reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
od kilku dni wertuje fora i stronę znanylekarz.pl, ale ciężko, bo nie widzę żadnych info o lekarzu specjalizującym się w ciążach mnogich w Lublinie. Szpital już wybrałam i inwigiluję lekarzy z niego i większość ma dobre opinie. Przydałaby się jeszcze wygodna lokalizacja gabinetu, chociaż przyszpitalna przychodnia tez ma dobre oceny. Pani dr o której mówiłam, tez pracuje w tym szpitalu, ale przyjmuje w prywatnej przychodni w ramach funduszu, puki są punkty, także nie jest źle. Ale pewności mi brak...

NApisalam ogromnego posta i mi wcielo !!
To napisze tak po krotce.
Mia w ciagu 2 tygodni przybrala 120g i wazy 575g a Lilly przybrala 230g i wazy 895g !!
Ogolnie dostalam dzisiaj sterydy i jutro kolejna dawka. Bedziemy rodzic miedzy 30-32tc wiex najpozniej do 15 czerwca bedziemy juz rozpakowane. Dolozyli mi dodatkowe wizyty i przez najblizsze dwa tygodnie mam 7 wizyt z tego 5 to usg !
Beetka super wiesci trzymaj sie tam!
Dziekuje wam za wsparcie dziewczyny i kciuki, ja za was tez ogromnie trzymam kciuki !

Czesc dziewczyny, ja w ramach meldunku, bo nie mam sily ani mozliwosci przeczytac Waszych postow, jak do domu wroce to nadrobie.
Wczoraj nialam usg, dzieci nadal posladkowo, waga 2,6 i 2,3 ale to mocno w prYbluzeniu, bo bardzo sa aktywne i mimo 40 minut badania nie szlo zmierzyc. Jesli zostana w tej pozycji to cesarka w 36-37 tc.
Musialam zostac w szpitalu w celu podania sterydow. Jesu, ten zastrzyk to przegiecie, choc zalezy kto daje. O 12 w nocy dali 1sza dawke no i pomiary cukru co godzine. Nic prawie nie spalam. W kilka h po podaniu zaczal mi rosnac cukier, ale to i tak niby calkiem dobry poziom jak na sterydy.
Jutro rano wychodze, bo dopero w nocy skoncza monitor

reklama
Paulineczka, mnie sie wydaje, ze na tym etapie ciazy chyba juz nie ma szans na zmiane pozycji a tymardziej, ze dzieci sa juz duze i z pewnoscia maja malo miejsca. Aczkolwiek ja sie zbytnio na tym nie znam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry