reklama

Ciąża bliźniacza

Malina, nie denerewuj się, może uda Ci się szybciej do lekarza umówić, przepisze Ci antybiotyk lub inne globulki dopochwowe i powinno być ok, najważniejsze nie denerwuj się, czytałam ze paciorkowiec jest zagrozeniem dla dziecka przy porodzie i wtedy podaje sie przed porodem antybiotyki, ale uwierz mi nie jesteś pierwsza z tym problemem:)

a co do strachu to zauważam u siebie różne fazy, na początku strach pomieszany jak dam radę z wychowaniem i czy wszystko będzie ok z dziećmi i ciążą, a teraz tylko myślę żeby dzieci były zdrowe i jak najdłużej w brzuszku myślę że te obawy to norma, bo nam zalezy na tych maluchach:)

Mam to samo- zeby dzieciaczki byly zdrowe i zeby jak najdluzej w brzuszku siedzialy....

reklama
morgenrood masz tego paciorkowca? jesli tak to bylas z tym u ginekologa? ja ide dopiero za tydzien w czwartek, czy stanowi on zagrozenie dla maluszkow w brzuchu? nie mam kogo zapytac a tych artykulow co sa w necie to chyb a lepiej nie czytac

dzieki

Manila moja kuzynka miala tego paciorkowca. wiem,ze miala go do konca ciazy i podczas porodu podawano antybiotyki,i po porodzie dziecku tez. z tego co pamietam to jedyny sposob zeby uniknac paciorkowca u dziecka jest cesarka, ale pod warunkiem,ze dziecko nie bedzie juz w kanale rodnym, bo to tam wlasnie lapie go. wiem,ze latwo mi mowic, bo to nie ja go mam, ale sprobuj sie nie denerwowac teraz. bardzo wiele kobiet ma tego paciorkowca, i dzieciaczki sa ok ;) zobaczysz lekarze NAPEWNOI Ci pomoga, i zrobia tak aby bylo dobrze dla dzieciaczkow iCiebie ;) glowa do gory

dziekuje dziewczyny! już wszystko wiem, mężuś dowiedzial sie w pracy od pielegniarki i lekarza, paciorkowiec jest bardzo niebezpieczny dla noworodka, przy porodzie, trzeba przed porodem podac antybiotyk, ewentualnie jak lekarze stwierdza potrzebe to po porodzie maluszkom, bardzo duzo kobiet w ciązy go ma i dlatego pamiętajcie o tym aby przed porodem sobie zrobic wymaz bakteryjny z pochwy, najważniejsze zeby paciorkowiec zostal wykryty!!

jeszcze raz dziekuje za pomoc:-)

reklama
tak ciąża z samymi dwójkami:-) dwujajowa, dwuowodniowa, dwukosmówkowa. Milena mi tez tak naprawdę bylo to obojetne jaka płeć byle maluchy były zdrowe, ale w głębi serca odczuwam potrzebę posiadania córki:-) i bardzo się cieszę że lekarz przekazał mi taką nowinę,
Ewa a Ty jesteś w którym tygodniu? lekarz mi powiedział na samym poczatku ze przy takiej ciazy jaka mam jest bardzo duza szansa na dziewczynkę i chłopca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry