reklama

Ciąża bliźniacza

Gosia - no tak, to ma sens, jedno lozysko, szybsze starzenie. To przynajmniej w przypadku jednojajowych mam jakies zrozumienie tematu :)

Darunia - oj w lesie, w lesie ;) Pani sprzatajaca zadzwoniła na 10h przed przyjściem, ze akurat nie moze, a ja nie mam siły na posprzatanie naszego domu. A święta organizujemy u nas, tak juz jest od lat. Czesc składowych dań, czesc catering, wszyscy pomagają przy serwowaniu i sprzątaniu, ale i tak troche sie trzeba wysilic jako gospodarze. Idealnie moze nie bedzie, byle było wesoło :)
Wyciagnelam juz ozdoby świąteczne wiec cos w temacie sie dzieje ;)

Dziewczynki, a jak czujecie Wasze maluchy w brzuchu - tak samo czy z różna siła i nasileniem? U mnie jedna jest super aktywna i bardzo łatwo sie upewnić, ze sie rusza, a druga skromnej daje o sobie znak i czasem mnie to zestresuje. Mam lozyska z przodu, wiem, ze to moze blokować kopniaki, ale i tak niekiedy sie martwię i leże i wyczekuje :)

reklama
Madison u mnie Elena która jest na dole jest mega aktywna a Ola nie bardzo :zawstydzona/y:

Zresztą ja narazie nie odczuwam podwójnych ruchów, tylko raczej tak jak dajmy na to w 30tygodniu ciąży pojedynczej czuję po prostu że dziecko jest wszędzie. Nie wiem czy to normalne :confused:

I mam do Was takie pytanie jedna forumka zapytała mnie czy dziewczyny mogą zamieniać się miejscami tzn. raz Elena jest na dole a raz Ola.

Kurcze i ja nie wiem jak to jest... Jest to możliwe?? Na usg one zawsze mają podobne ułożenie. Jedynie kończyny są poplątane...

Moje Kochane drogie;) trzymajcie kciuki jutro o 8 mam być w szpitalu bd cc;) długo mnie tu nie było ale do Was zaglądam. Chłopaki mają po ponad 2500 ja czuję się świetnie i tylko strach przed jutro nie pozwala mi się cieszyć Maleństwami. Pozdrawiam

Kasia - trzymam kciuki! Trzymaj sie, oj wyobrażam sobie jakie to moga byc mega nerwy, meeeega, ale to jednak trwa krótko, a potem myśli juz tylko wokół maluchów :)
Kolejna pieknie donoszona ciaza, ufffff.... :)

Anka - u mnie podobno nie moga sie zmienic kolejnościa, bo tak sa podłączone do swoich lożysk, ze nie maja szans na wymianę pozycji. Takze juz koło 12-14tc usłyszałam, ze 'pierwsza' zawsze bedzie pierwsza, a druga zawsze druga.
Teraz sa obie glowkowo, ale jedna bliżej wyjścia, a druga wyżej.
Ale nie wiem czy to standard taki, czy tez sa dziewczyny u których dzieci pływają po całym brzuchu :)

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Kaśka90[/TD]
[TD]18 kwiecień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]15 maj 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Iwizara[/TD]
[TD]20 maj 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Dolores32[/TD]
[TD]31 maj 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]edytka84[/TD]
[TD]18 czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Paulineczka[/TD]
[TD]24 czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]dagos[/TD]
[TD]29 czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]darunia0712[/TD]
[TD]11 lipiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Gosia.82[/TD]
[TD]17 lipiec 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Anielka[/TD]
[TD]2 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Domi88[/TD]
[TD]8 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]Madison[/TD]
[TD]13 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Majeczka84[/TD]
[TD]15 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]Sarenka89
[/TD]
[TD]19 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Alicja32[/TD]
[TD]3 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]Ineska1984[/TD]
[TD]5 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]a_nka[/TD]
[TD]13 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.[/TD]
[TD]perelka0609[/TD]
[TD]18 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

kaska90 trzymam kciuki :)
ciekawe jak tam u Paulinki, pewnie jest już po :)
co do Świąt, to my idziemy na gotowe, nie robię nawet w tym roku jajek faszerowanych :) musimy tylko chatę jutro ogarnąć bo przyjeżdża do nas kuzynka z mężem (jest w tym samym tygodniu ciąży co ja, tylko będzie miała 1 córeczkę a nie 2 hihi); także jutrzejszy dzień pod znakiem sprzątania

Ostatnia edycja:
Agniecha- gratuluje i duzo zdrowka zycze!

U mnie znowy sie zaczelo, kurde! Nacieszylam sie spokojna ciaza caly 1 dzien. Wczoraj bylam w spzitalu u diabetyka i powiedzial, ze na te moja cukrzyce musze brac insuline :-(Niby nie mam zlego cukry ogolnie, ale rano jest wysoki- powyzej 90. A to na tym etapie w polaczeniu z ciaza blizniacza powoduje, ze powinnam zaczac brac ta insuline. W szoku bylam wczoraj, poprosilam o jeszcze kilka dni, aby sprobowac bez insuliny, sama dieta bardziej drastyczna, ale chyba nici z tego, rano mialam znowu powyzej 90 :-(:wściekła/y: No caly czas cos :crazy:

Paulineczka insulina nie szkodzi dzidzi więc nie masz się co martwić.

Ja biorę 3x dziennie i u mnie cukier przestał wariować, a dzieci rozwijają się ok.
Więc spokojnie będzie ok. Dużo bardziej szkodzisz maluchom wysokim cukrem.

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]24 kwiecień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Iwizara[/TD]
[TD]20 maj 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Dolores32[/TD]
[TD]31 maj 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]edytka84[/TD]
[TD]18 czerwiec 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Paulineczka[/TD]
[TD]24 czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]dagos[/TD]
[TD]29 czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]darunia0712[/TD]
[TD]11 lipiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Gosia.82[/TD]
[TD]17 lipiec 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Anielka[/TD]
[TD]2 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Domi88[/TD]
[TD]8 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Madison[/TD]
[TD]13 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]Majeczka84[/TD]
[TD]15 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Sarenka89
[/TD]
[TD]19 sierpień 14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]Alicja32[/TD]
[TD]3 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Ineska1984[/TD]
[TD]5 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]a_nka[/TD]
[TD]13 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]perelka0609[/TD]
[TD]18 wrzesień 14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ale nam się lista skurczyła
paulineczka- może tak jak a_nia pisze, lepiej dla dobra dzieci chyba brać tą insulinę, już tylko kilka tygodni zostało, dasz radę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny w tym Wielkim Tygodniu :) widze ze sporo sie dzieje :)

Agniecha777, KasiaZG - gratuluje!! duzo sil, wytrwania i pociechy z bobaskow :)

Gosia82 - jak twoj syneczek? lepiej sie czuje?
czy to znaczy ze moje blizniaki bede sie czybciej rozwijaly skoro ja jestem od poczatku na sterydach?? :szok:

Domi - bede sie modlic za ciebie zeby wszysko bylo dobrze..

paulinka_UK - zszokowalo mnie jak przeczytalam ze kazala ci polozna wrocic nastepnego dnia..

a_nka - ciesze sie ze u ciebie wszystko dobrze :) udaje ci sie cos wiecej odpoczywac?? ladnie rosna twoje blizniaki. i super ze masz juz pewnosc co do plci :)
ja w srode mialam usg.. na 18 tc blizniaki waza po 265g i 205g. niestety nie chcialy pokazac co maja hehe licze ze na badaniu prenatalnym sie juz dowiemy. pierwszy blizniak jest wiekszy i bardzo ruchliwy i strasznie sie wierci, drugi natomiast jest mniejszy ale spokojniejszy.
widze ze do tego wyprzedzilas mnie w tabelce :)

Madison - ja mojego wiercipietka czuje czesto i wyrazniej w dole brzucha, natomiast spokojniejszy blizniakm daje o sobie rzadziej i skromniej znac i tez sie wslu****e nieraz i stresuje. ale jjak juz go poczuje to sie uspokajam..

Co do swiat to jajeczka napewno pomaluje :) mieszkanie mam ogarniete. nieco ozdobek swiatecznych tez sie znajdzie.. wlasnie ide na maly spacer do sklepu zobaczyc co maja fajnego na swieta bo pogoda ladna :) a tak to niedziela u tesciow..

gdybym na czas swiat tu nie zajrzala to zycze wam spokojnych i pelnych radosci Swiat.. kolorowych pisanek, zdrowia i mokrego poniedzialku :-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry