reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Od 12 tygodnia miałam co tydzień mierzone przepływy aż do końcówki 35 tygodnia! Co drugi tydzień oprócz przepływów mierzyli dziewczynki i sprawdzali cała resztę wiec się trochę nachodziłam. 18-11-2021 w 35+5 urodziłam dwie piękne i zdrowe córeczki ❤️ Większa leżała 3 dni w inkubatorze ale to bardziej dla pewności i bezpieczeństwa a mniejsza 5 dni i nadal ma dożylnie karmienie ale to jeszcze pare dni i zostanie odłączona od wszystkiego bo już przekroczyła 2 kg!!! Dziewczynki urodziły się z duża różnica wagowa: 2660 i 1840 a po tygodniu jest 2460 i 2100🤗🤗 trzymam za was wszystkie kciuki i zycze dużo wytrwałości i siły bo wiem jak dużo będziecie tego potrzebować 💪 buziaki dla wszystkich obecnych i przyszłych mamusiek bliźniaków 😘😘
Kasieńko! Serdeczne gratulacje!! U nas sajgon, tyle się dzieje, ze nawet nie mam czasu zaglądać. Strasznie się cieszę, ze dotrwalyscie i ze jest ok!

reklama
Dziewczyny, chciałabym Was podpytać jakie wózki wybrałyście albo jakim przyglądacie się dla Waszych pociech? U mnie jeszcze dosyć wcześnie (jutro będzie 19+0), ale chciałabym mieć coś chociaż wybranego, bo boje się, że później zostanę "uziemiona" i odpadnie np. opcja pójścia do sklepu i obejrzenia na żywo. 🙂
U nas stanęło na tfk adventure i powiem, ze mistrzostwo świata. Mieszkam na wiosce, mamy same wertepy, mimo masy prowadzi się świetnie, nawet po mocno wyboistym terenie. Intuicyjny, łatwy w obsłudze. No czadowy (ale mi reklama wyszła🤣)

Wiem, że jeszcze trochę wcześnie u mnie bo zaczynam 11tydzień ale tak z ciekawości zapytam kiedy udać się do szkoły rodzenia? W ciąży mnogiej chyba jakoś wcześnij niż standardowo?

Ja się jeszcze nie wybrałam. U mnie 16tc, nic nie słyszałam o tym żeby wybrać się wczesniej. Nawet nie wiem czy uda mi się wybrać od 20, bo nie mogę u siebie w mieście znaleźć takiej, której godziny zajęć nie kolidowałyby z pracą :/

Hej, nieśmiało się witam w gronie mam bliźniaków w 2022 u mnie początek, 6 tyd 1 dzień i stoję przed wyborem lekarza prowadzącego. Zostałam skierowana do poradni ciąż mnogich, czy ktoś może polecić jakaś w wawie?

Witamy, witamy! 🥰 Ja akurat nie z Wawy i nie korzystam z tego typu poradni, więc niestety nie pomogę. 🙂

Hej, nieśmiało się witam w gronie mam bliźniaków w 2022 u mnie początek, 6 tyd 1 dzień i stoję przed wyborem lekarza prowadzącego. Zostałam skierowana do poradni ciąż mnogich, czy ktoś może polecić jakaś w wawie?

W Warszawie do mnogich chyba Starynkiewicza lub Karowa. Ewentualnie Żelazna, ale słyszałam że zapisy dopiero na luty/marzec 🙄

reklama
U nas 2k2o było, to plan był na 36 skończony conajmniej, najlepiej 37. Znam blizniaki 38/39 skonczony. A wyjdzie jak wyjdzie🤣

Do góry