kwiatek250
Fanka BB :)
Ale więcej jest jednak plusów i widok za oknem cudowny, nawet po tak ciężkiej nocy."Zalety" mieszkania blisko gór: wieje halny jak nie powiem cobędzie ciężko się spało a rano budzik będzie bezlitosny
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ale więcej jest jednak plusów i widok za oknem cudowny, nawet po tak ciężkiej nocy."Zalety" mieszkania blisko gór: wieje halny jak nie powiem cobędzie ciężko się spało a rano budzik będzie bezlitosny
![]()
Ja dowiedziałam się przy USG pierwszego trymestru.Napiszcie mi w którym tyg. podaje się płeć?ja byłam w 21tc i mi tylko powiedział ze ciąża prawidłowo się rozwija.
Tojaka, ile mogę dać w butelce dla 3tygodniowego dziecka. Położna kazała mi dawać 3x60ml, dzis lekarz powiedział, że możemy dawać 3x90ml, ale moim zdaniem mała jest ciągle głodna..., więc ja się zastanawiam czcy nie dawać jej mleka częściej.....
Jetem pogubiona w tym karmieniu. Była u mnie znowu plozna w czwartek i okazało się, że mała w trzy dki za dužo przybrała 175gr....., zastanawiam sie czy ona nie ma coś nie tak z tą swoją wagą. Trzy ostatnie dni spędziłam na główkowaniu co zrobić z tym karmieniem, boja jestem padnieta, cycki od laktatora mnie bolą, mała nie dojada, a ja nie mam czasu na.nic, więc samopoczucie mam do dupy. Daję sobie ostatnie dni i albo się to unormuje, albo przechodzę definitywnie na mleko modyfikowane...
Nie, waży ją wtedy, gdy przyjdzie, czyli raz o 11, a innym razembo 16.00m,zawsze w pieluszce, ale suchej pieluszce.Kwiatek a ona zawsze w tym samym momencie wazy ? Np po 3godz przerwie jedzeniowej i nago?
Mala juz nie chce piersi czy laktator na pobudzenie?
Chodzi o to, ze raz moze miec pusty zoladek raz pelny, raz akurat zrobila kupke drugi z pelnymi jelitkami. Wtedy te pare gram roznicy moze byc.Nie, waży ją wtedy, gdy przyjdzie, czyli raz o 11, a innym razembo 16.00m,zawsze w pieluszce, ale suchej pieluszce.
Mała jak najbardziej kocha moje cycki i mleczko, tylkojest tego tak mało, że działam kaktatorem na pobudzenie i g.... to daje, a ja nie chcę, żeby ona głodowała. Jeszcze się przestanie dobrze rozwijać.
Ja w ciągu dnia daję cycka na żądanie, czyli często, bo moja tak co 2 h chce, lub nie chce z niego w ogóle schodzić, plus ze 2-3 razy mleko. W nocy kolo23.00, 3.00 i 6.00 - częściej nie dam rady, bo ona śpiiszkiem jest, pod warunkiem, że nie płacze, bo jest głodna..., ale teraz juz to wiemy i dajemy kolejną butlě.@kwiatek250 my tu piszemy ,ale Ty sama musisz wyczuc vo i jak .Sa dzieci ktore pija co 3 h jak w zegarku .Ja tak nie mialam.Moj mleko pije tylko na spiocha,a najlepsze to jest tylko do 5 nad ranem .Potem nie chce i spi dalej .Ktos mi powiedział ze nie wyobraza sibie na spiocha ja daję i jakos leci.Ty nas poczytaj ,ale Ty musisz wybrac to co wlasciwe dla Was .No i jak przestaniesz dawac cycka to pamietaj by przepajac woda .
Pierwsze tygodnie to nieustanne karmienie, zwłaszcza jak dziecko na cycu, też mialam wrażenie że mała może nie dojada, może jest głodna, że mam za mało pokarmu, niestety na cyckach nie mamy miarki ile dziecko wypiło, a maluszek też lubi sobie possac nawet jeśli nie jest głodny. Laktator nie jest wyznacznikiem ile jest mleka, ja jak chciałam odciągnąć i zostawić bo miałam coś załatwić to nic nie chciało lecieć, ledwo na dnie butelki naciaglam, a jak mała się przyssala to od razu mrowienie i leciało mleko. Potem kupiłam taki dzbanuszek laktacyjny, jak z jednej piersi ją karmiłam to z drugiej kapało do dzbanuszka,było to bardzo proste i wygodne, uzbierało się 50-60ml bez wysiłku, robiłam to nad ranem, po nocy najwięcej leciało, i zamrazalam, cycki to nie magazyn tylko produkcja na bieżąco, dziecko ssaniem najlepiej je stymuluje. Po prostu najlepiej nastawić się ze te ierwsze miesiące tak właśnie wyglądają, dziecko chce ssać i czuć bliskość mamy, inne rzeczy zostaną na później, gorzej jak się ma inne dzieci którymi trzeba się zająć, no to już hardkor i dobra organizacja. Kochana jeśli mała przybiera to znaczy że się najada, rozumiem z tym Laktatorem bo sama bym wywaliła przez oknoNie, waży ją wtedy, gdy przyjdzie, czyli raz o 11, a innym razembo 16.00m,zawsze w pieluszce, ale suchej pieluszce.
Mała jak najbardziej kocha moje cycki i mleczko, tylkojest tego tak mało, że działam kaktatorem na pobudzenie i g.... to daje, a ja nie chcę, żeby ona głodowała. Jeszcze się przestanie dobrze rozwijać.