reklama

Ciąża po 40

Klaczku - hmm jakby to napisac, nie jestem bardzo zaskoczona tym faktem. To, ze linoleum jest podocinane do mebli, to standard, widac wylewka tez po umeblowaniu..... masakra, ale niestety takie sa tu realia.

reklama
Kłaczku pomyśl sobie że meble są dzięki temu stabilnie osadzone :-D
Flo ja mam te same dylematy - co i jak zrobić żeby wychować Kubulę na zwyczajnie porządnego i dobrego człowieka. Ciężkie to zwłaszcza w dzisiejszym świecie. A Kubul nie należy do dzieci uległych :-) spokojnych :-)
Kubu - ideale chodzący :-D to proszę się dzielić przepisami :-D potrzebujemy / poszukujemy inspiracji :-D

Witam. Kłaczku meble obmalowane farbą olejną widziałam.... ściany wymalowane bez odsuwania mebli też ale takich cudów o których piszesz to nie :szok::szok::szok:!
Misia wychowanie dzieci w dzisiejszych czasach to jest wyzwanie...chłopiec czy dziewczynka ... nie widzę różnicy. Wiadomo płeć jest wyznacznikiem problemów ale na każdym etapie życie zarówno przy wychowaniu chłopca jak i dziewczynki czasem napotykamy takie problemy .... że tchu brakuje.
Coś w tym jest największymi nauczycielami dla naszych małych mężczyzn są ich ojcowie.

Widzialam... Widzialam plytki ulozone wokol pionowej plyty, stanowiacej podpore blatu kuchennego. Widzialam niedomalowana sciane we wnece za polka, lezaca na listwach przybitych do sciany - wystarczylo polke wyjac i przeleciec walkiem, zamiast sie pie...c z objezdzaniem jej dookola. Ale dowiedzialam sie wlasnie, ze pod nasza wylewka moze byc drugie linoleum albo i wykladzina z "poprzedniego poziomu". Coz... Jakby kto pytal, to do sufitu miejsca dosc! :dry: Bedziemy to sprawdzac robiac kuchnie... Juz sie boje.

Adonis Pearl
34erg2h.jpg

Coś w tym jest największymi nauczycielami dla naszych małych mężczyzn są ich ojcowie.
i właśnie o to chodzi...
Może teraz to się zmieniło, jednak tatusiowie biorą udział w wychowaniu, ale pokolenie moich rówieśników to był przeważnie model z nieobecnym ojcem. Więc ( wiem, nie zaczyna się od "więc") w domu mamusia + babcia, w przedszkolu przedszkolanka , nauczycielki w szkole - same baby. Takie sfeminizowane środowisko chyba nie służy chłopcom ;)

Kłaczku - :szok: a na czym te meble w takim razie stoją???:szok::confused:

Kłaczku kwiatki przepiękne!!!! Jesteś dla mnie guru w tym temacie. Zajęłam się hodowlą fiołka alpejskiego....i jakoś cienko mi idzie..sadzonki mają ok 5cm i zwijają im się listki:-(. Co do remontu to nie zazdroszczę.....

Kłaczku :szok::-D..śmiać się czy płakać?:-D...a u nas w kraju się na budowlańcach "psy wiesza' :-D jestem pod nieustającym wrażeniem Twoich hodowli:tak:

Dziewczyny nie popadajcie czasem w paranoję jakąś dążąc do perfekcji w wychowywaniu dzieci;-) kiedyś taką historyjkę słyszałam, że babeczka adoptując psa ze schroniska, pytała kierowniczki : No i co ja teraz mam z tym psem robić, żeby było mu u nas dobrze " odp. "kochać, po prostu kochać" wiem, że niekoniecznie wszyscy są psiolubami i mogą to różnie odebrać, ale mi się wydaję, że podstawą jest dziecko kochać, tylko taką "nieskrzywioną" miłością, tak , żeby ono to czuło, nawet jak się popełnia błędy, nawet takie jak drobne klapsy , to prawdziwa rodzicielska miłośc "uleczy" wszelkie nasze niedoskonałości:-D

Majuska! Z ta miłością czy do zwierząt czy do dzieci to trzeba ostrożnie... kochać, ale tak, żeby krzywdy nie zrobić.... za dużo naoglądałam się rozwydrzonych dzieciaków którym w wieku 15+ w głowie się przewraca, bo myślą że boga za rogi złapali.... wiesz ciężko jest pisać w tym temacie bo nigdy nie wiadomo co nasze dzieci nam zgotują za los....

reklama
Flo, nie wiem! Na poprzednim poziomie podlogi?? :szok:
Ewe, wahania temperatury? Za sucho?? Moze za cieplo w ogole? Sprawdz warunki.
Kochac tez trzeba madrze. Madra milosc skarci, wyznaczy granice, ustali zasady.
Majuska, Anglicy prawdziwe cuda potrafia w tym wzgledzie... Naprawde mnie zadziwiaja.

- Karol! Nie ruszaj lapa! Kare masz!
- Ale mamusiu! Opokoj sie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry