reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Gotadora, Miss - super sprawa z tymi blogami - trzeba mieć talent żeby coś takiego pisać :biggrin2:
Dodałam sobie do zakładek i będę podczytywać :biggrin2:
Dytko - super że w domku już jesteś - masz rację lepiej już wszystko przyszykuj, popierz i poprasuj - no i torby spakuj...na tym etapie ciąży nie znamy dnia ni godziny kiedy Łobuziaki postanowią przyjść na ten świat :) Lepiej być przygotowanym logistycznie.
Lilionka, Miss - dzięki za informację. Mam nadzieję że moje Szkraby nie będą odbiegały od normy i przynajmniej na początku będzie spanie-jedzenie-przewijanie :) Bo późnej na pewno się rozkręcą :)
Maggi - jak Twoje Cudeńka się mają? Jak Ty się czujesz??
Mama290 - a jak u Was???

U mnie smecta zaczęła w końcu działać. Już mi zagrozili że mnie na oddział położą jak nie przejdzie :/

Ostatnia edycja:
Gotadora tylko że czytałam, ze przy skracajacej się szyjce lepiej aby kobieta nie miała orgazmu, bo wtedy są skurcze macicy, a wiadomo jak skurcze to szyjka się skraca, a teraz mam ten peesar i tez nie wiem jak to z tym jest ale wole nie ryzykować :zawstydzona/y:

Ale mam nadzieje, że po porodzie będzie tak jak Marciuk piszę i nie będę mieć czasu na takie myslenie:tak: mój mąż to byłby szczęśliwy hihi.

Miss już wkrótce będą usmieszki dzieciaków...ojjj już bym chciala żeby był koniec lipca i moglabym przytulić moje maleństwa....

Czytam forum w wolnych chwilach i nadrabiam zaleglosci. Tez jestem w ciagu dnia sama z chlopakami i poki co jakos ogarniam towarzystwo. Widze jednak ze sie coraz bardziej rozkrecaja. Aktywni sa ok 4 h dziennie, pozostaly czas przesypiaja. Karmie butla, dokarmiam piersia. Dzis mamy wizyte u okulisty - zostalam nam zalecona w zwiazku z tym ze chlopaki sa wczesniakami. Czeka nas jeszcze neurolog i ortopeda. Wczotaj moje szkraby skonczyly miesiac. Oj jak ten czas leci!
Wszystkim dziewczynom zycze lekkiej koncowki ciazy i trzymania sie w trojpaku. A tym rodzacym latwych porodow.

A u mnie dziś 7 tygodni stuknęło :szok: a wielgachne Smerfiki wyglądają tak:
944641_160501314127561_862693172_n.jpg

Załączniki

• 944641_160501314127561_862693172_n.jpg
    944641_160501314127561_862693172_n.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 85
Lilonka :-) jak oni szybko rosną! cudne masz smerfiki :tak:

...a ja dziś poszłam z moja sunią do veta, w sumie tylko na szczepienie, a wyszło,że jest chora i teraz akurat skończył się zabieg :-( ja myślałam,że mi się tak węch wyczulił i jej cieczkę tak czuje, a się okazało że to ropa z niej się sączy, ah biedne zwierzaki, też się muszą nacierpieć, sorry że zupełnie na inny temat, ale aż mi się płakać chce,że jednak nie udało się jej wyleczyć i musiało się skończyć zabiegiem, za jakąś godzinę mi ją przywiozą.

hej dziewczynu po pierwsze fajnie widziec ze troszke wiecej jest ruchu na naszym forum a najwazniejsze ze tyle pozytywnej energii i dobrych wiesci.:-),
Jam mam niestety nie przespana noc za soba. Taaak okrutnie mnie cala skora swedziala ze nie moglam spac, na szczescie rano mialam wizyte z lekarzem odnosnie cc to pobrali mi krew I teraz czekam na wyniki. Czekam, zaraz zadzwonic czy przypadkiem to nie cholestaza:confused:. Tak czy inaczej jest juz o wiele lepiej z tym swedzeniem. dali mi dzi pierwsza serie sterydow na plucka a jutro musimy zglosic sie na druga. badali mnie kilka godzin I jak skonczyli to bylam tak wykonczona ze po powrocie do domu padlam. przespalam 2 godz
Milo sie czyta wasze posty.
Miss, Gotadora ja tez jestem cicha fanka waszych blogow, jak tylko mam wolna chwile podczytuke. Zazdroszcze wam takich zdolnosci bo ta to totalne antytalencie jestem ani narysowac ani zaspiewac -masakra,
Rozyczka - wiem co czujesz ja do wczoraj wychodzilam z malej depresji bo balam sie ze sobie nie poradze z blizniakami, ze nie bede miala dla nich wystarczajaco sil I czasu, ale wczoraj pojawilo sie u mnie przyjacielskie pogotowie ratunkowe I wyciagnelo mnie z dolka ba a nawet zostawilo w przeswiadczeniu ze nasze szkraby sa wielkimi szczesiarzami bo maja dodatkowo swoje wzajemne towarzystwo:-).
Dytko- nie ma to jak w domciu. Mam nadzieje ze bedziesz szybciej dochodzic do siebie na "wlasnych smieciach" szykuj sie na przywitanie maluszkow bo czas leci nieublagalnie.
lilonka - dla takich widokow warto przejsc wszytkie te niedogodnosci koncowki ciazy. Gratuluje, piekne maluszki.

Ineska_uk ja miałam pierszy scan w 13 tyg i od tego czasu wizyty i scany co 2 tyg. póżniej monitorowana mnie co tydzień (ktg co drugi dzień) a na końcu trafiłam do szpitala ,ciąża bliżniacza z jednym łozyskiem jest jeszcze bardziej niebezpieczna więc dlatego muszą ją często monitorowac bo mogą wystąpić patologie łozyska (jak u mnie:no:) moja ciąże też miałam prowadzaną w szpitalu uniwersyteckim wydaje mi sie że maja w takich ośrodkach lepszą opiekę ze względu na to że uczą innych :-) U nas coraz lepiej chłopcy sie dogrzewają a ja produkuje mleko:-) biegam od jednego do drugiego (a dzieli ich odległość pół metra) obydwaj wrócili do wagi urodzeniowej troszkę sie martwie że słabo przybiorą na moim mleku :confused:rozmawiałam z lekarzem zaproponowali mi mieszanie mojego mleka ze specjalną odzywką dla wcześniaków (nie mlekiem sztucznym) i juz sie nie moge doczekać kiedy zaczną bo Oluś to ma sama skórę i kości :-)

reklama
u mnie jednak zaczatki cholestazy:wściekła/y:na szczescie jestem w domku dostalam leki I przykaz obserwacji ruchow malenstw.. w niedziele maja znow pobrac krew aby sprawdzic czy leki dzialaja.
Teraz to juz nawet sie ciesze ze cc wyznaczona na wtorek:tak:.
kolorowych snow.

Do góry