reklama

Ciąża bliźniacza

Witam serdecznie wszystkie mamy które spodziewają sie bliźniąt ,i te które mogą już tulić swoje maleństwa :) Chciałabym dołączyć do Waszego grona ,gdyż również spodziewam sie bliźniąt jestem w 18 tygodniu ciąży ,u mnie od początku pod górkę najpierw walczyłam z krwiakiem gdzie jeszcze nie do końca sie wchłonął bo czasami jeszcze zaplamię to od niedawna zaczeła mi twardnieć macica i znów zaczynam panikować ciągle żyję w stresie i się martwię o moje maleństwa ...ale staram sie jak najwięcej leżeć i nic nie robić :)

reklama
Jok Twoje maluszki szybko zapragnęły poznać świat z drugiej strony brzuszka, ale najważniejsze,że są silne, więc z pewnością wszystko będzie dobrze, za co bardzo mocno trzymam kciuki &&&&

Witam nowe podwójne mamy i życzę jak najmniej komplikacji w ciąży. Ja sama miałam ich dużo i pomimo wszystko udało mi się dotrwać do 36 i 6 więc dziewczyny :-) głowy do góry - wszystko będzie dobrze, oszczędzajcie się i bą∂źcie dobrej myśli, te czarne precz.

Marczitka witaj wśród Nas :) Gratuluję podwójnego szczęścia :) Dużo odpoczywaj, myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze :) Ja też nie bez komplikacji znoszę tę ciążę, od 13tc mam założony pessar z powodu skracania się szyjki, teraz od trzech tygodni mam już tylko praktycznie leżeć...a w poniedziałek czeka mnie wizyta w szpitalu, żeby dziewczynkom podali sterydy na rozwój płuc...ale wierzę, że będzie wszystko dobrze :)
Napisz na kiedy masz termin to dodam Cię do listy :)

Anulfka Twój termin już znam, więc Cię dopisuję :)

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Justynia882[/TD]
[TD]29.listopad.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Kasiamama[/TD]
[TD]30.grudzień.13 (24 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Aneszka81[/TD]
[TD]2.styczeń.14 (30 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Jjka[/TD]
[TD]5.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Karmelova[/TD]
[TD]7.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Napierajka[/TD]
[TD]8.styczeń.14 (20 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Effcia123[/TD]
[TD]11.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Katherine_mag[/TD]
[TD]26.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Milla76[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.
[/TD]
[TD]Julianna[/TD]
[TD]20.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.
[/TD]
[TD]Marczitka
[/TD]
[TD]25.marzec.14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.
[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.
[/TD]
[TD]Gabi004[/TD]
[TD]23.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.
[/TD]
[TD]Nanka[/TD]
[TD]4.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.
[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.
[/TD]
[TD]Paulinka_uk[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.
[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20.
[/TD]
[TD]Adb7[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21.
[/TD]
[TD]Anulfka[/TD]
[TD]20.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22.
[/TD]
[TD]Monika_83[/TD]
[TD]24.maj.14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ostatnia edycja:
Ja ruchy czułam bardzo wcześnie bo takie łaskotanie już w 12 tyg, a teraz takie rozpychanie od 17, można już pod ręką wyczuć kopniaki, ale to głównie czuję malucha którego mam u dołu, to wyżej ma łożysko na przedniej ścianie i je czuje bardzo słabo, ale to normalne...

Jok życzę dużo siły, oby było już tylko dobrze :tak:

Marczitka witaj! kolejna marcówka ;-)

reklama
Marczitka cieszę się szczególnie, że dołączyłaś na forum. Mam do ciebie kilka pytań odnośnie krwiaka. Okazało się że ja również go mam. Okropnie się boję o moje maleństwa. Możesz mi powiedzieć jak duży on był, jak długo plamiłaś, czy to były duże ilości "brązowej krwi" i przede wszystkim czy bolał Cię brzuch? Pozdrawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry