reklama

Ciąża bliźniacza

@Marti92 @Alina1987 @Necia0
U mnie dalej tez ciężko z tym karmieniem, @Marti92 nawet nie wiesz ile bym dała by mieć tak jak ty, żeby mleko to mi aż tryskało.
U mnie sytuacja wygląda obecnie tak, że Stefan pije mleko z piersi przez nakładkę na sutek+ mm bo wciąż mam malutko pokarmu, a Pola pije odciągnięte laktatorem + mm (nie umie nawet chwycić tej nakładki na sutek...).
W ciazy tyle się naczytałam o tym kp, że myślałam, że jak są chęci to przystawiam do cycka i gotowe, a tu wcale okazuje się nie być kolorowo... Pobudzam piersi laktatorem ok. 5-6 razy na dobę (chcialabym co 3h ale nie wyrabiam się z opieką żeby udawalo się tak często)+ pije **********, Karmi itp i jednorazowo odciągam jedynie 50ml :-(

Jestem dopiero 5dob po porodzie, dlatego mam nadzieję, że machina mleczka wreszcie ruszy - zaoszczędziłoby mi to dużo czasu.
Nie martw się nie zawsze u mnie było tak ze rzeka mleka,mi właśnie tez tak po 5 dniach ruszyło,ale małe nie umiały ssać zbytnio zwłaszcza mniejsza,przez podawanie od początku w butli mm i mojego odciaganego do chyba 2 tygodni ponad walka była i co ja przeszłam jako stres aż w końcu nauczyły się ssać cyca ładnie,ale z mniejsza mam czasem dalej problem ze ssaniem cyca,bo w nocy pije odciągane jak tata daje i potem słabo cyca a większa dziewczynka normalnie niebroni jej różnicy,także początki są trudne a dla mnie było mega trudne ci powiem a teraz już miesiąc i tydzień i karmie :) ale jest to wyzwaniem,zobaczymy jak długo dam radę. Cierpliwości zycze!

reklama
Słodziaki[emoji7] Pozdrowienia od Oliwki i Filipa[emoji3]
1514917055-2897631bdc1fc11f-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale piękne masz dzieciaczki i nie są takie podobne do siebie mimo,ze chyba dwujajowe tak ? Moje aa dwujajowe a podobne się robią coraz bardziej do siebie :)

@Pola123 przy blizniakach tylko elektryczny na 2 piersi. Innymi można by się zajechać i nie ma po prostu czasu na odciąganie np. ręcznym.
Ja mam laktator elektryczny Lansinoh na 2 piersi i bardzo polecam - podobno tańsza wersja Medeli :-)

U mnie jednojajowe a już widać różnicę w zachowaniu Emilka ani na chwilę nie polezy bo albo płacze. Albo się kręci i jak głodna to drze się jak szalona a Natalka spokojna sobie leży świat ogląda i nawet na karmienie poczeka bez dużego larma

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jednojajowe a już widać różnicę w zachowaniu Emilka ani na chwilę nie polezy bo albo płacze. Albo się kręci i jak głodna to drze się jak szalona a Natalka spokojna sobie leży świat ogląda i nawet na karmienie poczeka bez dużego larma

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie identycznie jedna córeczka taka spokojniejsza i właśnie poczeka na karmienie no ale wiadomo,ze tez płacze,ale druga to niecierpliwa i taki nerwus. Ale z wyglądu bardzo są podobne i nie rozróżniają ich czasem,jak są w tych samych ciuchach czy w kombinezonach opatulone ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry