reklama

Ciąża po 40

Witam się dopiero teraz .Katrina ucałuj pajacyki:-DTam na wyspach to może tej wiosny nie ma jak w PL ale jakoś bardziej optymistycznie z taką zielenią:tak:Co u Anki de ,co u Marzenki ,co u Asi???

reklama
Ollena - Alinka takimi rumieńcami reaguje m.in. na zmiane temperatury, tzn. na dworze jak jest zimno, jak wieczorem przed spaniem poszaleje i się zmęczy (a robi to co wieczór - co widać na fotce). A jesli chodzi o jedzenie to na pewno nadmiar białka i banany.

A probowalas ja kapac i sparowac Aveeno? te balsamy/mydla i plyny do kapieli dzialaja cuda. Swego czasu moja babcia wysylala to z USA mojej kuzynce ktora miala masakryczne uczulenie, wszedzie. Tylko to pomagalo, w koncu wyleczylo.
ja wszelakie zmiany tym smaruje i zaraz pomaga.

Psiary moze wiecie dlaczego suka moja chce sobie odgryzc lapy?
Od jakis 2 miesiecy tak gryzie tylnie lapy, ze ma czerwone i czesto kuleje. Nie pozwalamy jej, ale jak nie gryzie to lize i tak w kolko..
O alergii czytalam ale ona nie miala raczej zmienionej karmy.

Ostatnia edycja:
Ollena w którym dokładnie miejscu podgryza te łapy, czy cos poza tym sie jej dzieje, np. na skórze, czy wypada jej jakos nadzwyczaj dużo sierści, jak z apetytem? Mi przychodzi do głowy jedynie alergia, ale zapytam naszej wetki co to może być, opisz mi najdokładniej jak możesz co to sie dzieje, byc może cos na tle psychicznym ? ( oby nie)

Ufff, miałam aktywny dzień, z rana kontrola inspekcji sanitarnej w naszym przytulisku, potem szybkie ogarnięcie domu, gabinet i byłam w końcu na spotkaniu z tym wetem, który mi proponowal współprace odnośnie strzyżenia, no i wróciłam lekko padnięta. Sama nie wiem co robić, bo niby oferta spoko, 2 razy w tygodniu robota u niego w lecznicy z wyposażonym juz we wszystko saloniku, bardzo ładnym, warunki finansowe do przyjęcia, ale mam zgryz, bo jak 3 razy w tygodniu będę w lecznicy tu gdzie teraz na popołudnia, i tam pojade na cały dzień od 10-18 ( dojazd 30 min ) to praktycznie Paćki w tygodniu na oczy nie będę oglądać, tyle co rano przed żłobem i przed kąpielą...no i co tu robić:no::no::no:

Od Asi żadnych wieści????

A Kłaczek zwykle bardzo aktywna, gdzie?

że nie wspomne o misi, Ance D i Flo...zaginęły w akcji:no:

Jestem... Jakos tak.. dupianie sie czuje. Beret mi sie ryje.
Mlody ok. Poza tym ze dzis dojrzalam do zakupu smyczy, ze spedzil kilka upojnych minut siedziac przy skrzyni z zabawkami, pierdzac i cieszac sie z tego, ze latal dzis za jakims Murzynem po markecie i wrzeszczal "taaata", to wszystko z nim w normie.

cześć, jestem... mam tak dość tej zimy, że mi się nic nie chce, ciężko się do czegokolwiek zabrać, ech... Dziecina wybiera mi jaja, szaleje, cały czas za nim biegam i odkrywam w domu coraz to nowe niebezpieczne rzeczy.

Sandy - strasznie mi przykro.
Kłaczku - kciuki zaciśnięte i trzymaj się. A Karol z Murzynem - bomba!
Majuska - no rzeczywiście zgryz, ale nie wątpię że jakoś to rozwiążesz sensownie.
Andzike - och, biedny żuczek i biedna Ty. Ale może czas zwizualizować i przyciągnąć coś pojemniejszego.
Katrina - pajacyki ślicznościowe!
Ollena - te łapy może być grzybica albo gronkowiec też. Albo alergia kontaktowa - na przykład pies w coś wdepnął ( na czymś usiadł), skóra zareagowała świądem, a potem już ciągłe memłanie robi swoje.

reklama
Ona jakis czas temu skaleczyla sie w poduszke na lapie. Lizala wiadomo ale tak, ze miedzy 'palcami' jej sie czerwone jak ogien zrobil. lapa sie zagoila a ona gryzie obydwie, raz jedna raz druga, czasami kuleje.
Jutro przy swietle dziennym zobacze jak to wyglada na dzien dzisiejszy ale sprawdzamy regularnie i nic tam nie ma, oprocz zaczerwienionej skory zaraz po gryzieniu/lizaniu. Jutro zobacze jak to wyglada bez wczesniejszego meczenia lap przez Pole.

Majus apetyt nad wyraz dobry, siersc jej nie wypada specjalnie bardzo, w normie, skora ok, cala suka cacy;)

Flo ta grzybica czy gronkowiec jakos specjalnie wygladaja? no jutro zobacze.

klaczku Karol jest cacusny, Murzyn tez musial byc skoro na tate wygladal;-) Poza tym nie lam sie!!

Mia ma katar po pas, ja mam katar po pas i gardlo bolace ze zdwojona sila. A bylo ok przez 2 dni i u mnie i u niej :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry