• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciąża bliźniacza

Większość leków które bierzemy w ciąży, czy to na tarczycę czy na ciśnienie, ma w ulotce napisane nie podawać kobietom w ciąży. Tu jest kwestia przeliczenia ryzyka, co bardziej zaszkodzić dziecku branie tych leków czy nie. U mnie się udało obyć bez leków i wczoraj robiłam badania TSH mam 0,2 czyli wkońcu norma.
A co za lek ci przepisali?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak ale tego leku akurat nie wolno w ciąży stosować w I trymestrze ...stosuje się wtedy bezpieczniejszy zamiennik Thyrosal, który nie wywołuje wad.

reklama
Pójdę do endo, żeby przepisał drugi lek ...niestety dzisiaj nie przyjmuje.
Liczę, że po 10 tyg. zacznie mi HCG spadać i tarczyca trochę się wyrówna

Pójdę do endo, żeby przepisał drugi lek ...niestety dzisiaj nie przyjmuje.
Liczę, że po 10 tyg. zacznie mi HCG spadać i tarczyca trochę się wyrówna
HCG Chyba zaczyna spadać po 16tc
1486720392-aaaaaa.png

To są normy dla ciąży pojedyńczej przy bliźniakach może być dużo więcej, ale i tak sapdku należy się spodziewać dopiero po 16tc

Dziewczyny ma któraś stwierdzoną cukrzycę? Mi po wczorajszej krzywej wyszedł nie ciekawy wynik w prawdzie na granicy normy ale lekarz kazał udać się do specjalisty.
Z dobrych wiadomości to moje dziewczynki są zdrowe i ważą 560 i 600g.

Dziewczyny ma któraś stwierdzoną cukrzycę? Mi po wczorajszej krzywej wyszedł nie ciekawy wynik w prawdzie na granicy normy ale lekarz kazał udać się do specjalisty.
Z dobrych wiadomości to moje dziewczynki są zdrowe i ważą 560 i 600g.

No ja jeszcze krzywej nie robiłam. Ale czuję, ze będę i ja miała z cukrem do czynienia :/ tymbardziej, że słodkie to jadłam tonami..
Oo widzisz super waga :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam wysoki cukier ale to dlatego że nie poszlam na czczo na badania:D. Robiłam potem sam cukier z ochydna glukoza:baffled: i wyszedł w normie. Tak więc Ci nie pomoge. Ale super ze dzidzie są zdrowe:blink:

uwo9kw7i3oj9l6ip.png

Ja miałam cukrzycę ciążowa. Najpierw tylko dietą dawalam radę, potem insulina. Trochę kłucia było ale dla dzieci wszystko. Po ciąży przeszla, dzieciaki zdrowe. Spokojnie. A z plusów to przytylam tylko 3kg, a dzieciaki w 34tc po 2kg wiec.nieźle:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam cukrzycę ciążowa. Najpierw tylko dietą dawalam radę, potem insulina. Trochę kłucia było ale dla dzieci wszystko. Po ciąży przeszla, dzieciaki zdrowe. Spokojnie. A z plusów to przytylam tylko 3kg, a dzieciaki w 34tc po 2kg wiec.nieźle:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Umówiłam się na konsultacje w poniedziałek. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry