam dosc smiesznie bo na boki nic mi nie idzie i z tylu nie widac ze jestem w ciazy, ale za to z przodu wielki balon ;-p Do tej pory przytylam 6 kg.
A co u Ciebie Julianna, jak Ty sie czujesz, jak dziewczynki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry