reklama

Ciąża po 40

Aniu - biodra i pupa były zdecydowanie przed brzuszkiem, ale w każdej ciąży tak miałam. Taka moja uroda. Brzuszek jest chyba okrągły - tak mi wygląda. Włosy na głowie - nie jest ich ani mniej ani więcej, tyle co było (w poprzedniej było ich więcej i mocniejsze), a te na nogach, pod pachami itd. .... zdecydowanie mniej i tez wcale nie jestem smutna z tego powodu. Dlatego łudzę się, że może jednak córcia....

Kłaczek - Karolek jest duży, nie tłusty - tak jak piszesz, ubranka są za małe, bo krótkie, a nie za ciasne, a to jest różnica.

reklama
klaczek, ollena, katrina ale szok z tym mlekiem :szok: ja je widzialam na polkach w sklepie i tak jak wy myslalam ze jakies bardziej tresciwe jest!
Mi go nikt nie proponowal bo karmie cycem, ale jak ostatnio mloda poszlam wazyc to baka mi kazala odciagac jej uwage od cyca bo jest ponad 98 centylem wagowo, a 75 na dlugosc... no sorry ale ja myslalam ze jak na zadanie sie karmi to na zadanie anie godzine pozniej :wściekła/y: jakos mi sie to nie spodobalo i potem jeszcze podpytalam babki (tez health visitor) na grupie dla mam o to a ona ze sie mam nie przejmowac i karmic jak karmie, i ze ona by uwazala ze waga niemowlaka jest problemem tylko jesli hamuje to jego rowzoj fizyczny, a moja sie normalnie rozwija : palce do buzi wklada, przekreca sie itd. Nosi od 4 miesiaca ubranka na 6-9 miesiecy, czyli na 74 i fakt sa za dlugie, tez na 68 byly za ciasne i w klatce piersiowej i w pupie ale ona ma chyba poprostu taka budowe - kobieca ;) duza pupa i uda ;). Mi sie jakas gruba nie wydaje, zdjecie wkleje na dowod :tak:

A wage urodzeniowa podwoila jak miala 3,5 miesiaca wiec Karolka nie pobije ;)

Załączniki

• 6980030711_99d736f6e8.jpg
    6980030711_99d736f6e8.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Cytryna i nie wyglada Twoja corenka na upasiona. Ja celowo Karolowi fotke zrobilam w bodziaku, zeby raczki i nozki pokazac. Masz mierzona dlugosc malej?? No, to mnie nikt dlugosci nie sprawdzal! Kurcze, tym bardziej niech sie baka odpimpuska od dziecka bo jakim prawem twierdzi ze go trzeba blokowac, skoro nie zna proporcji wagi do wzrostu? No z waga to Karol faktycznie polecial bo wage podwoil z haczkiem, a 3 miesiecy jeszcze nie ma.

Zmierzyli mi ja pierwszy raz odkad skonczyla 6 tygodni, wtedy na dlugosc byla w 75 a wage w 91 centylu. Ta babka jakas dziwna byla, ta z ktora potem gadalam wydawala mi sie bardziej z sensem wiec do jej uwag sie zastosuje i dziecka na diete nie przestawiam ;)

No i zmierzylam malego - pewnie niezbyt dokladnie, ale wyszlo mi 62-64cm, czyli mniej wiecej 91-98 centyl. No, to czego ta kobita chciala? Na drugi raz jak sie bedzie czepiac, powiem jej zeby go zmierzyla i jesli beda duze dysproporcje miedzy wzrostem a waga to bedziemy MOZE kombinowac. MOZE.

Siatke centylowa mam w "red book'u" - odpowiedniku ksiazeczki zdrowia dziecka. A wazyc malego biegam do Child Clinic - raz w tygodniu jest tam dzien wazenia i sie lata. Poprzednio bylam jak skonczyl miesiac, potem jak skonczyl 2 byl wazony u GP na bilansie, a teraz poszlam bo cos mi sie wydawalo na rekach ze go przybylo solidnie - okazalo sie ze dobrze czulam, w 3 tygodnie przybral ponad 1kg. Ja wiem ze to statystyki, ale (tak kombinuje) jesli waga i wzrost sa w zblizonych centylach to dziecko nie jest utyte, tylko po prostu cale duze, wiec niech mi sie tam nie czepiaja chlopaka bo zaczne kasac.;-)

katrina nadal nie znasz plci? juz nie bedziecie znac? widze, ze chcesz corcie:-) ja juz sie staram pogodzic z tym, że raczej syn bedzie (wnioskuje z dnia zaplodnienia i zdjecia twarzy na usg 4D) i niby juz sie pogodzilam, ale czasami wstaje rano i pytam siebie z rozpacza co zrobie jak nie bedzie corci...

klaczku dla mnie karol tez nie gruby, taki niemowlak poprostu zdrowy :-) no i dzieci wyrastaja z tych waleczkow :-)
Widze, ze jednak wprowadzilas inne jedzonko oprocz mleka?

cytryna Twoja malutka sliczna i wydaje mi sie normalnych rozmiarow:-)

Ja wlosy mam teraz piekne, tzn w tym sensie ze mi nie wypadaja drugi raz w zyciu, bo mam bardzo malo wlosow i przeswity widac niestety, a wypadaja mi cale zycie i po ciazy bedzie koszmar. Inne wlosy chyba normalnie rosna, nie zauwazylam jak tam z nimi, musze sie przyjrzec czy wolniej rosna a moze lepiej nie bo zaczne sobie cos wmawiac ;-)

Ostatnia edycja:
Ollena - na pierwszym USG nie poznałam płci maluszka, drugie będę miała dopiero teraz w środę, ale pewnie juz jest tak ściśnięte, że ciężko będzie podglądnąć, zresztą nie wiem czy chcę. Teraz jak już zostało tak mało czasu, to może zostawimy sobie jako niespodziankę do końca.
Ja póki co mam 2 córcie i na prawdę nie będę rozpaczać jak i tym razem jest dziewczynka (nawet na to liczę).

Wydaje mi się, że przy chłopczyku wytwarza sie więcej hormonów i włosy, zwłaszcza na nogach są mocniejsze, gęściejsze i szybciej rosną, ja na prawdę mam ich kilka na krzyż i są tak rachityczne.... że zakrawa mi to na płeć piękną hihi. Po ciąży mogłyby takie na nogach zostać, nie miałabym nic przeciwko temu.

Kłaczku - ja miałam z kolei w druga stronę problem. Tak około roku do dwóch lat Alinka była bardzo długa (wysoka), a waga nieduża. Ale jej tato jest taki szczypiorek, to wiadomo po kim geny odziedziczyła. Nawet teraz waży ok. 15kg, a wzrost 104cm.

reklama
Witam niedzielnie :-D
Zapowiada się ładny dzień, spędze go niestety sama i nawet bez psa. Robert pojechał na wieś do naszego domku przygotować ziemię na działce do siewu warzyw. Tabiś wybiega się szczęśliwy, bo ma trochę za mało ruchu w mieście...
Siedziałam dziś nocą i zaciskałam zęby tak bolały mnie opuchnięte stopy. Miałam wrażenie, że skóra mi na nich popęka i klęłam sama siebie za głupotę :crazy: Wczoraj nie użyłam masażera a on bardzo rozluźnia nogi i łydki i dzięki temu o wiele lepiej funkcjonuję. Także dziś nie ma mowy żebym odpuściła ten zabieg....
Katrina myślę, że to będzie dziewczynka :-D Ten mizerny zarost to hormony a u chłopaków włos rosnie bujnie wszędzie :)) Poza tym chyba nosisz piłeczkę jako brzuszek zamiast naleśnika :-D
Mój mówi że piłeczkę miałam jeszcze kilka dni temu a teraz to jest przebita piłeczka z uciekającym powietrzem, bo brzuch bardzo mocno opadł na dól i wisi na kolanach. Chyba go palnę w łepetynę :))))
Jak nocne marki i ich pociechy? :))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry