reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża - czuje, że to takie nierealne

Jestem w 11+3 tygodniu ciąży. Fizycznie czuję się naprawdę dobrze – praktycznie nie mam żadnych objawów, brzucha jeszcze nie widać, ruchów oczywiście też nie. I przez to mam czasami wrażenie, że ta ciąża jest nierealna. 🙈

Czy któraś z Was też tak miała na początku? Że mimo pozytywnych testów i wizyty u lekarza trudno było uwierzyć, że naprawdę nosicie w sobie maleństwo? Kiedy poczułyście się naprawdę w ciąży ?
Chyba najbardziej czekam teraz na USG w 12. tygodniu, żeby zobaczyć maluszka i poczuć, że to naprawdę się dzi
eje.

reklama
ha, wtedy to już na pewno kiedy trzymasz w ramionach swoje maleństwo, wszystko staje się tak namacalne i prawdziwe. A teraz kiedy jeszcze nie czuć ruchów i nic się takiego nie dzieje to takie głupie uczucie nierealne

Nie trzymałabym się tak terminu 12 tyg, byłam w 12 tyg na USG, mam brzuch a mimo to czasem uważam, że to jakieś bzdury totalne i że jaka niby ciąża. 😀
Chyba serio albo jest to tak fizycznie namacalne nie wiem, jak już kopie, albo jak dziecko opuści brzuch.

Jestem w 11+3 tygodniu ciąży. Fizycznie czuję się naprawdę dobrze – praktycznie nie mam żadnych objawów, brzucha jeszcze nie widać, ruchów oczywiście też nie. I przez to mam czasami wrażenie, że ta ciąża jest nierealna. 🙈

Czy któraś z Was też tak miała na początku? Że mimo pozytywnych testów i wizyty u lekarza trudno było uwierzyć, że naprawdę nosicie w sobie maleństwo? Kiedy poczułyście się naprawdę w ciąży ?
Chyba najbardziej czekam teraz na USG w 12. tygodniu, żeby zobaczyć maluszka i poczuć, że to naprawdę się dzi
eje.
Aktualnie 14+3 i za każdym razem w trakcie USG mam takie "O. Tam serio jest bobas". W poprzedniej ciąży uwierzyłam jakoś w 3 trymestrze, jak już chodzić było ciężko 😉

reklama

eje.
Najbardziej jak pójdzie do przedszkola i zaczyna pyskować 🤡 akurat ja każda ciążę czułam bardzo realnie od samiutkich początków, bo miałam hardcorowe objawy, coś było nie tak itp. Może jak zaczniesz szykować wyprawkę jakoś tak się to urealni. Jak zobaczysz wózek czy ciuszki ;)

Do góry