Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam parkę, chłopiec u góry, dziewczynka na dole. To moja druga ciąża, mam już córkę 6letnią i przy niej miałam problemy to teraz od 7tyg mam luteinę 2xdziennie. Ogolne samopoczucie bylo dobre ale od 3mcy boli mnie miednica i więzadła ani chodzić ani się obrócić z boku na bok, ale to tylko kosmetyka przy Twoich problemach. Jedynie teraz się przestraszyłam bo mam bóle miesiaczkowe co jakis czas, czytalam ze to skurcze przepowiadające, boje się, że odejdą mi wody za wcześnie tak jak w pierwszej ciąży.Z tego co piszesz wnioskuje ze u Ciebie ciąża przebiega bez komplikacji - super!
U mnie niestety od 20tc same komplikacje... skracajaca się szyjka i skurcze. Od 23tc mam założony pessar i leżę. Byłam w szpitalu gdzie leżałam 8 tyg. Aktualnie jestem w domu ale siedzę na tykającej bombie - nie mam na razie terminu cesarki - jak uda mi się wytrzymać do 37tc (aktualnie jestem w 33tc skończonym) to w połowie listopada mam mieć cesarkę. Jest to moja pierwsza ciąża, dwukosmowkowa, dwoowodniowa. 2 dziewczynki w brzuchuNiestety nie czuje się najlepiej, wszytsko mnie boli, podbrzusze, więzadła a z racji tego ze jedna jest ułożona bardzo nisko to jak tylko wstaje to czuje straszne napieranie w dół
mam nadzieje ze Ty się lepiej czujesz!
Hej, mi cierpną dłonie, same, przy chodzeniu, siedzeniu a szczególnie prawa i boli przy tym bardzo. Jak śpię na lewym boku to cierpnie mi prawa ręka. Puchną mi dłonie, miednica i więzadła w kroku bolą przy chodzeniu, lekarz gada, że jeszcze po porodzie bedzie bolalo. Ja mam dzis 33+4 i oba ułożone poprzecznie.Hejkaja dziś dokładnie 33+5. Początki były ciężkie, co chwilę coś.. Na tą chwilę, czuję się dobrze jest mi po prostu ciężko, bardzo cierpną mi nogi, jestem opuchnięta i nie mogę spać w nocy, szyjka 3 cm. Za tydzień kolejna wizyta i chyba zapadnie decyzja kiedy cc
![]()
A jak z wyprawką? Masz już wszystko kupione?Hej, mi cierpną dłonie, same, przy chodzeniu, siedzeniu a szczególnie prawa i boli przy tym bardzo. Jak śpię na lewym boku to cierpnie mi prawa ręka. Puchną mi dłonie, miednica i więzadła w kroku bolą przy chodzeniu, lekarz gada, że jeszcze po porodzie bedzie bolalo. Ja mam dzis 33+4 i oba ułożone poprzecznie.
To mnie teraz zagięłaś z tym wózkiem, zaś będę się zastanawiaćA brzuszek masz duży? Bo mi wszyscy mówią, że jak na bliźniaki to maly![]()
W Katowicach maja Dorjana i Bugaboo w jednym sklepie to w weekend się przejedziemy obejrzeć.A nie masz możliwości gdzieś podejrzeć w jakimś sklepie? No bugaboo jest naprawdę ładny i tako gadzeciarski ale jest naprawdę malutki w porównaniu z dorjanem. Więc dlatego warto zobaczyć przed zakupem. Napewno są zwolennicy jednego i drugiego i tacy którzy będą krytykować więc uważam, że warto zobaczyć, dotknąć i samemu zdecydować![]()
No i wtedy podejmiesz decyzję i będziesz miała pewność co do wyboruW Katowicach maja Dorjana i Bugaboo w jednym sklepie to w weekend się przejedziemy obejrzeć.