Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
witam, rowniez jestem mama miedzy innymi blizniakow!!, ja osobiscie mdlosci na szczescie nie mialam, ale rowniez slyszalam ze w ciazy mnogiej sa silniejsze!!, mialam cesarke, chlopaki wazyli 2910 g. i 2820 g. wiec najmniejsi nie byli!, w piatej dobie wyszlismy ze szpitala do domku bo na czescie ominela nas zoltaczka!! Prawde mowiac dosc mialm juz tych bialych fartuchow gdyz przez ostatnie 3 tygodnie ciazy przelezalam z uwieszona kroplowka, bo chlopakom sie spieszylo na swiat, rzeczywiscie jest troche wiecej wydatkow ale to normalka w koncu dwa szkraby potrzebuja 2x hehe
, jesli chodzi o wozek to dla noworodkow mielismy szeregowke tzn, jeden obok drugiego ale pozniej ze wzgledow praktycznych zmiebnilismy na wagonowke czyli jeden za drugim, wozek jest o wiele lzejszy , poz zlozeniu jest jak pojedynczy i wszedzie sie miescimy, no a przede wszystkim do windy, mieszkamy na 5 pietrze wiec to wazne, teraz chlopaki maj 2 lata i sa superowi!
Witaj Majbelle. Super pomysl z tym pojedynczym wozkiem i nosidelkiem chyba a raczej napewno cie z tym pomyslem skopiuje. Poza tym przeciez nasze groszki na wiosne sie urodza a wtedy juz cieplo i lato za pasem wiec bez grubych kompinezonow i "puchowych kolder" to w pojedynczym wozku powinny bez problemu sie zmiescic. Zawsze jedno moze byc w nogach drugiego (do czego zapewne beda juz doskonale przyzwyczajonewidze, ze jest kilka mam majowo/kwietniowych blizniakow, a wiec i ja sie dolaczam, blizniaki dwujajowe,dwuowodniowe i dwukosmowkowe. Ja tez mam wiele pytan , raczej nie bede karmila piersia, bo czulabym sie jak automat do mleka a nie jak mama, a tak tata i rodzinka bedzie mogla pomoc, wozka podwojnego nie kupuje, tylko dwie jedynki. Na poczatku malenstwa beda lezec w jednym, a potem jak sama bede wychodzila to jedno w wozeczku a drugie u mamy na brzuchu w nosidelku, a jak z tata lub z rodzinka to kazdy bedzie mial swoj wozek, dopiero kupujemy mieszkanie, wiec do czasu przeprowadzki dzieciaczki beda spaly w jenym lozeczku, a wy jak wy te kwestie przemyslalyscie ? wiecie moze ile ubranek potrzeba dla dwojki na poczatek, to moja pierwsza ciaza, wiec nie moge tak jak wy wyjac ubranka po starszakach . Co do porodu to ja tez sie nad tym zastanawiam, z jednej strony droga naturalna jest lepiej, a z drugiej strony cesarka jest zazwyczaj zaprogramowana w przypadku wiekszosci ciaz blizniaczych. Chociaz musze przyznac, ze na sama mysl o porodzie mam mdlosci. Wiec pomysle o tym jak mi jeszcze trohce brzuszek urosnie. co do moich odczuc i przypadlosci ciazowych to mialam ciezki tydzien, ktory spedzilam w objeciach sedesu, dobrze, ze mam raczej luzny plan pracy, tak wiec nie musze isc na zwolnienie. Ale od kilku dni (odpukac) wszystko jest ok, tylko lekkie mdlosci wiec czasami zapominam, ze jestem w ciazy. A jak Wam zaczal sie tydzien ?