reklama

Ciąża bliźniacza

Hej Kobietki :-D

Dzisiaj miałam USG, maluchy podrosły :) Marcelek - ułożony główkowo waży 2280g, a Tymek - wiercipięta (teraz ułożony poprzecznie, wcześniej pośladkowo) waży 2090g. Śmieję się, że dlatego mniej, bo spala kalorie :) Poza tym wszystko ok!

MM właśnie domyślałam się, że nie mieszkasz w PL, moja przyjaciółka w IR miala podobnie, zupełnie inny standard prowadzenia ciąży niż u nas :(
Trzymaj się i uważaj na siebie, najważniejsze, że z dzieciaczkami wszystko ok. Może pobierz ten magnez po kryjomu przed gin - na pewno Ci nie zaszkodzi :)

Poziomki skarpetki rewelka :) daj znać koniecznie po usg. Oczywiście trzymam kciuki za szyjkę...

Nutria z drugiej strony dobrze, że nie musimy oszczędzać się wiosną lub latem... teraz i tak nie ma co robić :) Jakbym miała leżeć wiosną lub latem to chyba bym się załamała :(

A dzisiaj u nas wielki dzień wypisów świątecznych, trochę przykro mi się zrobiło... ale bardziej bym się denerwowała w domu, tu jestem jednak pod kontrolą ;-)

Trzymajcie się ciepło...

reklama
Małgoń duże chłopaki już masz w brzuszku!! Jej zaczęłaś 35 tydzień!!
W świeta małż Twój będzie miał wolne a nie będą rodzin wyganiać ze szpitala więc samo dużo nie będziesz siedzieć:tak:
Panikuję z powodu szyjki chociaż nie miałam nigdy z nią problemu ,pewnie dlatego że nie czuje się kiedy się skraca i rozwiera.

Ale mam roboty dzisiaj jeszcze:dry: ale jaka sadysfakcja potem:-)

Witajcie mamusie
Nie odzywałam się kilka dni - jakoś brak weny, ale podczytywałam Was na bieżąco.
Małgoń faktycznie sporo chłopaczki, domyślam się że trochę przykro patrząc jak inni dostają wypis ale dla Ciebie i dzieci bezpieczniejszy i spokojniejszy będzie pobyt w szpitalu.
poziomki - fajne skarpetunie
Ja troszkę też wzięłam się do pracy, troszkę jeszcze sprzątania i przygotowań do Wigilii a potem odpoczynek......

Małgoń między nami różnica tygodnia, mam nadzieję że moje bąbelki też za tydzień podskoczą na wadze:-), zwłaszcza żeby Oskarek dogonił siostrę:-)

U Twoich szkrabków waga imponująca:tak:, gratulacje i buziaki dla ciebie i chłopaków;-)

Angel Twoje szkraby na pewno będą wieksze, bo jeśli dobrze pamiętam już jakiś czas temu Lenka miała 2100, a Oskarek 1800 :) A gdzie planujesz rodzić? O ułożenie nie pytam, bo widzę u siebie, że zmienia się jak w kalejdoskopie. Wcześniej Tymek był ułożony pośladkowo, a teraz poprzecznie... może już tak zostanie, ale mam wrażenie, że on ma jeszcze dużo miejsca na fikołki :)

Anna ja nie czuję atmosfery świątecznej, ale jakbym była w domu też bym nie czuła, bo nie chciałam choinki, bo potem za dużo sprzątania, a uznaję tylko żywe... może jakieś ozdoby bym zrobiła :) Ciekawe jak będzie jutro?

Poziomki właśnie dzisiaj zastanawialam się kiedy to zleciało, dopiero co robilam test ciążowy i z utęsknieniem czekałam do 14tc, a potem poleciało jak z płatka...
W święta będzie i J. i moja "hiszpańska" siostra z rodziną i jacyś znajomi... dam radę, a pojeść potraw wigilijnych i tak bym nie mogła!!!

Buziale

Kochane, nie wiem czy jutro uda mi się zaglądnąć wiec juz dzis zycze Wam wesołych, pogodnych, radosnych Świąt spędzonych wsród najbliższych Wam osób, a także miłych prezentów nie tylko pod choinką:tak:. Dodatkowo dla tych mamuś, które niestety te święta musza spędzić w szpitalu, spokoju i wytrwałości.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry