• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Malina, nie denerewuj się, może uda Ci się szybciej do lekarza umówić, przepisze Ci antybiotyk lub inne globulki dopochwowe i powinno być ok, najważniejsze nie denerwuj się, czytałam ze paciorkowiec jest zagrozeniem dla dziecka przy porodzie i wtedy podaje sie przed porodem antybiotyki, ale uwierz mi nie jesteś pierwsza z tym problemem:)

a co do strachu to zauważam u siebie różne fazy, na początku strach pomieszany jak dam radę z wychowaniem i czy wszystko będzie ok z dziećmi i ciążą, a teraz tylko myślę żeby dzieci były zdrowe i jak najdłużej w brzuszku myślę że te obawy to norma, bo nam zalezy na tych maluchach:)

Mam to samo- zeby dzieciaczki byly zdrowe i zeby jak najdluzej w brzuszku siedzialy....

reklama
morgenrood masz tego paciorkowca? jesli tak to bylas z tym u ginekologa? ja ide dopiero za tydzien w czwartek, czy stanowi on zagrozenie dla maluszkow w brzuchu? nie mam kogo zapytac a tych artykulow co sa w necie to chyb a lepiej nie czytac

dzieki

Manila moja kuzynka miala tego paciorkowca. wiem,ze miala go do konca ciazy i podczas porodu podawano antybiotyki,i po porodzie dziecku tez. z tego co pamietam to jedyny sposob zeby uniknac paciorkowca u dziecka jest cesarka, ale pod warunkiem,ze dziecko nie bedzie juz w kanale rodnym, bo to tam wlasnie lapie go. wiem,ze latwo mi mowic, bo to nie ja go mam, ale sprobuj sie nie denerwowac teraz. bardzo wiele kobiet ma tego paciorkowca, i dzieciaczki sa ok ;) zobaczysz lekarze NAPEWNOI Ci pomoga, i zrobia tak aby bylo dobrze dla dzieciaczkow iCiebie ;) glowa do gory

dziekuje dziewczyny! już wszystko wiem, mężuś dowiedzial sie w pracy od pielegniarki i lekarza, paciorkowiec jest bardzo niebezpieczny dla noworodka, przy porodzie, trzeba przed porodem podac antybiotyk, ewentualnie jak lekarze stwierdza potrzebe to po porodzie maluszkom, bardzo duzo kobiet w ciązy go ma i dlatego pamiętajcie o tym aby przed porodem sobie zrobic wymaz bakteryjny z pochwy, najważniejsze zeby paciorkowiec zostal wykryty!!

jeszcze raz dziekuje za pomoc:-)

reklama
tak ciąża z samymi dwójkami:-) dwujajowa, dwuowodniowa, dwukosmówkowa. Milena mi tez tak naprawdę bylo to obojetne jaka płeć byle maluchy były zdrowe, ale w głębi serca odczuwam potrzebę posiadania córki:-) i bardzo się cieszę że lekarz przekazał mi taką nowinę,
Ewa a Ty jesteś w którym tygodniu? lekarz mi powiedział na samym poczatku ze przy takiej ciazy jaka mam jest bardzo duza szansa na dziewczynkę i chłopca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry