• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Kłaczek te marki włąsne są całkiem fajnej jakości. Mam ciuszki z nexta i mothercare i nie wiem może ślepa jestem ale nie widzę AŻ takiej róznicy w jakości. No i jednak te tanie marki UK są zdecydowanie lepsze od drogie smyka :-( pomijam inne marki typu: wójcik czy cocordilo (czy jak to sie nazywa). Zwłaszcza, ze średnio 3 miesiace i już out.
Ja swemu obłapiaczowi zwróciłam uwagę to usłyszałam, że jestem dzieckiem alkoholików i nie wie czy jestem godna przystapić do tego sakramentu... nie wiem skąd czerpał wiedzę o mej rodzinie :-D teraz to mnie śmieszy ale wówczas do śmiechu było mi tak sobie. Uczył nas bardzo krótko i został zamieciony pod dywan - znaczy przeniesiony :-)
Młody jeszcze wchodzi w 3-6 miesiąca :-D ze spodni na 68 cm ma aktualnie bermudy ale są nadal za szerokie :-D

reklama
laski to jest przerażające co opisujecie ..nie miałam na szczęście takich doświadczeń

Misia nie wiem po ile jest wójcik, ale cocodrillo jest strasznie drogie, fakt piekne, ale soryyy, body po 7 dych:no: ... co ciekawe moja kumpela jest przedstawicielem tej marki i im sie to zaje..iście sprzedaje:sorry:
Ja mam wszystkie te angielskie marki, wszystko się super pierze i nosi, ale najbardziej podoba mi się Next:tak:

Majuska nie wiem na co przystaje, na pewno bede walczyc ale nie chce jak zwykle sie klocic a on mi pozniej bedzie dzien w dzien wypominal jak to u mnie w domu mu sie zle mieszka, ze nigdy wiecej nie bedzie i ze tam jest wiezienie no i to, ze zawsze mu psuje urlop.
A co do zakupow to tez dzis bylam, tyle ze ja nie mierze, no i nakupowalam troche ale 2 kiecki musze jutro oddac lub wymienic bo jakies takie wysokie sa na piersiach i zrobilam sie w nich krotka i gruba;)

klaczku Ty mowisz o czyms takim jak kostium pletwonurka tylko na krotkie nogawki i rekawy? mnie to zawsze przeraza u dzieci, taki dzieciak w tym chodzi caly czas a to nie schnie i zamarznac mozna. Ja nie wiem po co mamusie zakladaja to dzieciom na plaze czy odkryte baseny... inne biegaja wyschniete i zadowolone a taki dzieciak w tym zgrzyta zebami nie bedac w wodzie nawet..

Zoyka
tez dzis w Primarku kupilam 3-pak bodziakow z dlugim, 2 bluzki z dlugim i 2 pary legginsow. Wreszcie wystawili dlugie rekawy bo non stop lato mieli;) Dla Patryka nic tam nie kupowalam a dla mlodej slodkie rzeczy sa. A
mojej ciagle zimno, zreszta nie ma pogody na krotki rekaw dla niej a bedzie miala na gorsza pogode w PL. A mialam pisac, ze Twoja Julka wcale nie Doda, roziowa landrynka poprostru i mnie jako swiezo upieczonej matce corki bardzo sie to podoba;-)) Ale podobno ten roz szybko sie nudzi...zobaczymy ;) staram sie np. nie kupowac majtkowego rozu, ale taki ostry jest boski :-)))

Po kąpieli już u mnie i czekam aż żmija uprzejmie zaśnie i będzie spała do nie wiem której. Przy odrobinie szczęścia do 22 a potem do 5, przy mniejszym szczęściu do 1 i potem do 4 :baffled: W ciągu dnia je mniej więcej regularnie, ale w nocy robi co chce i każda jest zagadką.
Ollena ja mam trochę różowych rzeczy dla Wandy, ale uwielbiam ją w żółtym i niebieskim. Różowe zakładam na przekór sobie, gdy zarzekałam się że nigdy w domu różu nie będzie:-D a teraz pokazuję, że to jednak baba jest i nie nalezy mylić jej z facetem :))) Osobiście kupiłam jej różowe ogrodniczki z milionem falbanek :-D
Na mojej wsi mieszka dziewczyna, tak ze 25 lat może mieć. Każdy wie, że to córka księdza... nikt nie chciał się z nią ożenić bo wiadomo - wieści szybko idą po okolicznych siołach... Dziewczyna ma córeczkę, ale partnera brak. Proboszcz unieszczęśliwił jej matkę (ok mogła z księdzem nie spać), ją a teraz pokutowac będzie dziecko. Zresztą kto wie jak to było naprawdę?
I jeszcze jedno, w ubiegłym roku w odstępie kilku miesięcy powiesiło się dwóch młodych chłopców. Jednego ksiądz pochował na cmentarzu parafialnym. Drugi leży za płotem na terenie starego niemieckiego cmentarza, który kiedyś przeznaczony był dla parobków niemieckiego barona... Dlaczego i czy ta jedna śmierć była lepsza od drugiej?
Ooooo nim napisałam to zmija zasnęła :-D 5 minut drzemki na bujaku i zanoszę ją do łóżeczka a wieczór jest mój :))))

Misia, Nexta odrozniam po odszyciu - nawet glupie pajacyki sa po prostu lepiej szyte. A co do portek to tez bym tak robila - jak w pasie dobre, to ma bermudki i ok. Z Karolem sie tak nie da bo on ma proporcje typowe.
Ollena, takie to kupie nastepne - to jest po prostu zapinane na ramionach, na jednym boku i na podbrzuszu, nie ma nogawek ani rekawkow i nie chce tego nad morze tylko na kryty basen, do wody. To nie ma schcnac, tylko utrzymywac cieplo wlasnie. Woda zatrzymuje sie w piance i ogrzana cieplem ciala nie wymywa juz temperatury. Neopren po prostu izoluje termicznie. nastepne kupie wlasnie takie z krotkimi nogawkami i rekawkami bo to to za chwilke bedzie za male, a Karol mi w wodzie jednak marznie. Na plazy, jesli uzywamy neoprenu, to nalezy go zdjac po wyjsciu z wody bo to juz nie ma sensu i wlasnie sie marznie.

Ollena odpowiedź prosta bo sa głupi i sie nie znają :-D ddorzuć lenistwo i masz komplet.
nie znam sie na dzieciach ale 3 godziny do za długo o 2 godizny io 3 kwadranse kwękania. Me guru (9 dzieci) mówi że dziecko jak płącze - tak małe dziecko to mu coś JEST. 3-5-7 to jest dobra metoda - dziecię ląduje w łózeczku i kweka, idziesz po 3 minutach, pokazujesz się bez SŁOWA i zmykasz, potem wchodzisz po 5 minutach, po 7 ... jak po w sumie 15 nadal płacze to znaczy że mu coś JEST i trzeba utulić, nakarmić, przewinąć.
Majuska to corcodrillo jak dla mnie jest przede wszystkim drogie, dużo za drogie. Mam jakieś ubranka od nich i ... wolę np marksa i spencera czy nexta. Masz rację Kłaczku w odszyciu to widać, w bodziakach z M&S zwłaszcza.

No, bodziak za 70dych to jak dla mnie szok. Nexta kupuje wylacznie uzywanego bo tez drogawy, ale jest jakosciowo fajny.
Ollena, misia Ci odpowiedziala - bo sie nie chce, bo po co... Po co ubierac dziecko, jesli ja ide w kurtce, to czemu ono nie moze miec golych nozek i krotkiej spodniczki? Po co zajmowac sie wyjacym w wozku niemowleciem, jesli mozna w tym czasie plotkowac z kolezanka? Nie nadazysz.

Karol sam sie usypia. Kiedys zastanawialam sie co on tak jeczy w lozeczku, az doszlam o co biega - on sobie "myma" tak jak ja mu robilam jak marudzil przed snem. Robi sobie "mmmmmm..." i tak sie ladnie usypia. Karuzelka moze byc, ale juz nie musi.

Ja dziś padam to dziecko od 8 rano spało może przez cały dzień tak półtora godziny.Miała być burza ,a nie ma zaduch ,Amelka w pampersie samym bo z tetry by się rozkopała i pieluchą nakryta i poci się .Jak zwalczyć potówki bo mi dostała?Co do ubranek to wójcik są śliczne i dobre gatunkowo kupuję na allegro takie choć używane ,a wcale nie tanie next czy inne można kupić o wiele taniej niż właśnie wójcika:tak:Amelka teraz nosi 56 rozmiar i ładnie na niej leży to znaczy ,że chyba już ma te 56 bo nic nie obwisa,a ubranka z baby club mają dopasowaną rozmiarówkę bo inne marki nie zawsze i zawsze do śpiochów baby club czy bodów itp przymierzam inne i wtedy wiem jaki mają faktycznie rozmiar

reklama
Kłaczek bodziak za 70 zł sztuk jedna to chyba od diora :-D a poważnie musiałabym mieć zderzenie z betonem albo tirem i to płątem czołowym żeby tyle wydać :-D
Kubutek sobie "spiewa" :-D ale jak zasnąć nie może to jest horror :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry