Baby moje kochane jakie dzialanie wczesnoporonne?!
Majuska, Azula - spirala powoduje znaczne zagęszczenie śluzu szyjkowego, co utrudnia plemnikom dotarcie do jamy macicy - JAK MA DOJŚĆ DO ZAPŁODNIENIA JEŚLI PLEMNIKI NIE DOCIERAJĄ DO KOMÓRKI JAJOWEJ??
- zmniejsza ruchliwość plemników wewnątrz macicy i w jajowodach, pobudza produkcję glikodeliny A - substancji hamującej wiązanie plemników z komórką jajową, - - hamuje comiesięczny wzrost błony śluzowej wyściełającej macicę, co dodatkowo znacznie zmniejsza intensywność i czas trwania krwawienia miesiączkowego.
A skuteczność? Badania wykazały, że na 1000 kobiet stosujących tę metodę przez okres 12 miesięcy, zaledwie jedna zaszła w ciążę. Podobny wynik gwarantuje sterylizacja.
Ja mam MIrene w domu, ale nie zalozylam jeszcze bo musi to zrobic lekarz ktory sie na tym zna a nie byle rodzinny. Waham sie bo na przesuniecie i wpadke nie moge sobie pozwolic.
Yasminelle biore i jest w miare ok.
Flo wspolczuje akcji ze zwierzakami, mam nadzieje ze kocica sie wykaraska!
Azula Amelka nadal wyglada jak laleczka.
Zoyka JUlka jak zwykle sweet a z kucotkiem jeszcze bardziej. A uszu odstajacych nie widac, Ty chyba nie widzialas odstajacych uszu
Aniu gratuluje zeboli! Trzymam kciuki za swieta!
Majuska ja pamietam jak Ci wspolczulam hardcorowych nocy Packi a sama teraz mam. W dzien spala 2 razy po 30min.
A dzis byl u nas 3tyg mlodszy od Mii synek sasiadow. POtrafi przepelzac caly pokoj, odwraca sie z plecow na brzuch i odwrotnie i takie pozycje tworzy, ze ja jestem w szoku! Mia na pewno jest za rzadko kladziona na brzuch ale sadze, ze ona poprostu cala energie na darcie pozytkuje!
Aa i tamten ma czerwone i nabrzmiale dziasla...Mia ma blade i normalne wiec to nie zeby.