reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczyny,
ja po wizycie u mojego gina.szyjka jest krotka,ale nie krotsza niz była na szczescie.dostalam fenoterol w tabl z isoptinem.lenna jaka ty dawke bierzesz-ja mam 4x1.jak sie czujesz po tym leku?
mam na ktg co tydz lazic do szpitala.modle sie aby tam zapisy były dobre,zeby mnie nie polozyli.do lekarza mam za 2 tyg i jak szyjka bedzie taka jaka jest i maluszki beda wazyc bez duzej rozbieznosci i wody ok.to mnie nie polozy i tak bede w domku czekac sobie do tego 36tc.zobaczymy-oby:)))

reklama
A ja dla odmiany chyba chciałabym być jeszcze raz w ciąży :) Ale ostatnio rozmawiałąm na ten temat z mężem że będę się bała wejść do łóżka żeby za szybko nic z tego nie wyszło :) I kręci mne wizja dużej rodziny. Jestem jedynaczką i nie chciałam mieć jedynaka więc już swój limit wyczerpałam ale kto wie....

Justella ja brałam 3X1/2 później zwiększyłam do 4 razy. Isoptin ok pol godziny przed fenoterolem. Pierwsze 3-4 dni były okropne około pół godziny po wzięciu tabletek miałam lekki "odlot" robiło mi się duszno, serce przyspieszało i drżały ręce. Ciężko mi było cokolwiek zrobić :) Później wróciło wszystko do normy. Ale Ty pewnie będziesz miała gorzej po całej tabletce tylko z tego co wiem to każdy organizm się przyzwyczaja

Justella lezenie pomaga chyba troszke. Dobrze ze leki dostalas no i zycze CI zebys w domku byla jak najdluzej i zeby dopiero przed cc Cie polozyli. A Ty masz wogole skurcze? twardnieje Ci brzuszek czy to tak profilaktycznie te leki i ktg?

justella to fajnie że wszystko ok i ze sie nie trzeba klasc do szpitala.ktg to normalna sprawa w blizniaczej co tydzien robic tak od 32,33 tyg.a Dziewczyny bardziej zaawansowane:jak czesto macie teraz wizyty?justella wiem ze za dwa tyg.a reszta?
wiecie o czym sobie marze...?
żeby pojechac w jakies ciepłe kraje..nad morze..plaza...drinki i hamak...wiaterek...
póki co moge lezec w łózku jak żuk i machac łapkami.. :(...

jakas depresja mnie łapie chyba..zaczeło sie prozaicznie:nie mogłam załozyc butów i rolowały mi sie getry..takiej histerii dostałam ,że moje biedne psy sie pod stołem schowały..potem zobaczyłam sie w lustrze i było jeszcze gorzej.normalnie masakra.

poszłam do fryzjera na poprawe humoru.trzymała mnie tam 4 godziny-myslałamze wyzione ducha.
wracam do domu a tam mój chodzi i papierki po krówkach wszedzie zostawia,no to ja dosadnie sie pytam,czy moge je posprzątac,a on na to jeszcze dosadniej:
-masz duzo czasu to sprzątaj.
no k...wa zatkało mnie.
więc wzięłam sie za sprzątanie.
boże daj cierpliwosci.

Ayla a pomyśl że teraz to będzie tylko gorzej :) mnie by wystarczył sam drink już po nim byłabym cała szczęśliwa :D:D

Jesli chodzi o ktg to nie chodzę, tylko w szpitalu jak byłam to robili, a wizyty gdzies chyba od 32 tyg co 2 tyg.

Ide chyba spać bo cóż robic, szybciej bedzie jutro, dobrej nocki babeczki

Witam z rana :) Dziś pierwsza widzę, ale miałam udaną noc, oprócz paraliżu nóg i 1 siku spałam normalnie jea szkoda że już dużo mi nie zostało. Miłego dnia

Witam Dziewczynki.
Jesli chodzi o ponowne chodzenie w ciąży to póki co nie mogę narzekać. Troszke mdłości na początku, ogólnie dobre samopoczucie... ciekawe jak dalej no i jakie wrażenia będą po porodzie :). Jednak więcej dzieci nie chciałabym mieć ale to ze względów finansowych. Mąż ma jedno dziecko, my będziemy mieć dwójkę więc chyba wystarczy. Co innego gdyby się miało super prace, własny dom ....

Ayla widzę że miałaś wczoraj "udany" dzień. Zmęczenie ciązowe chyba udziela się wszystkim... z tym że na nas każde nerwy czy wykonywanie pewnych czynności może się odbić.

Mi dziś noc średnio się udała, głowa mnie boli nie mogłam się ułożyć a wczoraj to już miałam wrażenie że brzuch ciągle mi twardnieje. Ale wzięłam leki, nospe i poszłam spać. O 4 się obudziłam i po spaniu. Nad ranem udało mi się jednak zdrzemnąć jeszcze.

A jak u Was?

Ayla uuuuuu widze że i Ciebie dopadło :) Spoko nie ma co się tak denerwować. A męża w łeb za takie teksty. Mój się przekonał ile w chacie jest roboty jak ja zaległam i teraz to JA mówię a czemu to lub to niezrobione :)
A co do wakacji to racja jakikolwiek basen i ciepło by mnie uszczęśliwiło i jakimkolwiek drinku nie wspominam :)

Justella jak się czujesz po lekach?

Ja w poniedziałek mam wizytę i też zaczęłam się zastanawiać czy będę już miała wizyty co 2 tyg. Mam zamiar go wypytać jak to wogóle ze mną ma być. Prawdopodobnie będę rodzić w szpitalu gdzie mój lekarz nie pracuje i chcę wiedzieć jak to będzie. Czy dostanę tam skierowanie na cesarke, czy mam czekać na bóle. A jak będą bóle to czy mimo wszystko będą mnie ciąć czy mam rodzić SN. W końcu 31 tydz to już chyba odpowiedni moment żeby wiedzieć takie rzeczy.

A miałam Was już sto razy pytać czy czytałyście książkę "Bliźnięta poradnik dla rodziców" Jeśli nie a nudzi sie Wam to bardzo bardzo polecam.Kupcie i przeczytajcie. Mi się po przeczytaniu wiele rzeczy wyjaśniło ale też wielu nowych ciekawostek się dowiedziałam o których nie miałam pojęcia wcześniej. Zwłaszcza dobre dla mam które będą miały dzieci tej samej płci.

A nocka spoko tylko jak wstałam to czuję że coś tam mnie szczypie, mam nadzieję że to nie żadna infekcja

hey dziewczyny

ja usnelam przed 3 .. skurcze liczylam :( nospa zadzialala i padlam wreszcie
snilo mi sie ze kasku szukalam by na skuterze pojezdzic
:) mi sie kociaki nie snia :) - mialam tchurzofretke slodziak taki ale musialam oddac (w dobre rece) bo sie okazalo ze mam alergie i byc moze dlatego nie moge zajsc w ciaze...

dzis chybqa mnie nuda dopadla
chyba frezle poukladam w dywanie
najgorsze ze to trzeba na podlodze a ja mam taki brzuchol ze ani nachylic ani zgiac moge usiasc jedynie ... ale potem wstac trzeba ...

reklama
Witam witam!

Ale spalam jak susel do 9.30 kiedy to moj mnie telefonem obudzil a tak mi sie smacznie spalo i snilo ze jade w toalecie w pociagu ktory nie jedzie torami tylko ulicami i peronem. No coz nigdy nie twierdzilam ze jestem normalna hehe.

Ayla no to mezus Cie zaskoczyl tekstem... ale nie martw sie moj juz zapomnial jak musial sam wszstyko robic jak lezalam tylko, a byl tak wtedy sfrustrowany ze musial po pracy wszystko w domku robic,to bylo ponad jego sily, a teraz kiedy to wszystko ja robie chociaz mi strasznie ciezko to on nie zauwaza wogole ze jest czysto i rozrzuca swoje skarpeciory wszedzie a ja dostaje szalu nie wspomne o tym jak mu ciezko wsadzic naczynia do zmywarki heh.

Ja mam ochote na zimne piwko :) oh az mi slinka leci

A wczoraj strasznie sie wkurzylam, bo chciala mnie odwiedzic kolezanka ktora przypomina sobie o mnie jak zostaje sama i nie ma sie do kogo odezwac i np ostatnio mnie odwiedzila 3 tyg temu a tak sie nie odzywala (mieszka pare domow dalej) wiec napisalam jej ze nie mam ochoty na odwiedziny. Mimo to przylazla i powiedziala mi ze wygladam juz tragicznie... super. Po prostu bardzo budujace. A przyszla zeby zobaczyc chyba jak wygladam. Porazka. Ludzie sa straszni.
Moje plany na dzis sa jak zwykle fascynujace. Powiesze pranie no i bede chyba swirowala na kompie bo na wiecej juz sil chyba mi nie starczy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry