reklama

Ciąża bliźniacza

Julianna, Misiarska - to się porobiło. Może będziecie mamusiami szybciej niż ja? Oczywiście trzymam kciuki, żeby maleństwa pozostały w u Was w brzuchach tyle ile trzeba :-)

Emilek - ja się trzymam dzielnie. Jestem dzisiaj na chwilę w pracy i mam normalny komputer więc dobrze mi się pisze. Ale od kilku dni bardzo boli mnie kręgosłup tak na wysokości łopatek. Pewnie nie wytrzymuje już ciężaru brzucha, który naprawdę już mocno wystaje. W weekend zacznę kompletowac rzeczy do torby do szpitala. Na razie niby wszystko mam, ale powrzucane tu i tam, więc muszę zebrać to do kupy i posprawdzać wszystko.
Dzisiaj byłam na ostatnich analizach przed porodem. No i czekam z utęsknieniem na wyznaczenie pierwszego terminu KTG.

reklama
A ja dzisiaj nie czuje się najlepiej, twardnieje i pobolewa mnie brzuch, w nocy pobolewał mnie kręgosłup lędźwiowy. Wzięłam nospe i magnez ale jakoś tak średnio pomaga :no:

Julianna i Misiarska - przyjemnego oczekiwania na maluszki. Z jednej strony życzę, żebyście za długo nie musiały leżeć w szpitalu, z drugiej jednak strony niech sobie jeszcze dzieciaczki posiedzą w hotelu all inclusive jakim jest brzuch mamy :-D Informujcie koniecznie nas na bieżąco

Kaśka90 - podziwiam Cię za pracę jeszcze w tym tygodniu:szok:

Milla - 36 tydzień a Ty pogrzałaś do pracy? :szok: dobra jesteś:-p

Dolores - każda z nas ma gorsze dni. Głowa do góry:happy2:

Ja dzisiaj dostrzegłam pierwsze rozstępy na brzuchu. A fe... A to wstrętne dziady. Musiały się zrobić:wściekła/y:
Jutro jadę na usg i już mam trochę stresa co tam wyjdzie:baffled:

Julianna i Misiarska - to trzymajcie sie z tymi rozwarciami;) z jednej strony Wam zazdroszcze ze juz cos sie zbliża, ale Wiem tez ze im dluzej w moim brzuchu tym lepiej.
A tak z ciekawosci ile waża teraz Wasze dzieci?

KasiaZG - ja tez csly czas zastanawiam sie jakie kupic butelki na poczatek i dalej nie wiem:(bo chciala bum naprawde na tyle dobre, zeby dziewczynki nie oduczaly sie te ssac moich piersi, bo chciala bym karmic piersia ile sie da, ale wiem ze czasem obudwu na raz nie bedzie mozliwe:p

Moze jakies doswiadczone mamy nam pomogą?
Ja tez zastanawialam sie nad medela calma (ale b.drogie), tommytippie lub lovi...

hejka wszystkim:)
Ja również nadal w3-paku wczoraj miałam ktg i sprawdzane przepływy na razie jest wszystko w normie wiec na środę znowu i tak aż do rozwiązania co drugi dzień badania ale przynajmniej jestem spokojna że z dzieciaczkami wszystko dobrze :)
Julianna, misiarska Już jutro zaczynam 34 tydzień ale przeczucie mam że to długo nie potrwa bo powoli ciśnienie idzie mi w górę wiec obawiam się tego cholernego zatrucia ciążowego ,tak wiec dołączam do was kochane :)
KasiaZG ja zamówiłam sobie taki zestaw TOMMEE TIPPEE ZESTAW STARTOWY ANTYKOLKOWY Super!! (3814906056) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. moja koleżanka kupiła dla swego synka i bardzo sobie chwali :)
emilek86 ja się dziś też dopatrzyłam rozstępów i to nie na brzuchu tylko na piersiach co jest bardzo dziwne bo zawsze miałam małe piersi i w trakcie ciąży nie zauważyłam żeby mi bardzo urosły a tu taka niespodzianka ...
Dolores32- dużo odpoczywaj z tymi twardnieniami i nie głaskaj brzusia bo to pobudza macicę ,ja się męczę z tymi skurczami od 20 tygodnia ciąży i lekarz stwierdził że jeśli te skurcze nie skracają szyjki to są niegroźne i macica sobie ćwiczy i tak u mnie było do 30 tyg a pózniej już zaczeły skracać mi szyjkę gdzie wylądowałam w szpitalu

Doświadczenia co do butelek to ja nie mam żadnego:-D, ale wydaje mi się, że to jest kwestia indywidualna każdego dziecka. Jednemu będzie pasować avent, innemu tommee tippee, a innemu jeszcze co innego. Myślę, że tu nie ma reguły.
Ja kupiłam po dwie avent natural 125 i 260ml. Zobaczymy czy się sprawdzą;-)

Misiarska, Julianna- ale się porobiło rzeczywiście:szok: trzymam kciuki żeby wszystko poszło po waszej myśli!!!

Anka- objawy ciążowe się pojawiłybjesy dobrze :-)

Milla- dzielna z Ciebie kobieta, a i dzieciaki grzecznie w brzuszku siedzą!

Marczitka- no też już końcówka skorobtak często ktg :-)

Co do butelek, ja mam po 1 dla dzidziusia z serii Agent natural i po 1 dr Brown's antykolkowe. Okaże się które butelki zaakceptują boto się często okazuje dopiero przy karmieniu, że dziecko z jednej ładnie je a z drugiej nie. Ja bym unikała na start dużych zestawów z tego samego rodzaju bo mam znajomych którzy po fajnej cenie wzięli duży zestaw a tu maluch nie chciał z tych butelek jeść, inne smoczki nie pasowały i musieli kupować nowe. Chyba dopiero 5 -ta z kolei została zaakceptowana i żeby było śmieszniej najtańsza i najprostsza. I bądź tu człowieku mądry ;-)

Ostatnia edycja:
Misiarka, Julianna dolaczam do was. Dzisiaj bylam na usg i badaniu, okazalo sie, ze jest rozwarcie i na dodatek jeden pecherz plodowy w ujsciu do pochwy tak ze dziecko wystawia nozke:( :( mam byc przygotowana w kazdej chwili na cesarke. Zostaly mi podane sterydy ponownie i miejmy nadzieje ze uda nam sie wytrwac do czwartku przynajmniej. Pozatym okazalo sie ze dzieci maja tylko po okolo 630 g i 750g ;( boje sie okropnie.

reklama
Anulfka trzymam kciuki z całych sił !!!!!!!!!!!!!! Nie wiem co mogę jeszcze napisać :-( Pamiętaj że waga jest szacunkowa, są częste błędy w pomiarach!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry