reklama

Ciąża bliźniacza

Cannot - wlasnie jak u Was z logistyka teraz i jak dostarczasz mleko?
I czy byłaś juz przygotowana z wyprawka czy teraz szybko szykujecie dom dla chłopców?

Paulineczka - to chyba bardzo fajna waga jak na ten czas ciazy, prawda? Ciekawe czy drugie bobo zdradzi przed porodem swoja płeć :)

Anka - oby to było cos bardzo blahego, ale masz racje ze szybko chcesz jechać do szpitala. Trzymam kciuki i tez czekam na info.

reklama
Właśnie kupiłam podgrzewacz do butelek. Zastanawiam się jednak, może powinnam kupić od razu 2 :confused:
A i wczoraj zaczęłam przeczesywać internet w poszukiwaniu czegoś do smarowania dzidziusiów jak się urodzą. Synek mój ma bardzo wrażliwą i suchą skórę więc od maleńskości musieliśmy go czymś smarować. Jeśli dzidziusie nie będą miały takiej skóry jak on to nie będzie potrzeby ich smarować, ale znowu jak zrobić wtedy masaż :confused: bo chciałabym choć co któryś tam dzień, albo na zmianę, no ale to muszę użyć jakiegoś smarowidła. Myślę nad olejem kokosowym, albo oliwą z oliwek, ale to się znowu długo wchłania. Ehhh, zamiast pisać te moje zaliczenia do szkoły to śledztwo cały czas przeprowadzam o coś nowego :rofl2:
Sarenka nie widać, bo ma nóżki ściśnięte, cały czas złączone od początku ciąży :baffled:
A_nka koniecznie do lekarza, albo nawet do szpitala jedz. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.
Madison własnie waga to tak w oklicach 80 centyla. Ja ogólnie to nie wierze w te pomiary tak bezkrytycznie nauczona zresztą doświadczeniem. Mój pierwszy synek miał być o prawie kg cięższy niż był w rzeczywistości…no, ale chociaż płeć od razu znałam :-D

Cannot gratuluje moi urodzili sie w 31 tyg a teraz rozrabiaja ze nie wiem w co rece wlozyc:-)Paulineczka odradzam I oliwe I olej kokosowy olej bardzo wysusza skore a oliwa zapycha pory ja uzywalam kremu na kazda pogode nivea smarowalam ich calych my mamy azs u corki starszej I chloapki tez maja poczatki azs a podgrzewacz mam jeden a w nim trzymam duza butelke z woda I starcza na dwoch:-) co do pesera I szewka to who nie rekomenduje w bliznaczych ciazach ze wzgledu na duzee obciazenie szyjki moga one tak naprawde przyniesc wiecej szkody niz pozytku co do ozaczen wagi na usg to ja czekalam az osiagna 1 kg a poznziej to juz mniej sie martwilam a urodzili sie 1180 I 1450

Paulineczka - ciekawe spostrzeżenie z tymi podwójnym sprzętem, np podgrzewaczem. Moze poki co spróbuj z jednym, a jesli sie okaże, ze nie dajecie rady to dokupisz.
Waga dzieci super :) moze i nie ma co tak ufać tym pomiarom, ale miło posłuchać takich liczb :)

Mama290 - czy mogłabys podać źródło tej rekomendacji? Ja nie potrafię znaleźć, ani PTG ani WHO. A bardzo mnie to interesuje, bo jak w większości aspektów prowadzenia ciazy opinie lekarzy sa bardzo podzielone. Pessary zakładają takze w najbardziej specjalistycznych szpitalach... Komuś kurcze trzeba ufać... Ciezko z lekarzami dyskutować.
Trzeba pamiętać, ze takze w ciazy pojedynczej pessar moze nic nie pomoc i porod moze sie zaczac niedługo po jego założeniu, to niestety nie jest żadna gwarancja.
Echhhh, najlepiej to nie miec takich problemów :) i byc pięknym, młodym i bogatym ;)

Madison nie mogę tego w necie znaleźć hmmm miałam to wydrukowane bo jak byłamw cciąży to mi studencki koniecznie chciał założyć pesser ale mój lekarz wytłumaczył ze tak naprawdę będzie więcej szkody niż pożytku z tego i dal mi wydruk ze strony who tak ze swojego doświadczenia powiem ze im więcej grzebania przy szyjce to później może się skończyć szybkim porodem w dwóch ostatnich ciazach ani razu nie byłam badana ginekologiczne szyjkę miałam mierzona przez USG a w pierwszej ciążyprzez cciągle sprawdzanie mojej krótkiej szyjki urodzilam7 tyg wczesniej

Byłam u lekarza.
Dzieciaczki rosną, serduszka biją ale szyjka ma już tylko 16mm i rozwarcie wewnętrzne na 0,5cm. Uwypukla się pęcherz płodowy z córcią.

W środę jadę do szpitala do Bydgoszczy mój lekarz umówił mnie tam ze znajomą lekarką i powiedział, że będzie świetnie jak dotrzymamy do 28-30 tygodnia :-(:-(:-(:-(

reklama
A_nka dobrze że z dziećmi wszystko dobrze ale z szyjką, to faktycznie nieciekawa sprawa. Wiem, że pewnie nie jest to łatwe, bo masz maluchy w domu ale odpoczywaj jak najwięcej. A u tej lekarki w Bydgoszczy to co zamierzają?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry