reklama

Ciąża po 40

reklama
Ja nie planuje robić dodatkowych testów, bo nie przekonuje mnie spokój po wykluczeniu jednego typu chorób (genetycznych) jest jeszcze wiele rodzajów schorzeń.. i żaden test mnie nie zapewni o 100% zdrowia dziecka. Chciałabym żeby było zdrowe, jak każda z nas..
To dziecko to dla mnie cud, wywalczony przez nas przez lata i będę kochać czy zdrowe czy chore. Jakieś dodatkowe badania myślę, że tylko jeśli okazałoby się że trzeba szybko działać z jakąś interwencją medyczną, w moim łonie lub tuż po narodzeniu.
Brumba, a czy test Pappa będziesz robić? Ja zobaczę co będzie w poniedziałek, Ale wiem, że test Pappa też nie jest 100%.Jego wyniki kłamią, to wiem nie tylko na naszym forum. Na stronie mamaginekolog.pl,tam lekarka też o tym pisze. Właśnie tyle się naczekałyśmy, na cud i już kochamy. Dobranoc kochana

Ja nie planuje robić dodatkowych testów, bo nie przekonuje mnie spokój po wykluczeniu jednego typu chorób (genetycznych) jest jeszcze wiele rodzajów schorzeń.. i żaden test mnie nie zapewni o 100% zdrowia dziecka. Chciałabym żeby było zdrowe, jak każda z nas..
To dziecko to dla mnie cud, wywalczony przez nas przez lata i będę kochać czy zdrowe czy chore. Jakieś dodatkowe badania myślę, że tylko jeśli okazałoby się że trzeba szybko działać z jakąś interwencją medyczną, w moim łonie lub tuż po narodzeniu.
Zgadza się. Tyle że bez badań nie znamy schorzenia i nie możemy interweniować w żaden sposób :( poza tym test podwójny plus test wolnego DNA płodu i badanie USG daje nam niemalże pełen obraz zdrowia naszego dziecka. Twój sposób myślenia to tak jakbyśmy zrezygnowały z badań krwi, USG piersi albo z cytologii bo przecież mogą dotknąć nas inne choroby. Oczywiście, że mogą. Ale staramy się monitorować i wykluczac. Im więcej uda się wykluczyć tym lepiej. I nie ma znaczenia czy chodzi o zdrowie naszych dzieci czy nas samych. Podobno nie ma ludzi zdrowych. Są tylko nie przebadani.

Brumba, a czy test Pappa będziesz robić? Ja zobaczę co będzie w poniedziałek, Ale wiem, że test Pappa też nie jest 100%.Jego wyniki kłamią, to wiem nie tylko na naszym forum. Na stronie mamaginekolog.pl,tam lekarka też o tym pisze. Właśnie tyle się naczekałyśmy, na cud i już kochamy. Dobranoc kochana
My już po terminie testu Pappa i nie robiłam całości tylko szczegółowe usg.
Pappa to w dużej mierze statystyki które potrafią zasiać wiele niepokoju, często zupełnie niepotrzebnie. Ma też swoje plusy które mnie jednak nie skłoniły do zrobienia tego testu. Tak, ja kocham od " dwóch kresek" :biggrin2:

Dziewczyny, nie wiecie co moze byc przyczyna silnych bólów brzucha a raczej podbrzusza? 23.02 miałam łyżeczkowanie, 25.03 byłam u ginekologa na kontroli i było ok. Boli mnie bardzo od 3 dni. Myślałam że na @ ale trzy dni boli i nadal nic. Pierwsza @ po poronieniu jest jakas inna? Bardziej bolesna?

Cześć Dziewczyny, jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać.
U mnie niestety się nie udało ;(
Trzymam za Was mocno kciuki za starające się aby w końcu spełniły się Wasze upragnione dwie kreski, za przyszłe Mamusie aby Wasze fasolki rosły zdrowo a Wy żebyście były najszczęśliwszymi Mamusiami na świecie :)
Trzymajcie się mocno, dziękuje za wsparcie i będę tu czasem do Was zaglądać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry