Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witam WasChyba dołączę się do mam studiujących dziennie. Test wyszedł pozytywnie, objawy ciąży są, dzisiaj mam wizytę u ginekologa na 16. Niestety przerwać naukę chyba będę musiała, chociaż chłopak namawia mnie abym kontynuowała, ale chyba nie dam rady. Studiuję geografię kończę teraz pierwszy rok, a na geografii zawsze na koniec roku są ćwiczenia terenowe po Polsce i na stacji limnologicznej . Pierwsze objazdowe wypadają w maju więc super, ale te na stacji we Wrześniu. To będzie 6 m-c ciąży i nie wiem czy dam radę. Za ćwiczenia takie się płaci, a trochę szkoda wyrzucać kasę w błoto wiedząc że będzie potrzebna. Termin miałabym w grudniu więc myślę, że trzeba by było sobie zrobić przerwę od drugiego roku. Takie pomieszane to trochę, bo mam warunek z pierwszego semestru (500zł trzeba zapłacić). Dlatego myślałam, żeby pozaliczać to co się uda (bez wyjazdówek), a później za rok zacząć spowrotem, pierwszy rok będzie łatwy, bo wszystko zaliczone prawie, więc tylko wpisy poprawa ocenek. Czas dla dzidziusia a potem zobaczymy. Teraz dodatkowo jeszcze pracuję jako promotorka na umowę zlecenie wiecie czy może przysługują mi w takiej sytuacji jakieś rodzinne itp.?? Nie wiem co zrobić. Do tego dochodzi rozmowa z mamą, a to będzie ciężkie ...
bedzie dobrze - ja zaczynałam w 6 miesiącu