reklama
Ja tych flanelek nie kupowałam ani przy Franiu ani teraz-yyyyyyyyyyyyy nie wiem własciwie why?/
Herbatke koperkową mozesz kupic, rumianek yyyyyyyyyyyyyyyy-nie wiem.
Podobno na kolki dobry jest Espumisan, mi nasz pediatra(którego kocham, wielbie i ufam mu bezgranicznie)polecił Viburcol-czopki niby na uspokojenie ale prawda jest taka ze kolki muszą minąc same.
Franek miał pare razy raptem wiec nie wiem nawet czy to klasyczna kolka ale u nas pomogła włączona suszarka, swietnie tez robiła włączona pralka wiec czesto spał w wózku w łazience-to patent mojego m i sie swietnie sprawdził.

Herbatke koperkową mozesz kupic, rumianek yyyyyyyyyyyyyyyy-nie wiem.
Podobno na kolki dobry jest Espumisan, mi nasz pediatra(którego kocham, wielbie i ufam mu bezgranicznie)polecił Viburcol-czopki niby na uspokojenie ale prawda jest taka ze kolki muszą minąc same.
Franek miał pare razy raptem wiec nie wiem nawet czy to klasyczna kolka ale u nas pomogła włączona suszarka, swietnie tez robiła włączona pralka wiec czesto spał w wózku w łazience-to patent mojego m i sie swietnie sprawdził.
Nie zawsze i nie u każdego a ile trwa to rzecz bardzo indywidualna.U nas ok 4 miesiące,próbowaliśmy wielu leków na i bez recepty i faktycznie jedynie sab simplex działał + butelki antykolkowe dr Brown's.No i niezastąpiona suszarka....:-)
ten sab simplex to jest ten niemiecki specyfik?
Gdzie mozna go dostac i co pediatrzy na niego, wiesz moze?
sorry że was tak dziś molestuję pytaniami ale mnie jakoś tak natchnęło :-)
karola można dostać w DE bez recepty, inny specyfik to lefax
ja porównywałam skład bobotica a sabsimplexu , bo niektórzy twierdzą że jest ten sam, owszem jest, ale w sabsimplexie jest trochę więcej tego podstawowego składnika i inaczej się go dawkuje ...
z tego co się orientuję to koszt buteleczki to ok chyba10 euro ...zastanawiam się czy na dwójkę starczy jedna flaszka jakby miały kolkę
a oczywiście można zamówić przez net ale ja się boję, poza tym można się naciąć na czeski sabsimplex i podobno on nie jest aż tak skuteczny jak ten niemiecki...tak przynajmniej czytałam na necie jednej nocki co nie mogłam spać :-)
karola można dostać w DE bez recepty, inny specyfik to lefax
ja porównywałam skład bobotica a sabsimplexu , bo niektórzy twierdzą że jest ten sam, owszem jest, ale w sabsimplexie jest trochę więcej tego podstawowego składnika i inaczej się go dawkuje ...
z tego co się orientuję to koszt buteleczki to ok chyba10 euro ...zastanawiam się czy na dwójkę starczy jedna flaszka jakby miały kolkę
a oczywiście można zamówić przez net ale ja się boję, poza tym można się naciąć na czeski sabsimplex i podobno on nie jest aż tak skuteczny jak ten niemiecki...tak przynajmniej czytałam na necie jednej nocki co nie mogłam spać :-)
Ostatnia edycja:
malygosiak
Mama Dwóch Skarbów
malygosiak, ale u obu dziewczynek kolka wystąpiła w tym samym czasie i tyle samo trwała?
Nie,u Weroniki zaczęła się bardzo szybko ok 10 dnia życia choc początkowo kazdy pediatra mowil ze to niemozliwe ale po zbadaniu jej kazdy potwierdzal ze to kolka,a w tym wieku byl o tyle problem ze nie bardzo jest co podac,herbatka koperkowa dzialal odwrotnie,nasilala gazy ktorych nie mogla oddac a viburcol nie dziala wogole.Nikola w 3 tygodniu dostala kolki i od tego czasu zaczelismy probowac wszelkie espumisany,bobotici, itd itp z dwbridatem wlacznie ale efektu zadnego.sab simplex kupowala mi kolezanka w Niemczech,jest tez czeski ale bardziej rozrzedzony i juz tak dobrze nie dziala,a pediatra generalnie mowila ze wszystkie te preparaty maja niemal ten sam sklad...mozliwe ale ten akurat działał.
malygosiak
Mama Dwóch Skarbów
kochana jedna flaszka to starczała na 10-14 dni.......dostawaly 15 kropli do kazdego posilku...no a cenowo wychodzilo wtedy jakies 40zl za butle.
reklama
Podziel się: