Anulfka- az niewiarygodne jak dzieci pozytywnie reaguja na glos mamy, ktory zapewne pamietaja jak byly jeszcze w brzuszku. Ciesze sie ze sie juz maluszkom poprawilo, mimo wczesniejszych problemow.
Kibicuje Wam z calych sil!
Madison- ja czytalam w internecie o podawaniu tych globulek, mi osobiscie ciezko sie wypowiedziec na ten temat gdyz to moja pierwsza ciaza i pierwszy pessar. Doswiadczenia nie mam, w rodzinie nikt tego nie mial zalozonego. A od lekarza widac ciezko wydobyc rzeczowych informacji.
Gabi- tak z ciekawosci to ile placilas za wizyte? Za badania typu ktg, usg placilas dodatkowo?
Jestes 5 tyg w przodzie ode mnie i chcialabym zeby moje malenstwa wazyly tyle co Twoje w 35 tg. W 29 tg mialy po 1,5 kg, wiec Twoje ladnie rosna i sa w bezpiecznej wadze ( +2 kg).
Zazdroszcze ze i Ty zaraz bedziesz mogla tulic swoje dzieciaczki
Iwizara- tez uwazam ze samo to ze z pessarem czuje sie bezpieczniej jest wazne, przynajmniej dla mnie. Mniej sie stresuje co i pozytywnie wplywa na bobaski

ale co dla lekarza jest wazne? - chyba jego duma i powazanie:/
A Ty kiedy bedziesz miala zdejmowany szew? Tuz przed porodem?
Kurde dziewczyny, czuje sie fatalnie- ledwo chodze, tak mnie zgina i boli w podbrzuszu ze masakra. Wczesniej mnie bolalo przy wstawaniu a dzis ciagiem boli nawet jak chodze, siedze, leze:/
Boje sie ze cos sie dzieje, jutro mam wizyte u tego panstwowego lekarza ale nie wiem czy cos mi on pomoze . Wydaje mi sie ze powie ze taki bol jest od pessara zeby postawic na swoim- ale ja zabawka nie jestem do przepychania. Nie pozwole sobie nic wyjac.
A druga sprawa jest taka- doradzcie:
Czy Wy macie przewijak montowany nad lozeczkiem w pokoju czy moze taki przyczepiany do sciany czy moze macie go w lazience??
Bo ja mam problem z wyborem, chce zeby bylo to praktyczne i wygodne i dla mnie i dzieci. A ze nie mialam dzieci wczesniej to zwracam sie do doswiadczonych