reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Hej. Ja już po badaniu. Mało przyjemnie ale bez tragedii. Trochę było machania igłą żeby ją dobrze ustawić i żeby się nie zatkała i mnie to stresowało.
Czuję się ok. Nic się nie dzieje. Teraz mam poleżeć z dwa dni. No i czekać na wyniki. Mają być do miesiąca😱
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa i myśli.🤗

Nie robilas mikromacierze? One sa szybciej. A wynik amniopunkcji czesto jest po' 3 tyg. Teraz trzymam kciuki za idealny wynik . Dostalas cos ? Ja mialam progesterone w zatrzykach, antybiotyk i rozkurczowe ale czytam tu, ze malo kiedy Daja w pl. I nie kazali mi lezec, tylko uwazac.

@Rozdepka kciuki zaciśnięte.

Ja jestem już po wizycie. Serduszko nadal bije. Wg Pani doktor w dobrym tempie, prawidłowo. Pęcherzyk okrąglutki tym razem, więc leżenie pomogło. Dostałam wreszcie kartę ciąży. Na 27.12 jestem umówiona na badania prenatalne 🤗 Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Załączniki

• Screenshot_20211117-121831_Gallery.jpg
    Screenshot_20211117-121831_Gallery.jpg
    223,7 KB · Wyświetleń: 84
@Rozdepka kciuki zaciśnięte.

Ja jestem już po wizycie. Serduszko nadal bije. Wg Pani doktor w dobrym tempie, prawidłowo. Pęcherzyk okrąglutki tym razem, więc leżenie pomogło. Dostałam wreszcie kartę ciąży. Na 27.12 jestem umówiona na badania prenatalne 🤗 Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Super wieści, aż miło się czyta:tak:

Nie robilas mikromacierze? One sa szybciej. A wynik amniopunkcji czesto jest po' 3 tyg. Teraz trzymam kciuki za idealny wynik . Dostalas cos ? Ja mialam progesterone w zatrzykach, antybiotyk i rozkurczowe ale czytam tu, ze malo kiedy Daja w pl. I nie kazali mi lezec, tylko uwazac.
Ja miałam zaleconą nospe i magnez i tez bez lezenia.

Robiłam, te mam dostać szybciej, ale coś mi lekarz tłumaczył że to tylko badanie uzupełniające i trzeba mieć wyniki ze zwykłego. Trochę mnie to zbiło z tropu bo byłam pewna ze mikromacierz da odpowiedź co z tym 3 chromosomem a lekarz twierdzi nie trzeba czekać na całośc.
Leżenie mam tylko dwa dni i to nie plackiem. Nospę jeszcze dziś mam wziąć. Duphaston biorę od początku ciąży . Magnez też suplementuję. Niczego innego nie dostałam.

reklama
Póki co jest ok, choć dzisiejszy dzień słabszy. Brzuch ciągnie przy bliźnie po wyrostku. Za to Malutki się już fajnie pręży i próbuje pierwsze kopniaczki. Myślałam że poczuje go później, a to już.
Znam ten ból 😕 brzuch sie rozciąga i sprawia ból blizna a do tego jak młody jeszcze swoje dołoży to dopiero jest maniana 🙄

Do góry