reklama

Ciąża bliźniacza

Anulfka - ale super wiadomość! I w jakim cudownym nastroju! Brawo mama!
strasznie sie cieszę!!!!!! :-)
gratulacje dla maluchów, ze same oddychaja, no proszę jakie waleczne, będzie dobrze, już maluchy dają dobry znak :-)
Wiadomo, ze moga być małe wyboje po drodze, ale teraz gdy maluchy są pod czujnym i profesjonalnym okiem lekarzy wszystko będzie dobrze, po trochu, po trochę do celu - do wspólnego powrotu do domku, w zdrowiu i pełni sił!
nie przestaje trzymać kciuki i pamietam o Was w moich modlitwach! Trzymajcie sie!

A udaje Ci sie Anulfka ściągać pokarm? I wracaj szybko do siebie po cc!

Pod tym względem to Katherine super, ze masz planowane sn.
nie ma co - boli jak cholera, ale pamietam szok, ze po godzinie czy dwóch od porodu jest tak jakby sie nic nie wydarzyło. Ciało jest niesamowicie do tego przygotowane! Udany porod sn daje niesamowitego kopa. Mój był z tych trudniejszych bo rodzilam klocuszka 4kg z główka w 97centylu i po wywoływanie oksytocyna po odejściu wód, a mimo to power jaki to daje i duma z siebie są super! No i możesz od razu do woli w dowolnej pozycji tulic malenstwo.
Mocno trzymam za Ciebie kciuki! :-)

reklama
Anfulka jaka świetna wiadomość! Brawa dla twoich maluszków\! Nawet nie wiesz jak się cieszę :-)

Teraz powoli byle do przodu, a będzie dobrze. Musi być innej opcji nie ma :)
Trzymajcie się dzielnie :-)

Co do CC ja pierwszy poród miałam wywoływane, jednak na partych nie byłam w stanie wypchnąć małej. I po prawie 7godzinach męczarni zabrali mnie na stół wiec z mojego punktu widzenia cięcie było wybawieniem.

Drugi raz CC planowane i też byłam zadowolona :-p
Ból niewielki, a i dziecko bezpieczniejsze.

Ale podziwiam kobiety rodzące siłami natury, Czapki z głów kochane!

Ostatnia edycja:
Mimo wszystko lekarze uważają, ze sn jest dużo lepsze dla dzieci, oczywiście mowie o powodach bez poważnych komplikacji.

Pamietam, ze to było zawsze pierwsze pytanie na licznych kontrolach lekarskich, których w Enel med była cała latania - czy cc czy sn.

Kilkoro znajomych mówiło mi, ze przy braku raczkowania czy dyslekcji to tez pierwsze pytanie - czy cc czy sn. Więc do czegoś cała ta walka o przyjście na świat jest przewidzina :-)

Rozumiem, ze sa liczne wskazania do cc i jest zbawieniem w przypadku nagłych problemów, ale ogolnie, nie w odp na post anki, nie zgadzam sie na demonizowanie porodu sn, szkoda tylko, ze w Polsce trudno o prawdziwie godne i przyjazne warunki do tego.

Mimo tego co napisałam powyżej teraz nastawiam sie na cc raczej, z żalem i strachem, cóż zobaczymy :-)

Anulfka- gratuluje okruszkow:) na pewno sa malenkie ale nawet nie zauwazysz jak osiagna swoja wage i beda z Wami w domu!
To ze same oddychaja to juz wielki sukces, powodzenia Wam zycze i sily:)

Alicja- witaj, jestem w szoku:)
Naturalnie zaszlas w ciaze trojacza?

Co do olejkow itp. To ja od poczatku stosuje oliwke bambino rano, w ciagu dnia krem babydream z rossmana a na wieczor po kapieli zel johnsona. I rozstepow na razie nie ma:)

Anulfka - jakie cudowne wiadomości nam przynosisz. Świetnie, że maluszki już same oddychają. Na pewno przed Wami dużo przeciwności, ale siła i upór w dotarciu do celu wszystko pokona. Macie już imiona dla dzieciaczków? Jakbyś miała jakąś fotkę, to chętnie byśmy podziwiały Twoje maleństwa. Trzymaj się tam.

Anulfka super wiadomość. Takie maleństwa naprawdę potrafią być bardzo waleczne i twoje dzieci już zaczynają to udowadniać. Życzę Ci, aby każdy dzień przynosił kolejne dobre wiadomości. Trzymam kciuki za Twoje maleństwa:tak:, a Tobie życzę jak najszybszego powrotu do formy po cc.

Anulfka-cieszę sie,że dzieciaczki same oddychaja,super wiadomosc,z całego serca was ściskam i życze zdrówka;-)))
Alicja-witam,no to bedziesz miała jeszcze weselej od nas;-))

reklama
Anulfka- fantastyczne wiadomości :-):-):-) bardzo się cieszę i zaciskami kciuki! I Ty i Okruszki z dnia na dzień będziecie silniejsi. Trzymajcie się dzielnie!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry