• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 14 latach od poronienia

Witam, mam 31 lat. 14 lat temu poroniłam i od tamtego czasu nie mogłam zajść w ciążę. 3 dni temu zrobiłam test który pokazal mi 2 kreski. Kiedy mam udać się do lekarza na tzw.potwierdzenie ciąży? W załączniku przesylam zdjęcie pozytywnego testu ciążowego.

Załączniki

• Messenger_creation_1AB74738-6096-496D-8CE6-084DB1D16AAC.jpg
    Messenger_creation_1AB74738-6096-496D-8CE6-084DB1D16AAC.jpg
    41,9 KB · Wyświetleń: 129
reklama
Jakoś w 6tc najlepiej. Możesz też sobie skoczyć dziś na krew jeśli chcesz , beta hcg i potwierdzi ciążę oraz zrobić przyrost po 48h czy rośnie prawidłowo.
Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie ☺️

Ostatnia edycja:
Po 48 godzinach:)
Jakoś w 6tc najlepiej. Możesz też sobie skoczyć dziś na krew jeśli chcesz , beta hcg i potwierdzi ciążę oraz zrobić przyrost po 24h czy rośnie prawidłowo.
Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie ☺️
@Gabrielag1994 Myślę,że to poronienie sprzed lat nie miało wpływu na to,że po tylu latach dopiero zaszłaś w ciążę.
Najpewniej jest umówić się do gin w 6/7 TC , wtedy widać zarodek,akcje serca itd. Ale jeżeli jesteś po przejściach lub masz problemy z cukrzycą czy hormonami to można trochę wcześniej pójść do gin na konsultacje ale może nie być nic jeszcze widać na usg (u mnie z daty ostatniej miesiączki było widać serduszko w 6 TC+1 dzień ale wiadomo,że u każdej może być inaczej).
Śmigaj na betę, dorzuć progesteron (nie trzeba być na badanie bety na czczo) ,po dwóch dniach najlepiej w tym samym lab zrób jeszcze raz to badanie - to daje obraz na to czy ciąża się prawidłowo rozwija na tak wczesnym etapie.
Powodzenia:)

Po 48 godzinach:)

@Gabrielag1994 Myślę,że to poronienie sprzed lat nie miało wpływu na to,że po tylu latach dopiero zaszłaś w ciążę.
Najpewniej jest umówić się do gin w 6/7 TC , wtedy widać zarodek,akcje serca itd. Ale jeżeli jesteś po przejściach lub masz problemy z cukrzycą czy hormonami to można trochę wcześniej pójść do gin na konsultacje ale może nie być nic jeszcze widać na usg (u mnie z daty ostatniej miesiączki było widać serduszko w 6 TC+1 dzień ale wiadomo,że u każdej może być inaczej).
Śmigaj na betę, dorzuć progesteron (nie trzeba być na badanie bety na czczo) ,po dwóch dniach najlepiej w tym samym lab zrób jeszcze raz to badanie - to daje obraz na to czy ciąża się prawidłowo rozwija na tak wczesnym etapie.
Powodzenia:)
dzięki 😅

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry