reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

wiadomość od Milenkia: . Ja jeszcze w szpitalu do rana bo chca dluzej pokontrolowac skurcze, ale jak rano bedzie ok to wychodze. Mialam scan mala jest glowka do dolu wiec mam rodzic naturalnie.. Na dxien dzisiejszy maja wage 2950 i 2780 mowia ze sa spore. Ale jak mi sie uda wytrwac jeszcze 1,5 tyg jak planuja to beda mialy ponad 3 kg!!! Ciesze sie strasznie.......

:))))

reklama
Jej jakie duże te dzieciaczki Milenki :) Super waga :)
Na moją rwę kulszową pomógł ciepły strumień wody, teraz boli o wiele mniej...oby tak się utrzymało do rana chociaż.

A oto mój dzisiejszy brzusio ;-)
showFullSize.php
[/URL][/IMG]

showFullSize.php
[/URL][/IMG]

Ostatnia edycja:
MoniaN - woooowwwwww! ale masz duży brzuszek! Ja w 21 mam chyba mniejszy od Ciebie. Wrzucałam tydzień temu swoje zdjęcie A ile masz na plusie z wagą?

dobrze że Milenę wypuszczają do domu i nie mus czekać w szpitalu :)

We wrocku przeszła burza.. wreszcie rześkie powietrze

Ostatnia edycja:
Youstta ja nadrabiałam na razie stracone kg i na plusie mam 2 kg (od wagi sprzed ciąży).

A ja czekam na burzę bo jest tak duszno, że nie ma czym oddychać ...

Witam jestem w ciąży bliżniaczej zagrożonej.Od samego początku mam plamienia.Biore duphaston.Mam sytna 16 lat.Jedną ciążę poroniłam a teraz strasznie się boję.Pozdrawiam Was wszystkie.

Witaj Agata!!!
Ja w pierwszej ciąży brałam Duphaston do 6 miesiąca, bo też miałam ciągle plamienia. Przez to o ciąży dowiedziałąm się dopiero w 12 tyg. bo myślałam, ze mam po prostu skąpe miesiączki.
W ktorym tygodniu ciąży jesteś?

Youstta szukam szukam i nie mogę znaleźć Twojego brzuszka ;)
Zmykam małej kolacyjkę dać i ululać bo rano do przedszkola :)

Ostatnia edycja:
Witaj Monia jestem w 2-gim mc ciąży.W piątek idę na USG.Na 20-stego września mam umówioną wizytę w poradni patologii ciąży.Martwię się bo bardzo dużo już przytyłam 5 kg i brzuszek mam strasznie wielki.Przed ciąża ważyłam 45 kg,mam 160 cm.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję,że mi Odpisałaś.

MoniaN - proszę, o tu jest zdjęcie mojego brzuszka - youstta - najnowsze zdjęcia - Garnek.pl

Agata777 - witaj :-) ciąża bliźniacza niesie za sobą duże ryzyko. Ale bądź dobrej myśli. A w którym tyg. dokładnie jesteś? Każda z nas ma jakieś dolegliwości, mniejsze lub większe. Ja np. co prawda plamień nie miałam, ale 2 tyg. temu okazło się że skróciła mi się szyjka.Więc też jakas niepewność i zagrożenie jest. Na pewno trzeba dużo bardziej dbac o siebie niż w ciąży pojedyńczej i leżeć ile się da.
A wagą to Ty sie nie przejmuj na razie.. Ja mam 10kg na plusie ;-) Dużo przytyłam własnie w I trymestrze, bo na mdłości pomagało się podjadanie mniam mniam.

reklama
youstta dokładnie to 9 tygodni.Całe szczęście zero mdłości.Przed ciążą słodycze mogły leżeć przed nosem i nic.Za to teraz makabra czekolada i wszystko słodkie pochłaniam.Brzuch mam taki jak z synkiem w 6 tym mc. ciąży.Jak na razie oszczędam się ,prawie nic nie robię.Tak bym chciała mieć te dzieciaczki.Pozdrawiam serdecznie.

Do góry