Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hej to była moja druga ciąża. Mam 5 letnią córkę jesCze. Już w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i cholestaze także było wiadomo, że druga też będzie powikłana. Oczywiście informacja o ciąży bliźniaczej była totalnym zaskoczeniem. Ciąża 2k2o. Sama ciaza w sumie ok. Cukrzyca pojawiła się w 24tc, a od samego początku byłam na diecie watrobowej. Późno zaczęłam czuć ruchy bo dopiero w 23tc. Dzieciaki rosły zdrowo. Bolały mnie biodra czy miałam takie dziwne kłucie w.kroku ale szyjka.do samego cc miała ponad 4cm.I jak przebiegala ciąża?
Ja dzis sobie posprztalam i teraz lezakuje. [emoji4] zaraz wezme sie za obiad i chyba tez cos upieke.Hej dziewczyny. Co słychać? Ja robię pranie i leżakuje międzyczasie, pogoda kiepska,ale i tak nigdzie się nie wybieram. Chyba zrobię dziś ciasto![]()
@kamiladon fajnie,ze mamy już tu mamę doświadczona,zawsze chętnie posłucham rad,bo to moja pierwsza ciąża i bliźniaki to temat nieznany jak dla mnie![]()
Powiedz jak to było na początku z maleństwami w domu,miałaś pomoc męża czy jeszcze jakiś innych osób i jak to było w ogóle było,jak spały na początku? Wiem,każde dziecko inne,ale chętnie posłucham jak to było u ciebie. U mnie mąż będzie ze mną przez miesiąc a potem będę sama jak wróci do pracy martwię się jak to będzie,bo nie mam pojęcia jak to z takimi maleństwami będzie przebiegało
Czyli generalnie do samego końca w domu, mam nadzieję że i u mnie się tak udaHej to była moja druga ciąża. Mam 5 letnią córkę jesCze. Już w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i cholestaze także było wiadomo, że druga też będzie powikłana. Oczywiście informacja o ciąży bliźniaczej była totalnym zaskoczeniem. Ciąża 2k2o. Sama ciaza w sumie ok. Cukrzyca pojawiła się w 24tc, a od samego początku byłam na diecie watrobowej. Późno zaczęłam czuć ruchy bo dopiero w 23tc. Dzieciaki rosły zdrowo. Bolały mnie biodra czy miałam takie dziwne kłucie w.kroku ale szyjka.do samego cc miała ponad 4cm.
Sporo leżałam i.odpoczywałam o ile.tylko mogłam zwlaszcze, że ostatnie 4 tyg już byłam ogromna. Pomimo przytycia tylko 4kg w pasie miałam dzień przed cc 134cm
Ze względu na te powiklania w 31tc miałam zapobiegawczo podane sterydy dla dzieci. W 34tc planowo zostałam polożona do szpitala bo wątroba się pogarszała. Docelowo miałam mieć cc pomiedzy 35, a 36tc jednak już dwa dni po przyjeciu okazało się, że wyniki kwasów zolciowych bardzo się pogorszyły więc od razu zabrano mnie na cc.
Dzieci Tymek 1970g i 7/8pkt oraz Zosia 1980g 6/8pkt. Dzieci oddychaly samodzielnie. Jeden dzień były w inkubatorach na dogrzaniu. Drugiego dnia przełożone już do łóżeczek na neonatolgii. Niestety nie mieli odruchu ssania i byli karmieni sondą. Sonde mieli zakladana tylko na moment karmienia. Powoli uczyli się jeść butelka i jak każdy posiłek.jedli już bez sondy to wyszliśmy do domu. Trwało to 16dni.
Oprocz tego trzy miesiące walczyliśmy z niedokrwistoscia u Tymka ale wystarczyło podowanie żelaza.
Jeśli macie jakieś pytania to.chętnie odpowiem tu czy na priv.
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A co pieczesz ? Ja chyba zrobię Murzynka z gruszkami,to takie proste,szybkie ciasto i z mężem je uwielbiamy!Ja dzis sobie posprztalam i teraz lezakuje. [emoji4] zaraz wezme sie za obiad i chyba tez cos upieke.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom