reklama

Ciąża po 40

Dzieki!!! Juz troche ochlonelam... Lekarz dopiero za tydzien. Brzuch pobolewa. Nieprzyjemne, podobne do miesiaczkowych skurcze budza mnie w nocy, wiec troche sie boje jak to dalej bedzie. Ale najbardziej to sie ciesze :rofl2: Caluski!

reklama
to jeszcze nie taki straszny wiek, moja mama urodziła siostrę w wieku 40lat z tą tylko różnicą że było to 25 lat temu, teraz jest dużo lepsza profilaktyka wiele wad mozna wykryć wcześniej, tylko ktora miałaby odwagę coś z tym zrobić, sama teraz jestem na końcówce ciąży to moja pierwsza dzidzia w wieku 33 i powiem strzeże że nie chciałam tych badań bałam się. Głowa do góry będzie dobrze, musisz tak myśleć dla dobra tej małej kruszynki

Dzieki! Bylam dzis u lekarza... Widzialam malutki Babelek, a pani doktor doszukala sie pulsujacego serduszka. Poki co wszystko OK. Termin na 5 lipca. Powiedzialam najblizszym przyjaciolkom, ale nie wiem jak to gladko sprzedac moim wlasnym rodzicom. Do tej pory byli srednio zachwyceni moim zwiazkiem, a tego to zupelnie. Wiem,ze ich reacja mnie zaboli. No ale trudno. Byle tylko wszystko bylo dobrze z Malenstwem. Caluski

Moja siostra dwa lata temu w wieku równych 40lat i zaliczyła wpadke..wczesniej miala 8 letnią corke. Ale to była taka sytuacja, ze ona w separacji ze swoim mężem i to dziecko ma z innym. No i jej synek urodził się cały i zdrowy i nie było żadnych problemów. Ja osobiscie teraz mam 36lat, mam juz syna 14lat i corke 14miesiecy(wiec do 40 mi nei duzo:D)i też jestem w ciąży. Będe miała bliźniaki. Znam w ogole duzo takich osób, które po długim czasie decyduja się ponownie na dzieci i wszytsko jest wporzadku. Jedynym problemem jest zachowanie wczesniejszego dziecka, które przez dlugi czas było jedynakiem a teraz dziwnie się zachowuje( np. tak jak w moim przypadku, gdy sen dowiedział się, ze będe miala blizniaki...) . Wlasnei slyszalam, że po 35 roku jest duze prawdopodobieństwo, że mogą urodzić sie bliźniaki no i to trafilo na mnie hehe...
Pozdrawiam was Kochane;-)

Wiecie ja swoje dziecko urodziłam na krótko przed 40 jest wcześniaczką z 25/26 tyg. z wagą 750gNiewiem co było przyczyną mojego przedwczesnego porodu najważniejsze,że moje dziecko żyje i jest zdrowe chociaż miałam sporo z nią problemów W domu oprócz małej mam 2 dorosłych dzieci,które bardzo dobrze przyjęły wiadomość o narodzinach małej a co śmieśzniejsze moja córka jest jej chrzestną.Mała jest moim dzieckiem z nowego związku i wiecie nie żałuje decyzji jaką podjęliśmy z moim partnerem.Moje dziecko jest dzieckiem planowanym co może niektórych dziwić ale jestem szczęśliwa że mam swoją Julcie

Kochane dziewczyny! Dzieki za wsparcie! Dobrze wiedziec, ze moze byc dobrze, i ze nie ja pierwsza stara matka wariatka....:sorry2:
Po wizycie u lekarza (wszystko dobrze :tak:) czuje sie o wiele spokojniejsza. I coraz bardziej sie ciesze. Moj Babelek ma dopiero 6 tygodni ale pani doktor dopatrzyla sie pulsujacego serduszka ... Wszystko we mnie zmieklo... ale chyba nie musze tego Wam tlumaczyc. Trzymajcie kciuk!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry