M_imi
Fanka BB :)
A wiesz może z jaką wagą się urodziły?Jedna znajoma urodziła w 36+6 i maja już dwa miesiące dzieci, napisała mi ze jeszcze chodzą w 50, ale już pomału wdraża 56 rozmiar
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A wiesz może z jaką wagą się urodziły?Jedna znajoma urodziła w 36+6 i maja już dwa miesiące dzieci, napisała mi ze jeszcze chodzą w 50, ale już pomału wdraża 56 rozmiar
Ona była w 1o1k, ważyły dokładnie jeden 2500 i miał 52cm a drugi 2250 i 50cm. To mówiła ze na początku grubo podwijała ubranka 50. Tylko ten rozmiar 44 to szkoda kupywać myśle, bo ile to dziecko w tym pochodzi… chyba ze później sprzedaćA wiesz może z jaką wagą się urodziły?
Myślę, że na 50 się spokojnie ogarnie przy maluszkach. A przy tej całej lawinie wydatkówOna była w 1o1k, ważyły dokładnie jeden 2500 i miał 52cm a drugi 2250 i 50cm. To mówiła ze na początku grubo podwijała ubranka 50. Tylko ten rozmiar 44 to szkoda kupywać myśle, bo ile to dziecko w tym pochodzi… chyba ze później sprzedać
No dokładnie…ja tez mam trochę 50, ale więcej 56. Będę najwyzej prała na okrągło przez 2 miesiące. Z samą podstawową wyprawką jest taki wydatek, ze szkoda gadać. Wszystko co dla bliźniaków jest dwa razy droższeMyślę, że na 50 się spokojnie ogarnie przy maluszkach. A przy tej całej lawinie wydatkówkupowanie 5 różnych opcji to chyba też trochę mija się z celem...
My też łóżeczka zamówiliśmy zwykle z Ikei. Zastanawiamy się tylko teraz jakie metrace będą najlepszeNo dokładnie…ja tez mam trochę 50, ale więcej 56. Będę najwyzej prała na okrągło przez 2 miesiące. Z samą podstawową wyprawką jest taki wydatek, ze szkoda gadać. Wszystko co dla bliźniaków jest dwa razy droższeDlatego zdecydowałam się na zwykle łóżeczka pojedyncze bo, człowiek by nie wyrobił
Pewnie macica, chociaż ja tez tak mam coś zakuje coś zaboli i już lekki stresik. Teraz od dwóch dni mam mdłości wieczoremMy też łóżeczka zamówiliśmy zwykle z Ikei. Zastanawiamy się tylko teraz jakie metrace będą najlepszebo co osoba to opinia .
Nie wiem czemu mam od wczoraj jakiś taki dziwny niepokój, w nocy zamiast spać to wsłuchiwałam się czy mnie coś nie zaboli. Fakt, mam uczucie ciągnięcia w dole brzucha. I miałam jakieś 3 takie skurcze, ale nie wiem czy to jelita czy macica :/
My też zwykłe pojedyncze z Allegro, takie z funkcją przerobienia później na tapczaniki żeby wystarczyły na dłużej.No dokładnie…ja tez mam trochę 50, ale więcej 56. Będę najwyzej prała na okrągło przez 2 miesiące. Z samą podstawową wyprawką jest taki wydatek, ze szkoda gadać. Wszystko co dla bliźniaków jest dwa razy droższeDlatego zdecydowałam się na zwykle łóżeczka pojedyncze bo, człowiek by nie wyrobił
Myślę że na początku będą spać razemMy też zwykłe pojedyncze z Allegro, takie z funkcją przerobienia później na tapczaniki żeby wystarczyły na dłużej.
@edyta_oldakowska My materacyki piankowo - kokosowe kupiliśmy. Wiem, że różnie o tym kokosie się mówi, ale są też pozytywne opinie tego rozwiązania. Zobaczymy, najwyżej będziemy wymieniać.![]()
A jaki macie "wstępny" plan - dzieci będą na początku razem czy osobno spać? Tutaj też wiem, że opinie różne. Że razem to są spokojniejsze, ale że też mogą się wybudzać i że wtedy odpada monitor oddechu... Ja póki co nastawiam się na "życie pokaże".A, i mamy też kupione dwie kołyski z koszami Mojżesza, bo przestrzeń przy łóżku z oby stron nie pozwala na dostawki, więc w razie potrzeby żebyśmy mogli ich sobie koło nas umiejscowić. Plus mam plan żeby korzystać z nich na balkonie etc. (2 piętro bez winy, więc wózek będzie w garażu zostawał).
Mnie jak się położę na boku czasem też jakiś skurcz/ciągnięcie złapie. Takie jak na początku ciąży miałam - trochę jak na okres. Tylko wtedy to było dużo, dużo dłuższe a teraz to chwila i tak jak mówisz, zmienię pozycję i jest ok. Dzieciaki rosną, więc siłą rzeczy ta macica pracuje, plus jak to mi jeden lekarz powiedział, ona nie wie, z będzie CC (pewnie w większości u nas) i się szykuje na poród.Myślę że na początku będą spać razemzobaczymy w praniu zresztą . My mamy dostawkę do naszego łóżka od znajomych.
choć coś czuję że ja wyląduje sama z dzieciakami w sypialni a mąż na kanapę do salonu.
@Imagi_nacja bym pojechała a IP dla świętego spokoju ale No jak sobie znajdę dogodna pozycje to jest ok. W pon. Mam wizytę u swojego gin. Na szczęście to mu poopowiadam. Dla wszystkiego spakowałam torbę do szpitala.
Oby obyMnie jak się położę na boku czasem też jakiś skurcz/ciągnięcie złapie. Takie jak na początku ciąży miałam - trochę jak na okres. Tylko wtedy to było dużo, dużo dłuższe a teraz to chwila i tak jak mówisz, zmienię pozycję i jest ok. Dzieciaki rosną, więc siłą rzeczy ta macica pracuje, plus jak to mi jeden lekarz powiedział, ona nie wie, z będzie CC (pewnie w większości u nas) i się szykuje na poród.![]()