Madeleine.
Początkująca w BB
Madeleine jak po wizycie u lekarza???
U mnie maluszki dają o sobie znać od 18+4 , teraz już dość wyraźnie , nawet mąż już miał okazje dostać kopałożysko mam na tylnej ścianie , i jak na razie szyjka 39mm i zamknieta , to chyba przyzwoiy wynik , a ja to u Was było??
Po tym szpitalu ylko zaczeła mnie kość łonowa boleć i to nieżle , a myślałam , że mnie ominie.No i coraz większa się robie , aczkolwiek mieszczę się jeszcze w spodnie (niektóre )a ciążówki lecą z tyłka , ale w oczach rosnę już prawie 5na +......
hmm, z tego co pamiętam, to też już w 18 tygodniu zaczęły dawać o sobie znać, ale tak delikatnie i odczuwałam jedynie bulgotki z lewej i prawej strony, a teraz są to już mocniejsze kopniaczki
z szyjką podobnie jak u Ciebie, 36mm i zamknięta, ale i tak lekarz powiedział, że powinnam brać luteinę pod język profilaktycznie. ostatnio miałam dopochwową i bardzo źle na nią reagowałam, ciągłe podrażnienia, bóle głowy, więc może teraz będzie lepiej.
jeszcze chodzę w swoich ubraniach sprzed ciąży, a waga pokazuje + 3 kg póki co, ale pewnie dopiero teraz zacznie rosnąć, wraz z powiększającym się brzuchem. jakoś trzeba będzie przeboleć dodatkowe kilogramy, oby tylko uniknąć rozstępów...
chłopak trochę zawiedziony, bo liczył na parkę, ale dla mnie płeć nie była aż taka istotna, najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe i żeby donosić ciążę do bezpiecznego terminu.
Mi jeszcze trochę zostało , ale mam ciągle wrażenie , że nie zdąrzę wszystkiego przygotować tak jak bym chciała ;-)
ja tez praktycznie nie przybralam na wadze,, musze wyrownac do swojej ktora mialam zanim zaczely sie u mnie wymioty i mdlosci... wiec spadlam troche z wagi...