reklama

Ciąża bliźniacza

A jeśli chodzi o wyprawkę to czasem też mam takie myśli, że wszystko kupię a coś (odpukać) pójdzie nie tak, ale jak najszybciej staram się tę myśl odpędzić i tłumaczę sobie, że przecież urodzę dwójkę zdrowych dzieci :)

Chyba większość z nas tak ma ja też do wyprawki podchodzę z dystansem, staram się nie myśleć o złych rzeczach ale niestety różnie w życiu bywa i takie myśli gdzieś krążą z tyłu głowy... Zawsze wtedy sobie myślę że na tyle dzieciaczki są już duże że poradzą sobie jakby chciały wyjść wcześniej z brzuszkowego domku. Nie da się całkiem odpędzić złych myśli ale może je jakoś uspokoić... ;)

reklama
Czytam i przypominam sobie te czasy kiedy ja byłam w ciąży bliżniaczej. Miałam mnóstwo problemów ale mam oboje dzieci.Najwazniejsze to wierzyc że będzie ok. Urodziłam w 28 tygodniu ciazy....

Ostatnia edycja:
Czyli nie tylko ja tak mam i nie znaczy to że coś że mną nie tak że potrafi mi przyjść coś takiego do głowy... :/ szczerze mówiąc to miewam ostatnio właśnie takie dziwne sny coraz częściej, ale może sama je przywołuje. Muszę się ogarnąć ;) Dziękuję za odpowiedź w sprawie brzucha, troche mnie uspokoiłyście bo zaczęłam się martwić czy to nie kwestia tej mojej szyjki. Powiem o tym w poniedziałek lekarzowi. Dzieki dziewczyny :)

Czytam i przypominam sobie te czasy kiedy ja byłam w ciąży bliżniaczej. Miałam mnóstwo problemów ale mam oboje dzieci.Najwazniejsze to wierzyc że będzie ok. Urodziłam w 28 tygodniu ciazy....

Ojej, ja ostatnio przeczytalam smutna historie o tak wczesnym porodzie i zła jestem ze doczytalam do konca, bo to chyba od tej pory takie obawy mnie naszły... do tej pory słyszałam od 3 mam o porodzie sporo przed czasem i tam na szczęście wszystko dobrze się skończyło. A Twoje dzieciaczki są zdrowe, nic im nie dolega z powodu wczesniactwa?

Właśnie najgorsze są te myśli przez zasłyszane gdzieś albo przeczytane smutne historie. Ja ostatnio też głupia weszłam na bloga dziewczyny, która straciła dzieciaczki, zamiast przestać czytać, to śledziłam wszystko do końca. A potem ryczalam cały wieczór. Ale jest też mnóstwo historii, gdzie wszystkl dobrze się kończy i tak będzie u nas dziewczyny. Musimy myśleć pozytywnie, inaczej zwariujemy przez te czarne myśli.

Dziewczyny głowa do góry.....ja od 6 tyg ciąży krawiłam,łożysko przodujące i mnóstwo problemów.
Lekarz powiedział mi ze mam se juz obejrzeć małą białą trumnę dla córki bo ona nie przeżyje. Nie miała wód płodowych wogóle.A zyje pyskuje i jest mądra,Ćwiczy balet ma 7 lat i jest ok.Tylko jej brat bliżniak ma problemy...ma wadę wzroku -10,75 i oczopląs.przeszedł jedną operację i chodzi do szkoły dla dzieci niedowidzących 30km od domu.Zbieram dla niego na powiekszalnik na zrzutce bez tego ani rusz w odrabianiu zadań domowych i nauce.Jeżeli ktoś chciałby wspomoć byłabym wdzięczna,wiele ludzi zarzuca mi kłamstwo a tu przecież chodzi o moje dziecko, nigdy nikogo bym nie okłamała.to przykre.

Dziewczyny głowa do góry.....ja od 6 tyg ciąży krawiłam,łożysko przodujące i mnóstwo problemów.
Lekarz powiedział mi ze mam se juz obejrzeć małą białą trumnę dla córki bo ona nie przeżyje. Nie miała wód płodowych wogóle.A zyje pyskuje i jest mądra,Ćwiczy balet ma 7 lat i jest ok.Tylko jej brat bliżniak ma problemy...ma wadę wzroku -10,75 i oczopląs.przeszedł jedną operację i chodzi do szkoły dla dzieci niedowidzących 30km od domu.Zbieram dla niego na powiekszalnik na zrzutce bez tego ani rusz w odrabianiu zadań domowych i nauce.Jeżeli ktoś chciałby wspomoć byłabym wdzięczna,wiele ludzi zarzuca mi kłamstwo a tu przecież chodzi o moje dziecko, nigdy nikogo bym nie okłamała.to przykre.
Hej. Nie jestem mamą bliźniaków Ale samą z bliźniaków jestem. Ten lekarz nie powinien wykonywać zawodu jeśli mówił o trumnie. Mógł to delikatniej powiedzieć że to są jego przypuszczenia. A co do wady wzroku to dużo bliźniaków ma i nie wiadomo że dlatego że bliźniaki czy od inkubatorow. Ja i brat również mamy wade, ale tak dużej nie. Urodzikismy się w 38 tyg ale moja mama 3 dni wcześniej dowiedziała się w ogóle ze jest w ciąży bliźniaczej, bo takie były czasy ja waga 1600 a brat 2000.Musi być synkowi bardzo ciężko z taką wadą. :( może podaj tutaj link do tej zrzutki.

Hej. Nie jestem mamą bliźniaków Ale samą z bliźniaków jestem. Ten lekarz nie powinien wykonywać zawodu jeśli mówił o trumnie. Mógł to delikatniej powiedzieć że to są jego przypuszczenia. A co do wady wzroku to dużo bliźniaków ma i nie wiadomo że dlatego że bliźniaki czy od inkubatorow. Ja i brat również mamy wade, ale tak dużej nie. Urodzikismy się w 38 tyg ale moja mama 3 dni wcześniej dowiedziała się w ogóle ze jest w ciąży bliźniaczej, bo takie były czasy ja waga 1600 a brat 2000.Musi być synkowi bardzo ciężko z taką wadą. :( może podaj tutaj link do tej zrzutki.
moje blizniaki....Lenka 1130 gr a Kacperek 1300 gr. jest mu ciężko nawet bardzo a mnie jeszcze ciężej patrząc jak robi zadanie domowe i się denerwuje.Miał retinopatię ale xatrzymała się na 1 stopniu. podaję link Link do: Powiekszalnik dla dziecka niedowidzącego | zrzutka.pl za kazdą pomoc jesteśmy wdzięczni

reklama
Wiecie ostatnio zrobiłam największe głupstwo w swoim życiu dałam się namówić na film pod tytułem Botoks - dziewczyny żeby Wam nie przyszło do głowy oglądać tego filmu.... Sceny nie do zniesienia 70% filmu dotyczy spraw ginekologicznych...ja po filmie się nie odzywałam bo nie dałam rady a jak próbowałam usta otworzyć to tak się poryczalam że nie umiałam się uspokoić. To nie jest film dla kobiet w ciąży... Mimo że starałam nie patrzeć to mimo wszystko słyszałam co w danej chwili się dzieję - to jest strasznie :-( od tego czasu mam strasznie niespokojne noce :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry