reklama

Ciąża bliźniacza

Katherina- jak Ty wogole funkcjonujesz z takimi ciezkimi dziecmi:) jestem w szoku ich wagi, musialas dobrze sie odzywiac w ciazy :eek:

Emilek- w takim razie mi pomoz to wykonac:)
Od razu mowie ze korzystam z forum sciagnietego z android market specjalnie dostosowanego do telefonu wiec tu nie mam nawet opcji ustawien:/

A co do ubranek to ja nie kupowalam zadnych na sama rozmiarowke 50. Wszystkie ktore kupilam to tak jest na 50/56. Wiec moga byc minimalnie za duze na nie ale przeciez urosna lada moment . Tak mysle:)

Ostatnia edycja:
reklama
kamila ja ma bardzo dużo ubranek na 56, na 50 mniej ale przynajmniej po 5 kompletów na głowę.Ja dziecko ubieram w body i na to pajac. Zawinąć w kocyk/becik. Śpiochów i kaftaników nie lubię. Do tego na pewno potrzeba jeszcze najmniejsze czapeczki- cienkie i grube, kombinezon, kilka par skarpetek, ewentualnie niedrapki. Jest taki wątek z jaką wagą urodziły się tu bliźniaki to można porównać ile mają średnio cm długości. Ja się nawet na 50 nie nastawiam :blink: już kiedyś pisałam że Maja w 40tyg miała 52cm i miałam tylko dla niej 56 i to była męczarnia przez pierwsze tyg, bo wszystko wypodwijane...

milla coś wiem o tych dwulatkach :tak:;-)

kamilasze ja od razu kupowałam na początek nr 56 body pajace spiochy kaftaniki, z 50 nic- to mi znajomi akurat dali a tak to nie kupowałabym. Do szpitala to ja ci nie pomogę, bo ja rodzę w Norwegii i tu wszystko dostane po porodzie.
KPe007 szybko zleci Tobie ten czas, tylko ta końcówka się ślimaczy.
Życzę szybkiego powrotu do domu, i żeby wszystko tam się unormowało w wynikach.
Cannot normalnie jadłam, poprostu takie koloski urosły one od początku rosły mi jak na drożdżach, a ruchy poczułam juz około 15 tygodnia :tak:

Emilek- w takim razie mi pomoz to wykonac:)
Od razu mowie ze korzystam z forum sciagnietego z android market specjalnie dostosowanego do telefonu wiec tu nie mam nawet opcji ustawien:/

To chyba jednak nie pomogę. Ja na żadnych stronach nie korzystam z wersji na androida. Nie lubię ich. Wszystkie strony na telefonie oglądam normalnie tak jak w komputerze.

A co do ubranek to dzisiaj właśnie z siostrą wzięłyśmy się za sortowanie i pranie. Stwierdziłam że mam tego od groma i ciut ciut:-D samych takich do 56 to będzie 5 pralek :szok: z jednej strony to się cieszę. Teraz wszystko się uszykuje a potem będę korzystać i odkładać. Zanim zdążę to wszystko zużyć, co teraz naszykuje, to Bąki już podrosną:-) Więc zamiast zajmować się praniem bieżących ciuchów to będę szykować powoli większe. Ale mam ambitny plan:-D Życie pewnie to zweryfikuje...:rofl2:

Jeżeli chodzi o rozmiar to najmniejsze mam na 44:-p, ale to tylko parę sztuk. Reszta to 50 i 56.

Ostatnia edycja:
Julianna - a pod te pajace to body z dlugim czy krotkim?
Emilek86- ja tez mam bardzo duzo, bo tyle osob nam dalo, tylko wiekszosv od 62, tzn. Body 56 bede musiala podokupowac chyba, bo inaczej dziewczyny sie potopią w ubrankach:)
Katherine - również dzięki za info.

My też właśnie dużo dostaliśmy (w tym też takich małych). Z nowych rzeczy to kupiłam tylko wyprawkę do szpitala, na rozmiar 50. Reszta mam używańce:-p

Witajcie w ten deszczowy dzień :-)
My już po sterydach i udało mi się uciec ze szpitala wcześniej niż to było planowane, jestem taka szczęśliwa z tego powodu. Tak naprawdę to leżenie przez sobotę i niedzielę zbędne bo sterydy w czwartek i piątek podali, więc leżeć tam i się stresować non stop różnymi sytuacjami uznałam za niepotrzebne i mój doktor mnie wypuścił, hurrrra :-) Od razu mi lepiej i dzieciaczki też odżyły w domu, bo w szpitalu to takie spokojne były że aż mniue to martwiło, no ale jak ja miałam tam ciśnienie 90/50 to się chyba nie ma co dziwić. A na co 3-tygodniowych wizytach mam 120/70 więc dziwne.
Jeżeli chodzi o ubrania to u mnie jak na razie rozm. 50, trochę 56 i 3 sztuki 62 ;-) muszę zdecydowanie nadrobić z 56 i 62 i chyba żadnych większych na razie kupować nie będę. Sama nie wiem? A jak Wy myślicie? Macie jakieś fajne strony/sklepy online z ubrankami ładnymi a niedrogimi?

Dziewczyny, wlasnie sprawdzilam w karcie ciazy dlugosc szyjki
i nie bardzo rozumialam zapis 2/0, 2/0 i teraz 1/0. W internecie przeczytalam ze pierwsza cyfra to dlugosc szyjki a druga to rozwarcie. Czyli ja mam teraz 1cm szyjke???
Zaczelam sie bac... nie za krotka??
Od poczatku chyba byla za krotka:eek:
Sprawdzilam to bo jeden z chlopcow zaczal mnie baaardzo nisko kopac i przeraza mnie to.
Pomozcie bo zwariuje:/

reklama
Cannot - ja myślę, że tak do końca nie ma co sugerować się zapiskami lekarza, a już na pewno internetem. Gdybyś miała tak krótką szyjkę, to od razu na patologię by Cię położyli bez żadnej dyskusji. Widocznie nie jest do końca tak, jak wnioskujesz z tych zapisków. Głowa do góry. Najgorsze to chyba bawić się w lekarza z przyjacielem dr google:-p

Rila - dobrze, że już jesteś w domku. Od razu odżyjesz;-) Robili Ci w szpitalu jakieś badania, czy tylko te sterydy podali? Jeżeli chodzi o ciuchy to ja kupuje wszystko na allegro :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry